Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμπρησμός: Αρνείται τις κατηγορίες ο 45χρονος που συνελήφθη στον Αυλώνα - Επικαλείται ψυχιατρικό πρόβλημα

Εμπρησμός: Αρνείται τις κατηγορίες ο 45χρονος που συνελήφθη στον Αυλώνα – Επικαλείται ψυχιατρικό πρόβλημα

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος του 45χρονου σημειώνει πως ο εντολέας του δεν θα γίνει «το εξιλαστήριο θύμα για να καλυφθεί διά της συλλήψεώς του η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού για δασοπυρόσβεση».

Αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται ο 45χρονος που συνελήφθη την Πέμπτη ως ύποπτος για εμπρησμούς στον Αυλώνα, και αναμένεται σήμερα, Παρασκευή να οδηγηθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου του Κωνσταντίνου Γώγου, ο 45χρονος αντιμετωπίζει σοβαρό ψυχιατρικό πρόβλημα, ενώ εδώ και δεκαετία δεν έχει τη δικηγορική ιδιότητα και ασχολείται με αγροτικές εργασίες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γώγο «είναι ένας φιλήσυχος επαγγελματίας που δεν  έχει απασχολήσει ποτέ τη δικαιοσύνη». Τέλος, ο δικηγόρος διαμηνύει πως «δε θα αποτελέσει ο εντολέας μου το εξιλαστήριο θύμα για να καλυφθεί διά της συλλήψεώς του η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού για δασοπυρόσβεση».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον τρεις ενέργειες του 45χρονου στην περιοχή του Αυλώνα, ενώ στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, εντοπίστηκαν προσανάματα, ένα φλόγιστρο και πευκοβελόνες.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Γώγου:

«Ο εντολέας μου από την πρώτη στιγμή αρνείται την κατηγορία. Έχει σοβαρό πρόβλημα ψυχιατρικής φύσης και χρήζει άμεσης θεραπείας. Είναι δραματικό να παρουσιάζεται μία ψευδή εικόνα για την προσωπική και επαγγελματική του κατάσταση. Δεν έχει τη δικηγορική ιδιότητα εδώ και δεκαετία και δεν έχει απασχολήσει ποτέ τη δικαιοσύνη. Είναι ένας φιλήσυχος επαγγελματίας που ασχολείται με αγροτικές εργασίες. Δε θα αποτελέσει ο εντολέας μου το εξιλαστήριο θύμα για να καλυφθεί διά της συλλήψεώς του η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού για δασοπυρόσβεση».

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνεται ότι «η Ελληνική Αστυνομία, σε πλήρη συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, συνδράμει καίρια στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών: δημιουργεί εκατοντάδες μπλόκα ελέγχου, εμποδίζει την πρόσβαση σε ορεινούς όγκους, κινητοποιεί πολύτιμες δυνάμεις, μεριμνά για τις εκκενώσεις και την ασφαλή απομάκρυνση κατοίκων και περιπολεί έξω από κατοικίες και επιχειρήσεις που είτε έχουν εκκενωθεί, είτε έχουν υποστεί ζημιές».

Στο πλαίσιο σήμερα, στην Πάρνηθα και στον Αυλώνα Αττικής -από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης πολλαπλών εστιών φωτιάς- έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που χτένισαν την περιοχή. Όπως επισημαίνεται μόνο σήμερα πραγματοποιήθηκαν 4 προσαγωγές υπόπτων, εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη.

«Συγκεκριμένα, συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε στην περιοχή του Αυλώνα Αττικής. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης εξακριβώθηκε πως ο ανωτέρω είχε θέσει φωτιά σε αρκετά σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα. Έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον τρεις ενέργειες του δράστη. Σε κατ’ οίκον έρευνα, που διεξήχθη, ανευρέθησαν προσανάματα, ένα φλόγιστρο και πευκοβελόνες».

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024