Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Χαρδαλιάς: Όταν πολεμάμε, καλό είναι να μη μιλάμε

Νίκος Χαρδαλιάς: Όταν πολεμάμε, καλό είναι να μη μιλάμε

«Να κάνουμε το καθήκον μας μακριά από φανφάρες και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες και μικρότητες»

«Όταν πολεμάμε καλό είναι να μη μιλάμε, όταν η χώρα δοκιμάζεται καλό είναι με νηφαλιότητα, περίσκεψη, ταπεινότητα και ενσυναίσθηση αλλά και αποφασιστικότητα, να κάνουμε το καθήκον μας μακριά από φανφάρες και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες και μικρότητες» τονίζει σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ελλάδα, συμπληρώνοντας με νόημα πως στο τέλος της «μάχης» θα γίνει ο απολογισμός και μέχρι τότε «ας κάνουμε όλοι αυτό που ο καθένας από τις δικές του επάλξεις πρέπει και ας μην πυροβολούμε τους μαχητές…».

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Οι τελευταίες ημέρες, οι τελευταίες ώρες είναι εξαιρετικά δύσκολες, είναι ώρες αδιάκοπης μάχης σε όλη τη χώρα» σημειώνει στην ανάρτησή του ο κ. Χαρδαλιάς και συνεχίζει: «Βρισκόμαστε απέναντι σε μια ακόμη πρωτόγνωρη και βίαιη κλιματική πρόκληση, απέναντι σε απρόσμενες και πολλές φορές ανεξήγητες (και πέρα από τα ίδια τα ακραία καιρικά φαινόμενα) εξελίξεις των πύρινων μετώπων, της πύρινης λαίλαπας».

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής αναφέρεται στους ανθρώπους που δίνουν την «μάχη» με τις φλόγες: «Και εκεί έξω, σε όλη την Ελλάδα είναι οι ακαταπόνητοι ήρωες μαχητές μας! Πυροσβέστες, Αστυνομικοί, Λιμενικοί, εθελοντές, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Δήμων και των Περιφερειών. Όλες αυτές τις ημέρες στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων μας, εδώ στο Πεντάγωνο δίνουμε την δική μας μάχη, συντονιστικά και επικουρικά στο πλευρό των μαχητών μας εκεί έξω στα πεδία, συνδράμοντας με κάθε δυνατό τρόπο στην άνιση μάχη τους.

Μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες συμμετείχαμε σε 44 επιχειρήσεις κατάσβεσης και σε 142 εξόδους ιπτάμενων μέσων, με πάνω από 570 ώρες επιχειρησιακών πτήσεων και ρίψεων αθροιστικά για τα Canadair και τα Chinook μας. Συμμετέχουμε στην κατάσβεση με 210 πεζοπόρα τμήματα και στις περιπολίες με 4.930 άτομα προσωπικό και 2.465 οχήματα διαφόρων τύπων, ενώ διαθέσαμε και 30 βαρέως τύπου ειδικά μηχανήματα έργου (όσα δηλ. μας ζητήθηκαν).

Είμαστε νυχθημερόν, μαζί με τα στελέχη μας του ΓΕΕΘΑ και των Επιτελείων, στα Κέντρα Επιχειρήσεων και δεν σταματάμε μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο κάθε εστία, κάθε μέτωπο. Και την ώρα της μάχης, την ώρα που αναμετριόμαστε με τα ακραία φυσικά φαινόμενα, οφείλουμε να είμαστε όλοι σοβαροί και προσεκτικοί».

Και ο κ. Χαρδαλιάς συμπληρώνει στην ανάρτησή του: «Απέναντι σε εύκολες ατέρμονες αναλύσεις, ας παραμείνουμε όλοι προσηλωμένοι στα μέτωπα.

Όταν πολεμάμε καλό είναι να μη μιλάμε, όταν η χώρα δοκιμάζεται καλό είναι με νηφαλιότητα, περίσκεψη, ταπεινότητα και ενσυναίσθηση αλλά και αποφασιστικότητα, να κάνουμε το καθήκον μας μακριά από φανφάρες και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες και μικρότητες. Στο τέλος της μάχης, άλλωστε, άπαντες θα αναμετρηθούν με τις απώλειες, τις ευθύνες, τα όποια κακώς υπολογισμένα και κακώς κείμενα. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ! Μέχρι τότε ας κάνουμε όλοι αυτό που ο καθένας από τις δικές του επάλξεις πρέπει και ας μην πυροβολούμε τους μαχητές…».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024