Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Ενίσχυση των ελέγχων για τις ξένες επενδύσεις σε τοπικές επιχειρήσεις

Γαλλία: Ενίσχυση των ελέγχων για τις ξένες επενδύσεις σε τοπικές επιχειρήσεις

Οι τομείς που καλύπτονται θα επεκταθούν ώστε να συμπεριλάβουν εταιρείες που ασχολούνται με την εξόρυξη και την επεξεργασία κρίσιμων πρώτων υλών

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ δεσμεύτηκε να ενισχύσει τους ελέγχους στις ξένες επενδύσεις στις επιχειρήσεις της χώρας προκειμένου να προστατευθούν οι στρατηγικές βιομηχανίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τομείς που καλύπτονται θα επεκταθούν ώστε να συμπεριλάβουν εταιρείες που ασχολούνται με την εξόρυξη και την επεξεργασία κρίσιμων πρώτων υλών, ενώ οι έλεγχοι θα επεκταθούν και στα γαλλικά υποκαταστήματα ξένων εταιρειών για την πάταξη της καταστρατήγησης των ελέγχων.

«Οι δυνατότητες να αξιοποιήσουμε τις τεχνολογίες και την τεχνογνωσία μας δεν ήταν ποτέ τόσο υψηλές», είπε ο Λεμέρ στους ηγέτες των επιχειρήσεων την Πέμπτη κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην περιοχή Haute-Savoie της νοτιοανατολικής Γαλλίας στην πρώτη του ομιλία μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε πόρους που είναι ζωτικής σημασίας για την καθαρή ενέργεια και την ψηφιακή μετάβαση, όπως το λίθιο που απαιτείται για τις μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων. Το μπλοκ θέλει επίσης να μειώσει την εξάρτησή του από λιγοστούς ξένους προμηθευτές όπου σε αυτούς περιλαμβάνεται και η Κίνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Γαλλία σχεδιάζει να διατηρήσει ένα όριο 10%, μειωμένο από 25%, στο οποίο ενεργοποιούνται οι έλεγχοι σε μη ευρωπαϊκές οντότητες που παίρνουν μερίδια σε στρατηγικές εταιρείες.

Όπως ανέφερε, μάλιστα, ο Μπρούνο Λεμέρ εξετάστηκαν 325 φάκελοι το 2022, από 137 το 2017.

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024