Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρατσιστικό παραλήρημα Βελόπουλου: «Ψαρέυει» ακροδεξιές ψήφους πάνω από νεκρούς ανθρώπους

Ρατσιστικό παραλήρημα Βελόπουλου: «Ψαρέυει» ακροδεξιές ψήφους πάνω από νεκρούς ανθρώπους

Την ώρα που ολόκληρη η χώρα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις γύρω από τα πύρινα μέτωπα, ο Βελόπουλος δεν ντρέπεται να μιλά, χωρίς απτά στοιχεία, για αλλοδαπούς που βάζουν φωτιές στον Έβρο.

Την ώρα που μαύρος πυκνός καπνός έχει καλύψει σχεδόν όλη τη χώρα, που μεγάλες δασικές εκτάσεις έχουν παραδοθεί στις φλόγες και ακόμα θρηνούμε τους 18 συνανθρώπους μας που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στον Έβρο, ορισμένοι βρίσκουν την ευκαιρία να δείξουν το ρατσιστικό τους μένος.

Πατώντας πάνω στα αποκαΐδια και τις σορούς των θυμάτων της πύρινης λαίλαπας ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, δεν έχασε χρόνο να κάνει άγρα ψήφων, εκμεταλλευόμενος τον πόνο των κατοίκων του Έβρου οι οποίοι μετράνε ακόμα τις πληγές τους.

Την ώρα που ολόκληρη η χώρα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις γύρω από τα πύρινα μέτωπα, ο Βελόπουλος επιλέγει να μιλήσει, χωρίς απτά στοιχεία, για αλλοδαπούς που βάζουν φωτιές στον Έβρο.

Ήταν ο Βελόπουλος άλλωστε χάρη στον οποίο συνελήφθησαν οι αυτόκλητοι πολιτοφύλακες του Έβρου για το «σαφάρι» μεταναστών, καθώς ήταν από τους πρώτους που κοινοποίησαν το σχετικό βίντεο με αποτέλεσμα να καταφέρουν οι Αρχές να τους ταυτοποιήσουν και να τους εντοπίσουν.

Ωστόσο παρά την εγκληματική φύση της δράσης τους, ο Κυριάκος Βελόπουλος, μίλησε για «αυτονόητο δικαίωμα του πολίτη», δικαίωμα που απορρέει, όπως ανέφερε, από το άρθρο 275 του Ποινικού Κώδικα και το οποίο δίνει το δικαίωμα στον πολίτη, «όταν δεν υπάρχει αστυνομία, να συλλαμβάνει αυτόν που παρανομεί εκείνη τη στιγμή».

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι ο Ποινικός Κώδικας πουθενά δεν αναφέρει ότι οι πολίτες θα πρέπει να φέρονται σε άλλους ανθρώπους σαν να ήταν ζώα, να τους απαγάγουν και να τους έχουν κλειδωμένους και να τους τρομοκρατούν.

Πόλεμο με ποιους;

Εννοείται με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις. Βέβαια, αυτό δεν είναι και ό,τι καλύτερο όταν δάσκαλος είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Οι εικόνες με τους φυλακισμένους μετανάστες σε τρέιλερ προκάλεσαν και την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, η οποία ζητάει έρευνα ώστε να διερευνηθούν αδικήματα όπως βιαιοπραγία, έκθεση σε κίνδυνο και αρπαγή.

Το ανησυχητικό είναι ότι παρόμοια περιστατικά έχουν καταγγελθεί από πολίτες, ότι δηλαδή τις τελευταίες μέρες, διάφοροι ακροδεξιοί και φασίστες καλούν σε πογκρόμ σε βάρος μεταναστών στον Έβρο.

Παρόμοια καλέσματα έχει κάνει όμως και ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Πάρης Παπαδάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων με ανάρτησή του στο facebook, επικαλούμενος «πληροφορίες», διαδίδει ότι «λαθρομετανάστες παρακωλύουν το έργο των πιλότων».

«Καλώ τα μέλη του συλλόγου Αινήσιο Δέλτα.. να είμαστε σε εγρήγορση για να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά.. Αφήστε τους κεραυνούς.. Έχουμε πόλεμο κύριοι!!», έγραψε χαρακτηριστικά.

Το περιστατικό με τους αυτόκλητους πολιτοφύλακες στον Έβρο είναι ακόμα πιο σοβαρό καθώς δεν πρόκειται για αυθόρμητες πρωτοβουλίες πολιτών. Πέρα από το ότι παραπέμπουν σε «τάγματα εφόδου», βρίσκουν υποστηριχτές ακόμα και σε βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024