Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: Νέα πραγματικότητα αυτά που ζούμε - Όταν έχεις τόσα πολλά μέτωπα εξετάζεις όλα τα ενδεχόμενα

Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: Νέα πραγματικότητα αυτά που ζούμε – Όταν έχεις τόσα πολλά μέτωπα εξετάζεις όλα τα ενδεχόμενα

Το μήνυμα στην Αλβανία

Είναι προφανές ότι έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες, οφείλουμε κάθε χρόνο να έχουμε περισσότερα μέσα, περισσότερους πυροσβέστες και, βέβαια, ακόμη πιο εξελιγμένα υπηρεσιακά σχέδια» τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, για τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.

«Είναι μια νέα πραγματικότητα, την οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε» σημείωσε ο κ. Μαρινάκης, συμπληρώνοντας πως απόλυτη προτεραιότητα ήταν και είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής: «Η Ελλάδα έχει θρηνήσει θύματα και δεν πρέπει να θρηνήσουμε άλλα θύματα στο μέτωπο των πυρκαγιών και σε κανένα τέτοιο μέτωπο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών».

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη «η αντιπολίτευση δυστυχώς, λες και δεν έγιναν εκλογές και δεν εστάλη κάποιο μήνυμα, εργαλειοποιεί κάθε πιθανό και απίθανο λόγο. Ακόμα κι αν ένα φαινόμενο συμβαίνει σε όλο τον κόσμο προσπαθεί να βρει οπουδήποτε οφέλη. Κατηγορεί τους πάντες για τα πάντα. Και νομίζω ότι δεν έχουμε αυτή τη στιγμή τον χρόνο και δεν μας επιτρέπει σοβαρότητα της κατάστασης να μπούμε σε μια τέτοια αντιπαράθεση».

«Όταν έχεις τόσα πολλά μέτωπα φωτιάς εξετάζεις όλα τα ενδεχόμενα»

«Αυτή τη στιγμή δίνουμε μάχη, κυρίως για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Αυτός είναι ο ύψιστος, ο απόλυτος νούμερο ένα που δεν μπαίνει στο ζύγι με κανέναν άλλο στόχο, όσο κι αν κάποιοι τον υποβαθμίζουν, τον υποτιμούν» είπε.

Ο δεύτερος στόχος, όπως είπε είναι η προστασία των περιουσιών, όσο το δυνατόν λιγότερες περιουσίες να καταστραφούν και όσες βρεθούν είτε με κίτρινη είτε πολύ χειρότερα με κόκκινη σήμανση να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό.

Ερωτηθείς για την έκτακτη διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Μαρινάκης, είπε ότι προφανώς ήταν απαραίτητη η συμμετοχή της ΕΥΠ. «Δεν είμαι ούτε αρμόδιος, ούτε νομίζω ότι είναι σωστό να κάτσουμε να κάνουμε εικασίες ή να πούμε κάποιες απόρρητες πληροφορίες που ούτε κι εγώ προσωπικά δεν τις γνωρίζω. Είναι προφανές ότι όταν έχεις τόσα πολλά μέτωπα εξετάζεις όλα τα ενδεχόμενα. Σημασία έχει όχι απλά να τα εξετάζεις. Οι αρμόδιες Αρχές να κάνουν το καλύτερο και ταχύτερο δυνατό και σε συνδυασμό με την αυστηροποίηση της νομοθεσίας, όσο γίνεται να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Θα μείνω εδώ γιατί πρέπει να προσέχουμε κάθε λέξη όταν μιλάμε για ανοιχτές διαδικασίες».

Μήνυμα στα Τίρανα

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε και στις εξελίξεις με την Αλβανία στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στα Τίρανα, σχετικά με την υπόθεση Μπελέρη, λέγοντας ότι η ευρωπαϊκή της πορεία περνά μέσα από το σεβασμό στους κανόνες δικαίου.

«Υπάρχουν κάποιες κόκκινες γραμμές που και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση αυτή δεν κάνει ούτε μισό βήμα πίσω. Η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας περνάει από αυτό τον σεβασμό αυτών των Κανόνων, των Κανόνων Δικαίου, των Ευρωπαϊκών Κανόνων.

Αυτό είναι σαφές, το έχουμε καταστήσει σαφές, δεν είναι μόνο τα λόγια που έχουν σημασία, σημασία έχουν και οι πράξεις. Και χθες στην Αθήνα – σε μια δύσκολη μέρα για τη χώρα μας με όλες αυτές τις εστίες φωτιάς – ήρθε η ηγεσία της Ευρώπης, η κυρία φον ντερ Λάιεν και ο κύριος Μισέλ, ήρθαν οι ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων, 9 ηγέτες Κρατών και συνεδρίασαν, αποδεχόμενοι τη σύνθεση και την ατζέντα με μια πάρα πολύ σημαντική Διακήρυξη, η οποία υπεγράφη στη συνέχεια. Αυτό νομίζω είναι η θετική είδηση. Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί, πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα.

Μία χώρα, που, να θυμηθούμε, πριν από λίγα χρόνια – όχι για να κάνουμε αντιπολίτευση στην Αντιπολίτευση, αλλά να δούμε από πού ξεκινήσαμε – ήταν αρνητική είδηση παγκοσμίως, ήταν «επαίτης» στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η χώρα μας έχει φτάσει σε ένα άλλο επίπεδο χάρις στις θυσίες των Ελλήνων πολιτών, χάρη στις προσπάθειες της κυβέρνησης» τόνισε ο κ.Μαρινάκης.

Για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ζελένσκι

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι αυτό που θέλει να κάνει η Ελλάδα είναι να στηρίξει την Ουκρανία, την ευρωπαϊκή της προοπτική, την ανοικοδόμησή της, και να βοηθήσει είτε με την εκπαίδευση των πιλότων, είτε με τον οποιονδήποτε τρόπο αποφασιστεί.

«Το κάναμε από την πρώτη στιγμή. Είναι το καθήκον μας. Έχουμε δει τι σημαίνει παραβίαση, έχουμε δει τι σημαίνει κατάληψη εδαφών, έχουμε ζήσει, κυρίως οι μεγαλύτεροι από μας, τι συνέβη στην Κύπρο. Το ανέφερε και ο Πρωθυπουργός. Και είναι καθήκον μας να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε δίπλα στην Ουκρανία, είμαστε δίπλα στον αγώνα που δίνει ο ουκρανικός λαός στην πράξη. Και θα συνεχίσουμε να είμαστε όσο κι αν κάποιοι αυτό δεν το θέλουν» είπε ο κ. Μαρινάκης.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024