
Η εικόνα της καταστροφής στην Πάρνηθα – Τι δείχνει χάρτης της WWF
Το μέγεθος της καταστροφής στην Πάρνηθα από την τελευταία πυρκαγιά καταγράφει χάρτης της WWF Greece.
Τεράστια είναι όπως φαίνεται η καταστροφή στην Πάρνηθα από τη φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη στη Φυλή και τη Μονή Κλειστών, και επεκτάθηκε μέχρι τον Εθνικό Δρυμό.
Όπως αναφέρει η WWF Greece, δημοσιεύοντας στοιχεία από το δορυφόρο Sentinel-2A που αποτύπωσε το μέτωπο στις 09:00 το πρωί της Τετάρτης, η πυρκαγιά έχει «σκαρφαλώσει» στο βουνό και καίει το ελατοδάσος, μπαίνοντας στις καμένες εκτάσεις του 2007.
Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση, το γεγονός ότι η πυρκαγιά πέρασε μέσα από τα καμμένα του 2007 αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για την εξέλιξη του οικοσυστήματος της περιοχής και το μέλλον του Εθνικού Δρυμού, καθώς η καταστροφή είναι μεγάλη και πλέον θα πρέπει να γίνει αποκατάσταση των καμμένων εκτάσεων με ανθρώπινη παρέμβαση.
Δείτε την ανάρτηση της WWF Greece:
- Σερβία: Εκρηκτικά κοντά σε αγωγό που μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ουγγαρία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [05.04 – 11.04.2026]
- Νέα σενάρια στο εξωτερικό: «Αρέσει στον Αταμάν ο Οτούρου»
- Κόρινθος: Ελεύθεροι ο μηχανικός και ο εργολάβος για την τραγωδία με την 43χρονη μητέρα
- Νομίζεις ότι ανήκεις στη «μεσαία τάξη»; – Η ψευδαίσθηση που σε κρατά σε… λειτουργία επιβίωσης
- LIVE: Ολυμπιακός – Μύκονος Betsson




