Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ: Επέστρεψε στο Twitter που τώρα είναι X

Τραμπ: Επέστρεψε στο Twitter που τώρα είναι X

Μετά την παράδοση του και την φωτογράφιση στις φυλακές την κομητείας Fulton, ο πρώην πρόεδρος επέστρεψε στο κοινωνικό μέσο

Την Πέμπτη, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παραδόθηκε στη φυλακή της κομητείας Fulton για περισσότερες από δώδεκα κατηγορίες που σχετίζονται με τις προσπάθειές του να ανατρέψει τα εκλογικά αποτελέσματα στην πολιτεία της Τζόρτζια το 2020. Τους τελευταίους πέντε μήνες, ο Τραμπ αντιμετώπισε ποινικές διώξεις σε τέσσερις ξεχωριστές υποθέσεις, αλλά η πιο πρόσφατη κράτηση ήταν η πρώτη και μοναδική φορά που φωτογραφήθηκε από τις αρχές των φυλακών, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Τραμπ αποκλείστηκε οριστικά από την πλατφόρμα στις 8 Ιανουαρίου 2021, με την εταιρεία να επικαλείται «κίνδυνο περαιτέρω υποκίνησης βίας» μετά την εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Έκτοτε, ο Τραμπ ξεκίνησε τη δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, την Truth Social, και το Twitter μετονομάστηκε μετά την αγορά της εταιρείας από τον Ίλον Μασκ, δηλώνοντας ότι σκοπεύει να τη μετατρέψει σε μια «εφαρμογή για τα πάντα» που ονομάζεται X. Ο Τραμπ ανακοίνωσε επίσης ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία το 2024. Ο Τραμπ δημοσίευσε για πρώτη φορά την εικόνα της φωτογραφίας που τράβηξε η αστυνομία στο Truth Social νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης.

Η δημοσκόπηση του Μασκ

Στις 18 Νοεμβρίου 2022, ο Μασκ διεξήγαγε μια δημοσκόπηση ρωτώντας τους χρήστες του Twitter αν έπρεπε να επαναφέρει τον Τραμπ και την επόμενη μέρα δήλωσε ότι θα το έκανε με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης. (Υπήρχαν περίπου 15 εκατομμύρια απαντήσεις, με το 51,8% να λέει ναι και το 48,2% να λέει όχι.). Ο λογαριασμός του Τραμπ δεν είχε ανασταλεί παράλληλα με την ανακοίνωση, αν και ο πρώην πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι δεν χρειαζόταν να επιστρέψει στο Twitter λόγω του πόσο καλά πάει το Truth Social έκανε και επειδή βλέπει «πολλά προβλήματα στο Twitter», σύμφωνα με το Bloomberg. Ωστόσο, είπε στους υποστηρικτές του να ψηφίσουν ναι στην ψηφοφορία.

Πριν αποκαταστήσει τον λογαριασμό του Τραμπ πέρυσι, ο Μασκ επανέφερε επίσης τους λογαριασμούς που ανήκαν στη συντηρητική ιστοσελίδα σάτιρας The Babylon Bee, στην κωμική Κάθι Γκρίφιν και στον συγγραφέα Τζόρνταν Πίτερσον.

Πηγή: ot.gr

Sports in

Μπαρτσελονέτα – Ολυμπιακός 13-13 (5-6 πεν.): Στο Final-4 του Champions League o Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπαρτσελονέτα στα πέναλτι (13-13 κ.δ., 6-5 πεν.) και προκρίθηκε στο Final-4 του LEN Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024