Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Ισόβια κάθειρξη στη «διαβολική» νοσοκόμα Λούσι Λέτμπι

Βρετανία: Ισόβια κάθειρξη στη «διαβολική» νοσοκόμα Λούσι Λέτμπι

Πρωτοφανής η απόφαση για τα δικαστικά χρονικά της Βρετανίας, καθώς δεν δόθηκε στη βρεφοκτόνο δυνατότητα αποφυλάκισης

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε η Λούσι Λέτμπι, η Βρετανίδα πρώην νοσοκόμα που κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία επτά νεογέννητων και την απόπειρά της να σκοτώσει άλλα έξι στη μονάδα νεογνών νοσοκομείου της βορειοδυτικής Αγγλίας όπου εργαζόταν.

Να σημειωθεί ότι η ποινή της δεν μπορεί να μειωθεί.

Η επιβολή ισόβιας κάθειρξης από δικαστήριο του Μάντσεστερ στην κατά συρροή βρεφοκτόνο – χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης – είναι πολύ σπάνια στο αγγλικό δίκαιο και κρίνεται ανάλογη με τη φρίκη που προκαλεί αυτή η υπόθεση.

Η 33χρονη Λέτμπι αρνήθηκε να παρουσιαστεί σήμερα, Δευτέρα, στο δικαστήριο για να ακούσει την ποινή της.

Η βρεφοκτόνος καταδικάστηκε την προηγούμενη Παρασκευή για τη δολοφονία πέντε νεογέννητων αγοριών και δύο νεογέννητων κοριτσιών στο νοσοκομείο Countess of Chester και για επίθεση σε άλλα νεογέννητα, συχνά ενώ δούλευε νυχτερινές βάρδιες, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 2015 και 2016.

Η Λέτμπι δηλητηρίασε ορισμένα από τα βρέφη θύματά της, χορηγώντας σε κάποια με ένεση ινσουλίνη και σε άλλα κάνοντας ένεση με αέρα ή ταΐζοντας τα βρέφη εξαναγκαστικά με γάλα.

To προφίλ της «διαβολικής» νοσοκόμας

Άνθρωποι από το στενό της περιβάλλον αδυνατούν να πιστέψουν όλα αυτά που έχουν γίνει. Πολλοί φίλοι, με τους οποίους η Λούσι Λέτμπι έχει μεγαλώσει μαζί, την θεωρούσαν ως μία σύγχρονη «Mary Poppins», μία μητρική φιγούρα που κουβαλούσε πάντα ένα σακίδιο γεμάτο φάρμακα για κάθε ενδεχόμενο: έμπλαστρα για τα κοψίματα, μέχρι και αντισηπτικά μαντηλάκια για τις αμυχές.

Παρόλα αυτά, μερικά χρόνια αργότερα, έχοντας πετύχει την πάγια φιλοδοξία της να γίνει νοσοκόμα, άρχισε να χρησιμοποιεί τον ιατρικό εξοπλισμό ως φονικό όπλο.

Οι φίλοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν την αποσύνδεση ανάμεσα σε αυτό που νόμιζαν ότι ήταν και σε αυτό που αποδείχθηκε, δηλαδή μία 33χρονη που δολοφόνησε επτά μωρά.

Σοκάρουν τα μηνύματα που έστελνε μετά τις δολοφονίες των βρεφών

Στα μηνύματα που έχουν έρθει στην δημοσιότητα περιγράφει τον σπαραγμό ενός πατέρα, που έπεσε στο πάτωμα κλαίγοντας, ότι έπρεπε το βρέφος του να μεταφερθεί στο νεκροτομείο. Σε άλλα μηνύματα, ζητάει από τον προϊστάμενό της να δουλέψει υπερωρίες στο τμήμα της, ώστε να βοηθήσει.

Σε αρκετά μηνύματα περιγράφει την πορεία της υγείας βρεφών, τα οποία λίγη ώρα αργότερα μυστηριωδώς κατέληγαν.

Μάλιστα, η Λέτμπι έκανε εκτιμήσεις στις οποίες έβγαινε σωστή. Για παράδειγμα, περιέγραφε ότι βρέφος «δεν θα βγάλει τη νύχτα». Η επιβεβαίωση ερχόταν λίγη ώρα αργότερα, όταν κατέληγε το βρέφος.

Σε άλλο μήνυμα, δηλώνει συγκλονισμένη για το πως μπορεί ένα υγιές μωρό να πεθαίνει λίγο αργότερα. «Μάλλον φταίει η μοίρα», καταλήγει στον συλλογισμό της.

Ακόμη, σε άλλα μηνύματα, όταν πια έχει κινήσει υποψίες, προσπαθεί να θυματοποιήσει τον εαυτό της, λέγοντας ότι η ίδια είναι χαρούμενη για την δουλειά της, ωστόσο είναι εκνευρισμένη από τα σχόλια που ακούγονται για το τρόπο με τον οποίο εργάζεται.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024