Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλκαράθ – Τζόκοβιτς 3-2: Νέος «βασιλιάς» στο Wimbledon ο τεράστιος Ισπανός

Αλκαράθ – Τζόκοβιτς 3-2: Νέος «βασιλιάς» στο Wimbledon ο τεράστιος Ισπανός

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό τελικό ο οποίος κράτησε κάτι παραπάνω από τέσσερις ώρες, ο Κάρλος Αλκαράθ έκαμψε την αντίσταση του σπουδαίου Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-2, κατακτώντας το δεύτερο Grand Slam τίτλο στην καριέρα του και πρώτο στο Wimbledon.

Τι και αν είναι μόλις 20 ετών; Τι και αν απέναντι του βρισκόταν ένας από τους θρύλους του αθλήματος;

Ο Κάρλος Αλκαράθ σήκωσε ανάστημα απένατι στον σπουδαίο Νόβακ Τζόκοβιτς και με 3-2 σετ έπειτα από 4,5 ώρες αγώνα, κατέκτησε τον δεύτερο Grand Slam τίτλο της καριέρας του και πρώτο στο Wimbledon, «γκρεμίζοντας» παράλληλα το όνειρο του Σέρβου για το 24ο major τίτλο του.

Ο Αλκαράθ έφτασε σε break point στο πρώτο game του τελικού, όμως ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατάφερε να βγει από αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Στο αμέσως επόμενο game δημιούργησε τριπλό break point εκείνος και κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Ισπανού.

Ο Νόλε συνέχισε να πιέζει τον Αλκαράθ που έδειχνε να μην έχει μπει καλά στον τελικό με αποτέλεσμα ο Σέρβος να κλείσει το πρώτο σετ με 6-1.

Ωστόσο στο δεύτερο σετ υπήρξε αλλαγή σκηνικού με τον Ισπανό να βρίσκει τα πατήματα του, φτάνοντας γρήγορα γρήγορα στο break για το 2-0. Ο Νόλε απάντησε με το ίδιο νόμισμα για το 2-2, με τη συνέχεια να μην επιφυλάσσει άλλο μπρέικ και το σετ να οδηγείται στο τάι μπρέικ.

Ισπανός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη που έκανε ο Τζόκοβιτς και έκλεισε το τάι μπρέικ με 7-6 (6) για να κάνει το 1-1 στα σετ.

Η αρχή του τρίτου σετ ήταν παρόμοια με του δεύτερου με τον Αλκαράθ να φτάνει στο μπρέικ για το 4-1. Με την ψυχολογία στα ύψη ο Ισπανός πίεσε και άλλο τον Νόλε με αποτέλεσμα να κλείσει το τρίτο σετ με νέο break για να κάνει το 2-1 με 6-1.

Ο Τζόκοβιτς βρέθηκε με τη πλάτη στον τοίχο και ήξερε πως έπρεπε να αντιδράσει και έτσι και έγινε. Ο τεράστιος Σέρβος έδειξε από την αρχή τη διάθεσή του να πιέσει και έφτασε στο break στο πέμπτο γκέιμ.

Από εκεί και μετά ο Νόλε κράτησε εύκολα το σερβίς του, έκανε και δεύτερο μπρέικ στο ένατο γκέιμ για να κλείσει το σετ με 6-3 και να στείλει τον τελικό σε πέμπτο σετ.

Στο πέμπτο και τελευταίο σετ οι δύο τενίστες ξεκίνησαν δυναμικά διατηρώντας το σερβίς του, δείχνοντας… διψασμένοι για τον τίτλο. Όλα αυτά μέχρι το τρίτο γκέιμ, όταν ο Αλκαρθ έφτασε στο μπρέικ, διατηρώντας το σερβίς του μέχρι το τέλος.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024