Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Απετράπη προσπάθεια Ουκρανών σαμποτέρ να εισέλθουν στην περιοχή του Μπριάνσκ

Ρωσία: Απετράπη προσπάθεια Ουκρανών σαμποτέρ να εισέλθουν στην περιοχή του Μπριάνσκ

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, η FSB ανακοίνωσε ότι «εκτός από όπλα, εκρηκτικά, συσκευές επικοινωνίας και πλοήγησης, στο σημείο του συμβάντος βρέθηκαν FPV drones, τα οποία είχαν αυτοκόλλητα που έγραφαν 'ιδιοκτησίας της FSB της Ρωσίας'»

Η υπηρεσία ασφαλείας FSB (πρώην KGB) της Ρωσίας απέτρεψε απόπειρα Ουκρανών σαμποτέρ να εισέλθουν στην περιφέρεια Μπριάνσκ, όπως μετέδωσε την Τετάρτη το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, προσθέτοντας πως τέσσερις εξ αυτών σκοτώθηκαν κατά το επεισόδιο.

Το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή την πληροφορία, η οποία έρχεται έπειτα από ένα παρόμοιο συμβάν χθες, Τρίτη.

Το AFP, που επικαλείται ανακοίνωση των υπηρεσιών ασφαλείας η οποία αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπό τους, σημειώνει πως η ημερομηνία αυτού του συμβάντος δεν αναφέρεται.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της περιοχής Μπριάνσκ, Αλεξάντρ Μπογκομάζ, διευκρίνισε πως η απόπειρα εισβολής στο ρωσικό έδαφος από ομάδα αποτελούμενη από «έξι σαμποτέρ» πραγματοποιήθηκε στις 07:00 την Τετάρτη.

Βρέθηκαν drones «ιδιοκτησίας FSB της Ρωσίας»

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, η FSB ανακοίνωσε ότι «εκτός από ξένης κατασκευής όπλα, εκρηκτικά, συσκευές επικοινωνίας και πλοήγησης, στο σημείο του συμβάντος βρέθηκαν FPV drones, τα οποία είχαν αυτοκόλλητα που έγραφαν ‘ιδιοκτησίας της FSB της Ρωσίας’, όπως και άλλα ρωσικά σύμβολα, γεγονός που υποδηλώνει ότι υπάρχει συνωμοσία για τη διάπραξη προκλήσεων και σαμποτάζ στο ρωσικό έδαφος».

Εκρήξεις και επιθέσεις σε ρωσικές περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία, περιλαμβανομένου του Μπριάνσκ, πραγματοποιούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση τους τελευταίους μήνες, με Ρώσους αξιωματούχους να επιρρίπτουν την ευθύνη γι’ αυτές είτε στις ουκρανικές δυνάμεις, είτε σε προσκείμενους στην Ουκρανία σαμποτέρ.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμβόλαια για αγορά όπλων αξίας άνω των 400 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (4,18 δισ. δολάρια ΗΠΑ) στην έκθεση όπλων Army-2023, η οποία διεξάγεται στη Μόσχα, όπως μετέδωσε το TASS.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024