Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Κροάτη πρωθυπουργό - Τι συζήτησαν για Νέα Φιλαδέλφεια και Κροάτες χούλιγκανς

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Κροάτη πρωθυπουργό – Τι συζήτησαν για Νέα Φιλαδέλφεια και Κροάτες χούλιγκανς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με τον Κροάτη ομόλογό του τις εξελίξεις για την υπόθεση της Νέας Φιλαδέλφειας και συμφώνησαν να είναι σε συνεχή επαφή για τους προφυλακισμένους Κροάτες χούλιγκανς

Τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, υποδέχθηκε την Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει της άτυπης διάσκεψης για τα Δυτικά Βαλκάνια που φιλοξενεί η Αθήνα το διήμερο 21-22 Αυγούστου.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Κροάτη ομόλογό του γίνεται στον απόηχο της άγριας δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς και της προφυλάκισης από την ελληνική δικαιοσύνη άνω των 100 Κροατών χούλιγκανς, που προκάλεσε ένταση στις ελληνοκροατικές σχέσεις.

Χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, ότι τον Αντρέι Πλένκοβιτς συνόδευαν οι υπουργοί Εξωτερικών και Δικαιοσύνης της Κροατίας, οι οποίοι συναντήθηκαν με τους Έλληνες ομολόγους τους, Γιώργο Γεραπετρίτη και Γιώργο Φλωρίδη αντίστοιχα.

«Συνεχής επικοινωνία για τους προφυλακισμένους Κροάτες»

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι διμερείς σχέσεις και οι περιφερειακές εξελίξεις, με επίκεντρο τα Δυτικά Βαλκάνια, ήταν τα μείζοντα θέματα συζήτησης κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επιπλέον, κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών συζητήθηκαν και θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Κροατίας εξέφρασε στον πρωθυπουργό τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία του φιλάθλου στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς και την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Σχετικά με το ζήτημα της προσωρινής κράτησης Κροατών, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε επικοινωνία για σχετική ενημέρωση.

Θετικό κλίμα, μετά την εμπρηστική ρητορική Μιλάνοβιτς

Οι πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι οι Κροάτες θα ήθελαν την απελευθέρωση μεγάλου μέρους των συλληφθέντων συμπατριωτών τους, ωστόσο, τους εξηγήθηκε από την ελληνική πλευρά ότι η έρευνα είναι σε κρίσιμο σημείο αυτή τη στιγμή.

Από την πλευρά τους, οι δύο υπουργοί της Κροατίας δεσμεύθηκαν να παρέχουν όσα στοιχεία τους ζητηθούν, για να συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της έρευνας.

Υπενθυμίζεται ότι, σε αντίθεση με τον Κροάτη πρωθυπουργό, που κρατά μια ψύχραιμη στάση, ο πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, με μία ιδιαίτερα εμπρηστική ρητορική μετά τις μαζικές συλλήψεις και προφυλακίσεις Κροατών ακροδεξιών χούλιγκανς, επιχείρησε ουσιαστικά να παρέμβει στο έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για πιθανό άνοιγμα «βεντέτας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε απαντήσει στον Μιλάνοβιτς ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.

Sports in

Οι μέρες και οι ώρες των Game 5 Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και οι ώρες των Game 5 του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024