Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά: Ακόμη ένας νεκρός στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο

Φωτιά: Ακόμη ένας νεκρός στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο

Λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή στο πλαίσιο της επιχείρησης αναγνώρισης των θυμάτων

Ενας ακόμη απανθρακωμένος ανθρωπος εντοπίστηκε στο δάσος της Δαδιάς  Η σορός του εντοπίστηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή της Λευκίμμης, από όπου πέρασε η φωτιά που έχει καταστρέψει τα πάντα, στον Έβρο.

Πιθανολογείται πως πρόκειται για έναν ακόμη μετανάστη, που κυκλώθηκε από τις φλόγες και δεν κατάφερε να ξεφύγει, όπως συνέβη προ ημερών και με τους 16 ενήλικες και τα 2 παιδιά που απαναθρακώθηκαν μέσα στο δάσος.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανασύρθηκε μια σορός από την ίδια περιοχή, που βρέθηκε σε κατάσταση αποσύνθεσης- θάνατος που αποδίδεται σε παθολογικά αιτία και δεν σχετίζεται με την πυρκαγιά.

 Τραγικός θάνατος

Και οι δύο σοροί μεταφέρθηκαν χθες το απόγευμα από την Λευκίμμη στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης.

Με τον εντοπισμό της απανθρακωμένης σορού χθες, αυξάνεται σε 19 ο αριθμός των νεκρών από τις πυρκαγιές στον Έβρο

Οι 18 μετανάστες που εντοπίστηκαν αρχικά, βρήκαν τραγικό θάνατο, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που τους εξέτασε, προσπαθώντας να διαφύγουν από την καταστροφική φωτιά που μαίνεται εδώ και μέρες.

Τηλεφωνικό κέντρο για την αναγνώριση των θυμάτων

Υπενθυμίζεται ότι στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου εδρεύει η ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών προκειμένου να υπάρχει περαιτέρω αρωγή στη διαδικασία αναγνώρισης των ανθρώπων που κάηκαν ζωντανοί στη φωτιά του Έβρου.

Η ελληνική ομάδα DVI έχει αναλάβει το ανθρωπιστικό έργο της αναγνώρισης των θυμάτων, σε συνεργασία με την γενική γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, θα υποδέχεται τους συγγενείς των θυμάτων για την εξέτασή τους και τη λήψη βιολογικού υλικού (DNA), κατόπιν σχετικής συνεννόησης μαζί τους.

Το τηλεφωνικό κέντρο επικοινωνίας με την Ελληνική Ομάδα D.V.I., είναι τo +302131386000, ενώ στο whatsApp 00306944471742 και στο email dvi@astynomia.gr, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποστέλλουν οποιοδήποτε έγγραφο αφορά τους αγνοούμενους.

Το τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί σήμερα, Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023 από τις 09.00 έως και τις 17.00 (UTC+3) σε καθημερινή βάση και θα υποστηρίζει τις ακόλουθες γλώσσες: Αγγλικά, Αραβικά, Παστό, Τούρκικα και Ουρντού.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024