Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το χρυσό μετάλλιο του Ολυμπιακού

Το χρυσό μετάλλιο του Ολυμπιακού

Οι Ερυθρόλευκοι πήραν συγχαρητήρια από UEFA και ομάδες.

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν είχε πάρει τη θέση του όπως και ο αντιπρόεδρος Θόδωρος Θεοδωρίδης για την απονομή των μεταλλίων σε χαμένους και νικητές λίγο μετά τη λήξη του μεγάλου τελικού του ευρωπαϊκού Super Cup.

Πριν όμως οι άνθρωποι της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αρχίσουν τη διαδικασία των απονομών είχαν ήδη δώσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο της βραδιάς.

Ο Ολυμπιακός μαζί με την UEFA και τις δύο ομάδες ήταν οι συνδιοργανωτές αυτού του μεγάλου τελικού και λίγο μετά τη λήξη του τόσο οι άνθρωποι της ομοσπονδίας όσο και αυτοί της Μάντσεστερ Σίτι και της Σεβίλλης έδωσαν συγχαρητήρια στους Ερυθρόλευκους για όλη τη διαδικασία απονέμοντάς τους ουσιαστικά το χρυσό μετάλλιο για τη διοργάνωση.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του στο πρόεδρο της UEFA για την άρτια οργάνωση του event από πλευράς των Ερυθρολεύκων με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν να συμφωνεί και να επαυξάνει.

Όλα ήταν άψογα όπως παραδέχτηκαν και οι άνθρωποι των δύο ομάδων, κάτι που ικανοποίησε και την UEFA για την επιλογή του γηπέδου Καραϊσκάκη.

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά στη ιστορία που η UEFA συνεργάστηκε στην Ελλάδα μόνο με τον Ολυμπιακό για τη διοργάνωση χωρίς να συμμετέχει σε αυτήν και η ΕΠΟ.

Όπως επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά δόθηκε στη χώρα μας ευρωπαϊκός τελικός χωρίς να χρησιμοποιηθεί το Ολυμπιακό Στάδιο. Το οποίο από τότε που ολοκληρώθηκε η κατασκευή του (1982) έχει φιλοξενήσει και τους 4 ευρωπαϊκούς τελικούς που είχαν διεξαχθεί στην Ελλάδα μέχρι και χθες το βράδυ.

Ένα άλλο στοιχείο που προκάλεσε θετική εντύπωση σε όλες τις ξένες αποστολές ήταν η εικόνα του Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Ένα γήπεδο που θα «κλείσει» τα 20 χρόνια του το 2024 (είχε κατασκευαστεί από την αρχή για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004) και όμως δείχνει πολύ πιο σύγχρονο.

Ο λόγος; Οι επενδύσεις που κάνει κάθε χρόνο (με βελτιωτικά έργα) προσωπικά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης.

Αποδυτήρια, εξωτερικοί και εσωτερικοί χώροι, αλλαγή του κεντρικού φωτισμού του γηπέδου και πολλά άλλα σε μια σταθερή χρηματοδότηση του ιδιοκτήτη των Πειραιωτών σε σταθερή βάση εδώ και 13 χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του πλοίου του Ολυμπιακού

Όλη η Ευρώπη είχε τα μάτια της χθες βράδυ στο γήπεδο Καραϊσκάκης όπου στέφθηκε υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης η Μάντσεστερ Σίτυ επικρατώντας με 5-4 στα πέναλτι (ο αγώνας έληξε 1-1 και στο σούπερ καπ δεν υπάρχει παράταση) της Σεβίλλης.

Για μια ακόμα φορά η χώρα μας πήρε συγχαρητήρια οργανωτικά αλλά εδώ η μεγάλη διαφορά είναι ότι ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που οργάνωσε (μαζί με UEFA και ομάδες) άψογα αυτή τη γιορτή χωρίς να εμπλακεί η πολιτεία ή και η ΕΠΟ.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024