Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζόκοβιτς: Κατέκτησε τον τίτλο του Σινσινάτι με επική ανατροπή – Πανηγύρισε σκίζοντας την μπλούζα του

Τζόκοβιτς: Κατέκτησε τον τίτλο του Σινσινάτι με επική ανατροπή – Πανηγύρισε σκίζοντας την μπλούζα του

Χρειάστηκε 3 ώρες και 49 λεπτά για να «υποτάξει» τον Κάρλος Αλκαράθ.

Σε ένα ματς δυνατών συγκινήσεων που θα μνημονεύεται για καιρό ο Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε τον Κάρλος Αλκαράθ στο τελικό του Cincinnati Masters με 2-1 σετ [5-7, 7-6 (7), 7-6 (4)].

Η επιστροφή του Σέρβου επί αμερικανικού εδάφους μετά την άρση των απαγορεύσεων λόγω εμβολιασμού δεν ήταν εύκολη. Ο Τζόκοβιτς κλήθηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Κάρλος Αλκαράθ λίγες εβδομάδες μετά τη νίκη του Ισπανού στον τελικό του Γουίμπλεντον.

Το ματς

Η αναμέτρηση δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Σέρβο τενίστα. Ο Τζόκοβιτς δέχθηκε break κι έχασε το πρώτο σετ με 5-7. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Τζόκοβιτς αισθάνθηκε αδιαθεσία λόγω υπερβολικής ζέστης, κάλεσε γιατρό και αποχώρησε για τα αποδυτήρια.

Ο πρωταθλητής επέστρεψε και παρόλο που ο Ισπανός Αλκαράθ «έσπασε» ξανά το σερβίς, το πήρε ξανά πίσω ισοφαρίζοντας σε 4-4. Στη διαδικασία του tie break πρώτα ο Αλκαράθ έσωσε σετ point και στη συνέχεια ο Τζόκοβιτς championship point, για να κερδίσει τελικά totie break με 9-7 και να στείλει τον τελικό σε τρίτο σετ.

Σε αυτή τη φάση του αγώνα ο Σέρβος προηγήθηκε με 5-3 όμως ο Αλκαράθ έβγαλε αντίδραση, πήρε πίσω το break, πέρασε μπροστά με 5-6, αλλά είδε τον Τζόκοβιτς να αντέχει και να στέλνει το σετ ξανά στο tie break, όπου και κέρδισε τον τίτλο του Σινσινάτι με σκορ 7-4.

Πανηγύρισε σκίζοντας την μπλούζα

Ο Τζόκοβιτς πανηγύρισε έξαλλα τον τελευταίο πόντο.

Παρά την εξάντληση και αφού προχώρησε στην καθιερωμένη χειραψία με τον αντίπαλο του και τον διαιτητή «ξέσπασε» σκίζοντας την μπλούζα του, γνωρίζοντας την αποθέωση από το κοινό του Σινσινάτι.

Ραντεβού στη Νέα Υόρκη

Αυτός ήταν ο 39ος τίτλος Μάστερ και ο 95ος συνολικά για τον Σέρβο αθλητή, ενώ έφτασε και τις 1069 νίκες. Έτσι, ο Τζόκοβιτς μείωσε στους 20 πόντους τη διαφορά από τον πρωτοπόρο στην κατάταξη Κάρλος Αλκαράθ.

Κατά την απονομή ο Τζόκοβιτς ήταν ευδιάθετος και γεμάτος ατάκες. «Ήταν σίγουρα ένα από τα δυσκολότερα και συρναπαστικότερα ματς που έχω δώσει στην καριέρα μου. Νιώθω σαν να έπαιξα τελικό Grand Slam για να είμαι ειλικρινής».

Οι δύο τους είναι πολύ πιθανό να βρεθούν αντιμέτωποι στο US Open που ξεκινάει σε λίγες εβδομάδες με τον Σέρβο στις δηλώσεις του να αποθεώνει τον Ισπανό και να προσθέτει χιουμοριστικά: «ελπίζω να παίξουμε στη Νέα Υόρκη σε λίγες εβδομάδες. Αυτό θα είναι ωραίο… για το κοινό, για μένα δεν ξέρω αν θα είναι ωραίο».

Από την πλευρά του ο no 1 στη παγκόσμια κατάταξη Ισπανός τενίστας ξέσπασε σε κλάματα μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Στις δηλώσεις του λίγο αργότερα είπε: «είμαι εξαντλημένος, αλλά είμαι περήφανος με τον εαυτό μου. Δεν ξέρω γιατί έκλαιγα πριν στην ομιλία μου, πάλεψα μέχρι την τελευταία μπάλα. Παραλίγο να κερδίσω τον καλύτερο όλων των εποχών στο άθλημά μας. Είναι τρελό και μόνο που το σκέφτομαι, τα άφησα όλα στο γήπεδο και είμαι πολύ χαρούμενος με ό,τι έκανα».

View this post on Instagram

A post shared by Tennis TV (@tennistv)

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024