Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κολομβία: Σεισμός 6,1 Ρίχτερ και μετασεισμός 5,6 βαθμών

Κολομβία: Σεισμός 6,1 Ρίχτερ και μετασεισμός 5,6 βαθμών

Στην Κολομβία σημειώνονται συχνά σεισμοί, οι περισσότεροι από τους οποίους όμως έχουν μεγάλο εστιακό βάθος και δεν προκαλούν σημαντικές καταστροφές

Ισχυρότατος σεισμός, μεγέθους 6,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 12:04 (20:04 ώρα Ελλάδας) στην κεντρική Κολομβία και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πρωτεύουσα Μπογκοτά, όπως ανακοίνωσε το γεωδυναμικό ινστιτούτο της χώρας.

Το επίκεντρο εντοπίζεται στην τοποθεσία Ελ Καλβάριο, 40 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μπογκοτά, με το εστιακό βάθος να είναι μικρότερο από 30 χιλιόμετρα σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) ανεβάζει το μέγεθος του σεισμού σε 6,3 Ρίχτερ.

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν έντρομοι στους δρόμους και άρχισαν να τηλεφωνούν σε συγγενείς και φίλους για να βεβαιωθούν πως είναι καλά στην υγεία τους.

«Ήταν δυνατός και είχε μεγάλη διάρκεια», δήλωσε ο 43χρονος Αντριάν Αλαρκόν, εξηγώντας πόσο αδύναμος αισθάνεται ο άνθρωπος σε τέτοιες περιπτώσεις: «Η ζωή σου μπορεί να αλλάξει σε δευτερόλεπτα. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, παρά μόνο να τρέξεις για τη ζωή σου».

Ισχυροί μετασεισμοί – Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα

Ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί, ο ισχυρότερος των οποίων είχε μέγεθος 5,6 βαθμών.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή τραυματισμούς. Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Κολομβίας ανέφερε πως έσπασαν τα τζάμια αρκετών κτιρίων που βρίσκονταν κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, ενώ στην περιοχή Βιγιαβισένσιο σημειώθηκε κατολίσθηση σε αυτοκινητόδρομο.

Στην Κολομβία σημειώνονται συχνά σεισμοί, οι περισσότεροι από τους οποίους όμως έχουν μεγάλο εστιακό βάθος και δεν προκαλούν σημαντικές καταστροφές.

Η χώρα βρίσκεται σε μια περιοχή όπου συναντώνται ο λεγόμενος Δακτύλιος της Φωτιάς του Ειρηνικού και η ηφαιστειακή ζώνη των Άνδεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024