Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ο Μπλίνκεν μίλησε με τον πρώην πεζοναύτη Πολ Γουίλαν που έχει φυλακιστεί στη Ρωσία

ΗΠΑ: Ο Μπλίνκεν μίλησε με τον πρώην πεζοναύτη Πολ Γουίλαν που έχει φυλακιστεί στη Ρωσία

Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σε φέρουμε στην πατρίδα, φέρεται να είπε ο Αντονι Μπλίνκεν στον πρώην αμερικανό πεζοναύτη Πολ Γουίλαν, ο οποίος έχει φυλακιστεί στη Ρωσία, κατηγορούμενος για κατασκοπεία.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν επικοινώνησε τηλεφωνικά χθες Τετάρτη με τον αμερικανό πρώην πεζοναύτη Πολ Γουίλαν, ο οποίος είναι φυλακισμένος στη Ρωσία.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε»

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters που επικαλείται ρεπορτάζ του CNN, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας διαβεβαίωσε τον Γουίλαν πως η Ουάσιγκτον καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απελευθέρωσή του.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σε φέρουμε σπίτι το συντομότερο δυνατό», φέρεται να είπε μεταξύ άλλων ο Μπλίνκεν στον φυλακισμένο Γουίλαν.

Ο ίδιος είπε στους γονείς του ότι «ήταν σε θέση να έχει μια μακρά, ειλικρινή συνομιλία με τον υπουργό Μπλίνκεν», δήλωσε ο αδελφός του Ντέιβιντ στο CNN, ο οποίος δεν είχε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κλήση.

«Νομίζω ότι ο υπουργός Μπλίνκεν προφανώς έστειλε ένα μήνυμα και αυτό το μήνυμα είναι για τον Πολ και την οικογένειά μας ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεχίζει να υποστηρίζει τον Πολ και την απελευθέρωσή του», είπε ο Ντέιβιντ.

«Πιστεύω ότι είναι επίσης ένα μήνυμα προς το Κρεμλίνο πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει παραιτηθεί και στην πραγματικότητα, ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής είναι πρόθυμος να καλέσει έναν κρατούμενο, κάτι που νομίζω ότι είναι εκπληκτικό», πρόσθεσε.

Αρνείται τις κατηγορίες

Ο πρώην πεζοναύτης συνελήφθη το 2018 στη Ρωσία, κρατήθηκε για 18 μήνες στη φυλακή Λεφόρτοβο της Μόσχας και το 2020 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 16 ετών για κατασκοπεία. Ο Πολ Γουίλαν αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Η αμερικανική κυβέρνηση χαρακτηρίζει «αδικαιολόγητη» την κράτηση του Γουίλαν, θεωρώντας πως είναι πολιτικά υποκινούμενη με ψευδείς κατηγορίες. Τον Μάιο, η πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία Λιν Τρέισι είχε επισκεφθεί τον Γουίλαν στη φυλακή.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024