Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες συλλήψεις για εμπρησμό σε Χαλκίδα και Κω

Νέες συλλήψεις για εμπρησμό σε Χαλκίδα και Κω

Απολογείται εποχικός πυροσβέστης για πρόκληση εμπρησμού από πρόθεση στην Κεφαλονιά.

Σε δύο νέες συλλήψεις για εμπρησμούς προχώρησε το ανακριτικό της Πυροσβεστικής και μάλιστα η μία για πρόκληση εμπρησμού από πρόθεση σε αγροτοδασική και γεωργική έκταση, στην περιοχή Πέι Δοκού Χαλκίδας.

Ειδικότερα σύμφωνα με την Πυροσβεστική, συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Χαλκίδας και της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ευβοίας, με τη συνδρομή υπαλλήλων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε αγροτοδασική και γεωργική έκταση, στην περιοχή Πέι Δοκού Χαλκίδας. Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Επίσης, όπως αναφέρει ακόμα η Πυροσβεστική, συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Κω, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια, σε ξηρά χόρτα και ελαιόδεντρα, με ρίψη αναμμένου τσιγάρου, εντός αγροτικής έκτασης, στην περιοχή Πλατάνι, του δήμου Κω. Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Απολογείται εποχικός πυροσβέστης για πρόκληση εμπρησμού από πρόθεση

Ακόμα στα κρατητήρια της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κεφαλονιάς, κρατείται εποχικός πυροσβέστης, που φέρεται να είναι υπαίτιος για την πρόκληση εμπρησμού από πρόθεση, σε δασική έκταση, στην περιοχή Αγίας Ειρήνης Κεφαλληνίας.

Στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης, έπειτα από έρευνες ανακριτικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, συνελήφθη ένας άνδρας, ο οποίος ομολόγησε ότι είχε προκαλέσει σε προγενέστερα έτη άλλες πέντε δασικές πυρκαγιές σε περιοχές της Κεφαλληνίας.

Tο μεσημέρι της Τετάρτης οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Κεφαλονιάς, ο φερόμενος ως εμπρηστής κατ’ ομολογία. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα για εμπρησμό. Με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα αποφασίστηκε η συνέχιση της κράτησής του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία έως την Παρασκευή 25 Αυγούστου όπου θα απολογηθεί ξανά. Η προθεσμία απολογίας δόθηκε μετά από αίτημα των συνηγόρων του.

Συνελήφθη 45χρονος για εμπρησμό στον Αυλώνα

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη συνελήφθη ένας 45χρονος που είχε προσαχθεί νωρίς το μεσημέρι ως ύποπτος για εμπρησμό στην περιοχή του Αυλώνα. Στον 45χρονο αποδίδονται τουλάχιστον τρεις ενέργειες εμπρησμού, από τις εννιά τις οποίες κατήγγειλε πως έλαβαν χώρα στην περιοχή ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας και ταυτοποιήθηκαν από την προανάκριση της Αστυνομίας.

Επίσης, ιδιαίτερα επιβαρυντικά ήταν και τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στην κατ’ οίκον έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, καθώς εντοπίστηκαν προσανάματα, ένα φλόγιστρο και πευκοβελόνες.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνεται ότι «η Ελληνική Αστυνομία, σε πλήρη συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, συνδράμει καίρια στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών: δημιουργεί εκατοντάδες μπλόκα ελέγχου, εμποδίζει την πρόσβαση σε ορεινούς όγκους, κινητοποιεί πολύτιμες δυνάμεις, μεριμνά για τις εκκενώσεις και την ασφαλή απομάκρυνση κατοίκων και περιπολεί έξω από κατοικίες και επιχειρήσεις που είτε έχουν εκκενωθεί, είτε έχουν υποστεί ζημιές».

Στο πλαίσιο σήμερα, στην Πάρνηθα και στον Αυλώνα Αττικής -από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης πολλαπλών εστιών φωτιάς- έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που χτένισαν την περιοχή. Όπως επισημαίνεται μόνο σήμερα πραγματοποιήθηκαν 4 προσαγωγές υπόπτων, εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη.

«Συγκεκριμένα, συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε στην περιοχή του Αυλώνα Αττικής. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης εξακριβώθηκε πως ο ανωτέρω είχε θέσει φωτιά σε αρκετά σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα. Έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον τρείς ενέργειες του δράστη. Σε κατ’ οίκον έρευνα, που διεξήχθη, ανευρέθησαν προσανάματα, ένα φλόγιστρο και πευκοβελόνες».

Καταλήγοντας επισημαίνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει τις περιπολίες, συνδράμοντας το Πυροσβεστικό Σώμα όπου χρειάζεται και όπου της ζητείται, με βασικό γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη διασφάλιση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.

Sports in

Νίκησαν και έμειναν ζωντανοί οι Λέικερς (119-108)

Οι Λέικερς νίκησαν με 119-108 και γλύτωσαν την σκούπα από τους Νάγκετς, μένοντας παράλληλα ζωντανοί στη σειρά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024