Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται για δεύτερη ημέρα η Αττική. Η φωτιά που ξεκίνησε χθες (22/8) το πρωί από τη Φυλή και γρήγορα πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, έχει φτάσει ως τις παρυφές της Πάρνηθας και κατακαίει σπίτια και δασικές εκτάσεις.
Η κάμερα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Πεντέλη κατέγραψε την πυρκαγιά. Το βίντεο ξεκινά από το πρωί της Τρίτης και δείχνει πώς ξεκίνησε και πώς εξελίχθηκε ο εφιάλτης έως τις πρωινές ώρες σήμερα.
Εκτός από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε και την έκταση που έχει πάρει, φαίνεται και το τεράστιο σύννεφο καπνού που έχει καλύψει το λεκανοπέδιο, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο
Αποκαρδιωτική εικόνα από την Πάρνηθα
Σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση του Γιάννη Αρτοποιού η φωτιά που ξέσπασε χθες στη Φυλή καίει νότια της Πάρνηθας στο μέτωπο της Ντάρτιζας αλλά και δυτικά των περιοχών της Αγίας Παρασκευή και της Αμυγδαλέζας.
Συνολικά επιχειρούν 202 πυροσβέστες με 9 πεζοπόρα τμήματα και 65 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν 7 αεροσκάφη, 2 από Σουηδία και 2 από Γερμανία και 2 ελικόπτερα το ένα για εναέριο συντονισμό. Επιπλέον συνδράμουν ισχυρές εθελοντικές ομάδες, πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις του ΕΣ και της ΕΛ.ΑΣ, υδροφόρες και μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής.
Όπως μεταδίδει το MEGA, οι φλόγες έχουν φτάσει στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής και καίγονται τα πρώτα σπίτια. Οι κάτοικοι έχουν λάβει μήνυμα από το 112 για εκκένωση, ωστόσο κάποιοι μένουν πίσω για να φτιάξουν αντιπυρικές ζώνες.
Σημειώνεται ότι στοίχημα όλων είναι να μην επεκταθεί η φωτιά στον Δρυμό της Πάρνηθας.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής