Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lamborghini Lanzador: Γεύση από το ηλεκτρικό αύριο

Lamborghini Lanzador: Γεύση από το ηλεκτρικό αύριο

Αναμιγνύοντας στοιχεία από διαφορετικές κατηγορίες η ιταλική φίρμα δίνει μια γεύση από το ηλεκτρικό της μέλλον το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει -ως παραγωγή- από το 2028

Παρά το αδιαμφισβήτητα επιβλητικό παρελθόν όσο και παρόν της στους κινητήρες εσωτερικής καύσης η Lamborghini δεν θα μπορούσε να στρέψει την πλάτη στο ηλεκτρικό μέλλον, έχοντας μάλιστα ήδη κάνει τα πρώτα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση και πλέον κάνει ακόμα ένα, παρουσιάζοντας στο Monterey Car Week σε πρωτότυπη μορφή το μοντέλο που θα αναλάβει από το 2028 να την εισάγει στην νέα ηλεκτρική εποχή.

Το Lansador Concept όπως ονομάζεται υιοθετεί μια καινοτόμο σχεδίαση που θα μπορούσε να αποκληθεί κάλλιστα υβριδική καθώς συνδυάζει την αυξημένη απόσταση από το έδαφος με ένα κομψό προφίλ, κρύβοντας στα ενδότερα μια 2+2 διάταξη. Κατά την αποκάλυψη του μοντέλου ο επικεφαλής της ιταλικής φίρμας, Stephan Winkelmann χαρακτήρισε το Lanzador ως «άνοιγμα σε μια νέα κατηγορία αυτοκινήτων» την οποία ονομάζει «Ultra GT» με την υπόσχεση μιας «νέας, απαράμιλλης Lamborghini εμπειρίας χάρη σε μια σειρά καινοτόμων τεχνολογιών».

Μια από τις σχεδιαστικές ιδιαιτερότητες του Lanzador, σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιασμού της ιταλικής φίρμας Mitja Borkert έγκειται στον συνδυασμό μιας σιλουέτας super sportscar και χαρακτηριστικών όπως η ψηλή θέση οδήγησης και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Σύμφωνα με τον ίδιο παρά την συγκεκριμένη πτυχή του πρωτότυπου μοντέλου οι επιβαίνοντες έχουν μια αίσθηση που προσιδιάζει σε cockpit jet. Οι δύο μπροστινές θέσεις διαχωρίζονται σαφώς από την κεντρική κονσόλα η οποία υιοθετεί ένα ιδιάζοντα σχεδιασμό, σαν να απορρέει από το ταμπλό ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο τα χειριστήρια όσο και οι ψηφιακές διατυπώσεις έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την περίσταση του πρωτότυπου μοντέλου που προσφέρει επίσης μια οθόνη και τον συνοδηγό.

Ο οδηγός με την σειρά του έχει στη διάθεσή του το ANIMA, το σύστημα επιλογής προγραμμάτων οδήγησης της Lamborghini προκειμένου να μεταβάλει ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών του Lanzador. Nα σημειωθεί ότι το εσωτερικό αποτελείται κατά πλειονότητα από βιώσιμα υλικά και ανακυκλωμένες πρώτες ύλες.

Προς το παρόν η ιταλική φίρμα δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για τα δυνητικά τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού πρωτότυπου μοντέλου σημειώνοντας μόνο ότι το ηλεκτρικό σύνολο προσφέρει υψηλή απόδοση ισχύος αλλά και εξασφαλίζει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Παράλληλα τονίζει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας συμβιβασμός τόσο σε επίπεδο ισχύος όσο και οδηγικών χαρακτηριστικών από την ηλεκτρική αναμόρφωση.

Προς αυτήν την κατεύθυνση άλλωστε στις προδιαγραφές της Lanzador συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων στοιχεία όπως η τετραδιεύθυνση, η αερανάρτηση, τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα και ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα κατανομής ροπής. Αυτό που επίσης είναι γνωστό είναι ότι η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini θα αξιοποιήσει ως αφετηρία μια νέα αρχιτεκτονική με την σφραγίδα εξέλιξης της Porsche καθώς θα αξιοποιηθεί επίσης από τις επόμενες Taycan και Panamera. H SSP Sport όπως θα ονομάζεται η επίμαχη πλατφόρμα θα διαθέτει κύκλωμα φόρτισης 800 Volt επιτρέποντας την επαναφόρτιση με τάση έως και 350 kW.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024