Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέα Φιλαδέλφεια: Τι ζήτησε ο Κροάτης πρωθυπουργός από τον Μητσοτάκη για τους προφυλακισμένους χούλιγκανς

Νέα Φιλαδέλφεια: Τι ζήτησε ο Κροάτης πρωθυπουργός από τον Μητσοτάκη για τους προφυλακισμένους χούλιγκανς

«Βρισκόμαστε εδώ για να σεβαστούμε τους ελληνικούς θεσμούς και τις ελληνικές αρχές - διωκτικές και δικαστικές - αλλά και να προστατέψουμε τους Κροάτες πολίτες, με τον τρόπο που οφείλουμε, όπως προβλέπεται από τις συνταγματικές μας υποχρεώσεις», δήλωσε ο Αντρέι Πλένκοβιτς

Δηλώσεις για τους προφυλακισμένους Κροάτες χούλιγκανς, που αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά τη διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκε άγρια ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής, έκανε ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, μετά την συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Για ακόμη μια φορά, θέλω να πω ότι λυπούμαστε εξαιρετικά γι’ αυτό το τρομερό περιστατικό με 100 Κροάτες πολίτες στην Αθήνα», ανέφερε ο Αντρέι Πλένκοβιτς.

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Για εμάς, μιλώντας με όρους υστεροφημίας, δεδομένης της εξαιρετικής πολιτικής σχέσης και της προσωπικής φιλία που έχουμε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ένα γεγονός που πιστεύουμε πως ποτέ δεν θα συνέβαινε μεταξύ Ελλάδας και Κροατίας».

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας, μιλώντας στο Open, δήλωσε ότι πρότεινε τέσσερα σημεία στις ελληνικές αρχές:

– «Ζητήσαμε την ασφάλεια των Κροατών πολιτών στις ελληνικές φυλακές.

– »Περιμένουμε μια ελεύθερη και δίκαιη δίκη των πολιτών μας.

– »Για εκείνους που δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κακούργημα, αλλά για πλημμέλημα, να απελαθούν το συντομότερο από την Ελλάδα στην Κροατία.

– »Σε περίπτωση που οι ελληνικές αρχές αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν το υπάρχον νομικό πλαίσιο που ισχύει στην ΕΕ, κάποιοι από τους Κροάτες πολίτες να περάσουν χρόνο στην Κροατία υπό την επιτήρηση των δικών μας αρχών, μέχρι να γίνει η δίκη στην Ελλάδα».

«Βρισκόμαστε εδώ για να σεβαστούμε τους ελληνικούς θεσμούς και τις ελληνικές αρχές – διωκτικές και δικαστικές – αλλά και να προστατέψουμε τους Κροάτες πολίτες, με τον τρόπο που οφείλουμε, όπως προβλέπεται από τις συνταγματικές μας υποχρεώσεις», σημείωσε ο Αντρέι Πλένκοβιτς.

«Εμπιστεύομαι την ελληνική δικαιοσύνη»

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Κροατίας, στη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς και την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Σχετικά με το ζήτημα της προσωρινής κράτησης Κροατών, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε επικοινωνία για σχετική ενημέρωση.

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024