Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας - Μια «ανάσα» οι φλόγες από την 112 Πτέρυγας Μάχης

Συναγερμός στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας – Μια «ανάσα» οι φλόγες από την 112 Πτέρυγας Μάχης

Οι φλόγες έφτασαν στην περίφραξη από την πλευρά της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης.

Μνήμες από την καταστροφική πυρκαγιά στις αποθήκες πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο, ξύπνησαν νωρίτερα στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ελευσίνας, καθώς το μέτωπο της φωτιάς, που ξέσπασε στον Ασπρόπυργο και την ευρύτερη περιοχή, έφτασε στην 112 Πτέρυγα Μάχης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι φλόγες πέρασαν την περίφραξη του αεροδρομίου από την πλευρά της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ) και σήμανε συναγερμός.

Άμεσα ακινητοποιήθηκαν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της ασφάλειας του αεροδρομίου ενώ απογειώθηκαν ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215 της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο τύπου Erickson, τα οποία πραγματοποίησαν ρίψεις στην περίμετρο της Βάσης.

Η φωτιά αντιμετωπίστηκε, ωστόσο στο σημείο παραμένουν δυνάμεις για πιθανή αναζωπύρωση, καθώς οι άνεμοι είναι ισχυροί.

Το περιστατικό προκάλεσε ανησυχία, καθώς τον περασμένο μήνα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Βελεστίνο, μπήκε στη Νέα Αγχίαλο, τυλίγοντας στις φλόγες την αποθήκη πυρομαχικών λίγο έξω από το αεροδρόμιο της 111 Πτέρυγα Μάχης, με την περιοχή να μετατρέπεται σε πεδίο πολέμου.

Σε τρεις διαφορετικές εστίες η φωτιά στον Ασπρόπυργο

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πρόκειται για τρεις εστίες στις περιοχές Λάκκα Κάτσαρη, Νέα Ζωή και Αμμουδιές. Το έργο της κατάσβεσης εκτός από τα πολλαπλά μέτωπα δυσχεραίνουν και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν σε ένταση έως και τα 7 μποφόρ. Στα σημεία επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 27 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Η πιο δύσκολη από τις τρεις εστίες της φωτιάς φαίνεται πως είναι στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη, καθώς εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής προς Ασπρόπυργο.

Μάλιστα οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής έχουν επικεντρωθεί στο συγκεκριμένο σημείο καθώς πρόκειται για βιομηχανική ζώνη.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη απομακρυνθείτε προς Ασπρόπυργο», ανέφερε χαρακτηριστικά το μήνυμα.

Λίγο πριν τις 11:00 το πρωί εστάλη και δεύτερο μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους του οικισμού Ποντίων και του οικισμού Βέρας να εκκενώσουν προς Ελευσίνα.

Στις φλόγες αποθήκη χημικών

Σε εικόνες που μετέδωσε το MEGA φαίνεται μία αποθήκη χημικών στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη Ασπροπύργου να έχει παραδοθεί στις φλόγες. Οι πυροσβέστες έχουν προσπαθήσει να περιορίσουν τη φωτιά στο συγκεκριμένο σημείο για να μην επεκταθεί σε άλλους χώρους της συγκεκριμένης επιχείρησης ή και σε παρακείμενες εγκαταστάσεις.

Στο σημείο έχουν φτάσει δυνάμεις της αστυνομίας για να αποκλείσουν τη συγκεκριμένη περιοχή, αφού υπάρχουν φόβοι για εκρήξεις καθώς καίγονται εύφλεκτα υλικά.

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024