Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Οι συγκλονιστικές καταθέσεις γονέων για τη «διαβολική» νοσοκόμα Λούσι Λέτμπι

Βρετανία: Οι συγκλονιστικές καταθέσεις γονέων για τη «διαβολική» νοσοκόμα Λούσι Λέτμπι

Ο πατέρας ενός μωρού που σκότωσε η νοσοκόμα Λούσι Λέτμπι έκλαιγε με λυγμούς καθ'όλη τη διάρκεια της κατάθεσής του - Τραγικές στιγμές στη δίκη της βρεφοκτόνου

Τις μαρτυρικές στιγμές που έζησαν και εξακολουθούν να ζουν μετά τη δολοφονία ή την απόπειρα δολοφονίας των παιδιών τους, περιέγραψαν στο δικαστήριο οι γονείς των μωρών που σκότωσε η Βρετανίδα πρώην νοσοκόμα, Λούσι Λέτμπι.

Η Λέτμπι καταδικάστηκε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία επτά νεογέννητων και την απόπειρά της να σκοτώσει άλλα έξι στη μονάδα νεογνών νοσοκομείου της βορειοδυτικής Αγγλίας όπου εργαζόταν.

Οι γονείς των θυμάτων έδωσαν το «παρών» στη δίκη της πρώην νοσοκόμας και, όπως αναφέρει το BBC, κάποιοι από αυτούς έκλαιγαν κατά τη διάρκεια των καταθέσεων και έκαναν όλο το δικαστήριο να ξεσπάσει σε δάκρυα.

«Παρίστανες τον Θεό με τις ζωές των παιδιών μας»

«Νόμιζες ότι ήταν δικαίωμά σου να παριστάνεις τον Θεό με τις ζωές των παιδιών μας» ανέφερε σε δήλωσή της η μητέρα διδύμων, το ένα εκ των οποίων δολοφονήθηκε από τη Λέτμπι τον Ιούνιο του 2015. Η βρεφοκτόνος επιχείρησε να σκοτώσει και την αδελφή του 28 ώρες αργότερα αλλά, ευτυχώς, χωρίς αποτέλεσμα.

«Το τραύμα στην ψυχή μας είναι τέτοιο που δεν θυμόμαστε τη νύχτα που σκότωσες το παιδί μας. Αφότου πέθανε το ένα μας μωρό, φοβόμασταν τόσο για το άλλο. Και είμαστε πια ευγνώμονες για τον φόβο αυτό που της έσωσε τελικά τη ζωή. Δεν ξέραμε ότι περίμενες να φύγουμε για να επιτεθείτε στα μωρά. Δεν θα νικήσετε ποτέ. Ελπίζουμε να ζήσεις κάθε μέρα υποφέροντας για αυτά που έκανες» συγκλονίζει η τραγική μητέρα.

«Δεν υπάρχει ποινή που να απαλύνει τον πόνο μας»

«Το να ξέρουμε ότι η δολοφόνος του μωρού μας μας παρακολουθούσε, ήταν σαν να παίζαμε σε ταινία τρόμου» είπε η μητέρα ενός μωρού που σκότωσε η Λέτμπι στις 14 Ιουνίου 2015.

Η μητέρα του μωρού περιέγραψε τα συναισθήματά της όταν κράτησε για πρώτη φορά το αγοράκι της στην αγκαλιά της. Φορούσε στο λαιμό της ένα κόσμημα με τα αποτυπώματα του μωρού της, τα οποία είχε πάρει η Λέτμπι, πράγμα που έκανε τη μητέρα να ανατριχιάσει όταν κατάλαβε ότι εκείνη ήταν υπεύθυνη για το θάνατό του.

«Δεν υπάρχει καμία ποινή που να συγκρίνεται με το μαρτύριο που περνάμε εξαιτίας σου» κατέληξε η μητέρα.

«Ήθελα απελπισμένα να τη μυρίσω, από τότε που πέθανε δεν ζω»

Μια άλλη μητέρα, το μωρό της οποίας δολοφονήθηκε στις 22 Ιουνίου 2015, κατέθεσε στο δικαστήριο κρατώντας στα χέρι της ένα κουνελάκι, παιχνίδι που είχε αγοράσει για τη νεογέννητη κορούλα της.

«Μου λείπει τόσο πολύ. Ήθελα να τη νιώσω, να την κρατήσω, να την αγκαλιάσω, να την κρατήσω ασφαλή» συγκλόνισε η τραγική μητέρα.

Όπως είπε, έχασε την αυτοπεποίθησή της ως γυναίκα, ως φίλη και ως σύζυγος και ο γάμος της κλυδωνίστηκε, αφότου πέθανε το μωρό τους.

«Από όταν δολοφονήθηκε το μωρό μου, είμαι μια σκιά» είπε συντετριμμένη.

«Είναι το κακό μεταμφιεσμένο σε μια στοργική νοσοκόμα»

«Ο κόσμος μας γκρεμίστηκε όταν συναντήσαμε τη Λέτμπι. Είναι το κακό μεταμφιεσμένο ως στοργική νοσοκόμα» δήλωσε η μητέρα δίδυμων αγοριών, το ένα εκ των οποίων δολοφονήθηκε στις 4 Αυγούστου του 2015 και το άλλο έμεινε ανάπηρο μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του από τη βρεφοκτόνο.

«Καταδικαστήκαμε εμείς σε ισόβια εξαιτίας των εγκλημάτων της Λέτμπι. Όταν εκείνη αναγνωρίστηκε ως ύποπτη, αισθανθήκαμε εξαπατημένοι και συντετριμμένοι και το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο είναι μια τελευταία πράξη κακίας από κάποιον δειλό» είπε η μητέρα.

«Ο θεός έσωσε το μωρό μας αλλά το βρήκε ο διάβολος»

Το μωρό G (κανένα μωρό δεν κατονομάζεται) είναι τυφλό με εγκεφαλική παράλυση μετά την δολοφονική απόπειρα από τη Λέτμπι. «Κάθε μέρα καθόμουν εκεί και προσευχόμουν στο Θεό να τη σώσει. Το έκανε. Την έσωσε, αλλά τη βρήκε ο διάβολος» δήλωσε ο πατέρας του μωρού.

Όπως είπε, το παιδί χρειάζεται 24ώρη φροντίδα και η μητέρα της κοιμάται μόνο δύο ώρες κάθε βράδυ. «Βλέπουμε άλλες οικογένειες να ψαρεύουν, να παίζουν ποδόσφαιρο με τα παιδιά τους, κάτι που εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε. Το δικό μας το παιδί δεν θα πάει καν στο λύκειο και δεν θα παντρευτεί» είπε κάνοντας το δικαστήριο να δακρύσει, αυτός ο πατέρας.

«Ένα κομμάτι μας πέθανε μαζί με το μωρό μας»

«Δεν μπορώ καν να περιγράψω τον πόνο που νιώσαμε όταν η πανέμορφη μικρή μας πριγκίπισσα πέθανε» είπε η μητέρα του μωρού I, που δολοφονήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2015.

«Κι εγώ και ο πατέρας της ήμασταν συντετριμμένοι». Όπως είπε έκανε ψυχοθεραπεία για έξι χρόνια και πήρε αγωγή για να αντιμετωπίσει τον θάνατο της κόρης της.

Το ζευγάρι απέκτησε αργότερα ένα άλλο κοριτσάκι που γεννήθηκε πρόωρα και όπως είπε, δεν έφυγε από το πλευρό της μέχρι να επιστρέψουν μαζί στο σπίτι. «Δεν θα αφήσω ξανά τα παιδιά μου σε ένα νοσοκομείο. Δεν νομίζω ότι θα ξεπεράσουμε ποτέ ότι η κόρη μας βασανίστηκε και δεν μπορούσε να παλέψει άλλο» συγκλονίζει.

«Ήταν η χειρότερη μέρα της ζωής μας»

Η Λέτμπι αποπειράθηκε να δολοφονήσει ένα αγοράκι τον Ιούνιο του 2016, το οποίο τελικά επέζησε, έχοντας ωστόσο, μόνιμη βλάβη έκτοτε.

«Ήταν η χειρότερη μέρα της ζωής μας. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε πώς ένα υγιές αγοράκι ξαφνικά αιμορραγούσε από το στόμα και χρειάζονταν ΚΑΡΠΑ» περιέγραψε η μητέρα.

Όπως είπε έχουν μόνιμα μία κάμερα στο υπνοδωμάτιο του 7χρονου σήμερα παιδιού τους γιατί «είναι εξαιρετικά προστατευτικοί».

«Μισώ ότι η Λέτμπι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που κράτησε τον γιο μου στην αγκαλιά της»

Η 33χρονη νοσοκόμα σκότωσε δύο από τα τρίδυμα αδέρφια μιας οικογένειας στις 23 και 24 Ιουνίου 2016.

«Κατηγορούσα τον εαυτό μου γιατί νόμιζα ότι τους είχα μεταδώσει κάποια ασθένεια» συγκλόνισε η μητέρα των μικρών αγοριών.

Όπως είπε, η Λέτμπι φαινόταν απαρηγόρητη μετά τον θάνατο των παιδιών της και εκείνη αισθάνθηκε μάλιστα την ανάγκη να την ευχαριστήσει, «Μισώ ότι ήταν εκείνη ο τελευταίος άνθρωπος που κράτησε τον γιο μου στην αγκαλιά της» ανέφερε στο βίντεο που προβλήθηκε στο δικαστήριο η τραγική μητέρα.

Ο πατέρας των μωρών έκλαιγε με λυγμούς καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάθεσής του κάνοντας όλο το δικαστήριο να «λυγίσει».

«Το μίσος και ο θυμός μου για τη Λέτμπι δεν θα καταλαγιάσουν ποτέ. Θα συνεχίσει να μας στοιχειώνει για πάντα» είπε ο πατέρας.

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024