Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κεφαλονιά: Την Παρασκευή η απολογία του εποχικού πυροσβέστη που κατηγορείται για εμπρησμούς

Κεφαλονιά: Την Παρασκευή η απολογία του εποχικού πυροσβέστη που κατηγορείται για εμπρησμούς

Tο μεσημέρι της Τετάρτης οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Κεφαλονιάς, ο φερόμενος ως εμπρηστής κατ΄ομολογία

Στα κρατητήρια της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κεφαλονιάς, κρατείται εποχικός πυροσβέστης, που φέρεται να είναι υπαίτιος για την πρόκληση εμπρησμού από πρόθεση, σε δασική έκταση, στην περιοχή Αγίας Ειρήνης Κεφαλληνίας.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης, έπειτα από έρευνες ανακριτικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, συνελήφθη ένας άνδρας, ο οποίος ομολόγησε ότι είχε προκαλέσει σε προγενέστερα έτη άλλες πέντε δασικές πυρκαγιές σε περιοχές της Κεφαλληνίας.

Tο μεσημέρι της Τετάρτης οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Κεφαλονιάς, ο φερόμενος ως εμπρηστής κατ΄ομολογία. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα για εμπρησμό. Με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα αποφασίστηκε η συνέχιση της κράτησής του στη Πυροσβεστική Υπηρεσία έως την Παρασκευή 25 Αυγούστου όπου θα απολογηθεί ξανά. Η προθεσμία απολογίας δόθηκε μετά απο αίτημα των συνηγόρων του.

Μετά τη σύλληψή του ανακοίνωση εξέδωσε το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών, στην οποίο αναφέρει:

«Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε την εμπλοκή εποχικού πυροσβέστη σε εμπρησμούς στο νησί της Κεφαλονιάς. Πράξη απαράδεκτη που δε συνάδει με τη προσφορά και την ανιδιοτέλεια των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Όπως είναι φυσικό απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης ώστε να μην υπάρχουν σκιές και εάν και εφόσον επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες, να υπάρξει η παραδειγματική τιμωρία με την αυστηρότερη των ποινών προς αποφυγήν επανάληψης τέτοιων απαράδεκτων φαινομένων όπου αμαυρώνουν τον θεσμό που υπηρετούμε.

Ένα μεμονωμένο περιστατικό δεν μπορεί και ούτε πρέπει να αναιρέσει το ύψιστο έργο που προσφέρουν οι Έλληνες Πυροσβέστες, όπου τις περισσότερες φορές των περιπτώσεων, υπερβαίνουμε τα όρια του καθήκοντος εκθέτοντας τη ζωή μας σε κίνδυνο για να προστατέψουμε τον συνάνθρωπο, το περιβάλλον, τις ιδιωτικές και τις δημόσιες περιουσίες».

Sports in

Το χρυσό στο Παρίσι και οι λόγοι που ο Πετρούνιας μπορεί να το κατακτήσει! (pics)

Yπάρχουν δύο σημαντικοί παράγοντες που θα παίξουν τεράστιο ρόλο στην προσπάθεια του να επαναλάβει το χρυσό θρίαμβο του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024