Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θάνατος Πριγκόζιν: Ανασύρθηκαν οι σοροί των θυμάτων από τη συντριβή του αεροσκάφους

Θάνατος Πριγκόζιν: Ανασύρθηκαν οι σοροί των θυμάτων από τη συντριβή του αεροσκάφους

«Η Wagner διαλύθηκε» εκτιμά ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας μετά τον μυστηριώδη θάνατο του Γεβγκένι Πριγκόζιν

Ανασύρθηκαν οι σοροί των δέκα ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του αεροσκάφους που μετέφερε τον επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν και οι καταγραφείς πτήσης, ανακοίνωσαν σήμερα, Παρασκευή, οι ρωσικές ανακριτικές αρχές.

«Οι σοροί 10 θυμάτων ανασύρθηκαν από το σημείο συντριβής του αεροσκάφους. Διεξάγεται μοριακός γενετικός έλεγχος για να εξακριβωθούν οι ταυτότητές τους. Ερευνητές έχουν στα χέρια τους τους καταγραφείς πτήσης και βρίσκεται σε εξέλιξη λεπτομερής εξέταση της σκηνής» τόνισε η ρωσική ερευνητική επιτροπή με ανάρτηση στο Telegram.

« Η οργάνωση Βάγκνερ διαλύθηκε» εκτιμά ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας

Η παραστρατιωτική οργάνωση Βάγκνερ διαλύθηκε, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολέκσιι Ρέζνικοφ σε συνέντευξη που μεταδόθηκε μετά τον θάνατο του Πριγκόζιν.

«Δεν υπάρχει πράγματι η οργάνωση Βάγκνερ, ως σοβαρή στρατιωτική δύναμη, όπως ήταν πριν από έναν χρόνο. Έχει διαρραγεί» δήλωσε ο Ρέζνικοφ σε συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό υπουργό, ο θάνατος του Πριγκόζιν «αποδυνάμωσε» τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Καθώς αυτό έδειξε στον κόσμο ότι εάν ο Πούτιν συνάπτει μια συμφωνία με κάποιον και μετά την παραβιάζει, τότε δεν μπορεί κανείς να τον εμπιστεύεται» πρόσθεσε ο Ρέζνικοφ, σύμφωνα με τα αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν εκ των προτέρων στη δημοσιότητα.

Φήμες για εμπλοκή του Κρεμλίνου στον θάνατο του Πριγκόζιν

Μετά τον εικαζόμενο θάνατο του Πριγκόζιν σε αεροπορικό δυστύχημα στη Ρωσία, οι φήμες πάνε κι έρχονται για μια πιθανή εμπλοκή του Κρεμλίνου στη συντριβή του ιδιωτικού αεροσκάφους μεταξύ της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης. Οι ισχυρισμοί αυτοί διαψεύστηκαν από τον εκπρόσωπο του Ρώσου πρόεδρου, ο οποίος τις χαρακτήρισε «απόλυτο ψέμα».

Ο Πούτιν είχε χαρακτηρίσει τον Πριγκόζιν, τον οποίο γνώριζε από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, προδότη λόγω της ένοπλης εξέγερσής του της 23ης-24ης Ιουνίου.

Ο Πριγκόζιν έθεσε τέλος στην ανταρσία του έπειτα από μια συμφωνία με το Κρεμλίνο που προέβλεπε την εξορία του με τους άνδρες του στη Λευκορωσία και την παύση των διώξεων σε βάρος του.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024