Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Α’ Γυμνασίου: 3 tips για ομαλή μετάβαση

Α’ Γυμνασίου: 3 tips για ομαλή μετάβαση

Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας 

Η περίοδος μετάβασης από το δημοτικό σχολείο στην πρώτη τάξη του γυμνασίου είναι μια συναρπαστική περίοδος για τα παιδιά.

Tαυτόχρονα, όμως μπορεί να είναι και αγχωτική. Ένα νέο σχολικό περιβάλλον, νέοι καθηγητές και συμμαθητές μπορεί να δημιουργήσει στα παιδιά ανάμεικτα συναισθήματα. Για τους εφήβους, αυτά τα συναισθήματα μπορεί να είναι έντονα. Περιμένετε να είναι ενθουσιασμένοι το ένα λεπτό και νευρικοί το επόμενο.

Πώς όμως θα βοηθήσετε το παιδί σας  για την όσο πιο ομαλή μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο;

Ξεκινήστε με τα απλά και πρακτικά. Τσάντα, γραφική ύλη και είδη σχεδίου, αλλά και σχολικά βοηθήματα. Και φυσικά όλα θα τα βρείτε στο SHOPFLIX.gr σε απεριόριστη ποικιλία και συμφέρουσες τιμές. Με ένα κλικ ότι και αν επιλέξετε θα φτάσει γρήγορα στην πόρτα σας χάρη στις έγκαιρες παραδόσεις της πλατφόρμας.

Κάντε τις αγορές σας, όσο και αν αυτές κοστίζουν και πληρώστε σε έως 60 άτοκες δόσεις.

Και το καλύτερο; Με κάθε σας αγορά μπορείτε να κερδίσετε απευθείας 10€ επιστροφή, με οποιαδήποτε κάρτα VISA.

Σχολική τσάντα

Στο γυμνάσιο, τα περισσότερα παιδιά δεν χρειάζεται να έχουν τσάντα τρόλεϊ ή ίσως να χρειάζονται μία τσάντα με θήκη για laptop. Πλέον η τσάντα με τους παιδικούς ήρωες που είχαν στο Δημοτικό δεν τους ταιριάζει πλέον, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα τους αρέσει κιόλας. Γι’ αυτό επιλέξτε είτε μια σχολική τσάντα Polo, είτε σχολικές τσάντες Eastpak που θα βρείτε σε πολλές χρωματικές επιλογές.

Αμφότερες διαθέτουν μαλακή επένδυση τόσο στην πλάτη, όσο και στους ιμάντες στήριξης. Το ότι πλέον το παιδί σας θα πηγαίνει Γυμνάσιο δεν σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί κασετίνα. Αφήστε το επιλέξει εκείνη την κασετίνα που θα ταιριάζει με τη τσάντά του.

Γραφική ύλη

Εκτός από την τσάντα οι μαθητές του γυμνασίου θα χρειαστούν αρκετά τετράδια αλλά και στυλό για τις εργασίες τους, ενώ φυσικά θα χρειαστούν και είδη σχεδίου αλλά και διαβήτες για τα ειδικά μαθήματα.

Σχολικά βοηθήματα

Τα σχολικά βοηθήματα και τα λυσάρια μπορούν να γίνουν ένα πολύτιμο εργαλείο αρκεί να αξιοποιηθούν σωστά, καθώς αποτελούν ιδανικό συμπλήρωμα των σχολικών βιβλίων, βοηθώντας τους μαθητές να οργανώσουν την ύλη τους αλλά και να αναπτύξουν τον τρόπο σκέψη τους που θα τους επιτρέψει να λύσουν τις ασκήσεις.

Τα σχολικά βοηθήματα της Α’ Γυμνασίου δίνουν τη δυνατότητα στον μαθητή να θυμηθεί όσα διδάχτηκε σε προηγούμενες ενότητες, αλλά και να κατανοήσει τη νέα ενότητα του σχολικού βιβλίου, μελετώντας, τη θεωρία η οποία επεξηγείται με πολλά παραδείγματα και λυμένες ασκήσεις.

Αντίστοιχα σχολικά βοηθήματα υπάρχουν και για τους μαθητές της Β’ Γυμνασίου αλλά και της Γ’ Γυμνασίου.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024