Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Με σαμποτάζ σε καλώδια οπτικών ινών απειλεί τώρα ο Μεντβέντεφ

Ρωσία: Με σαμποτάζ σε καλώδια οπτικών ινών απειλεί τώρα ο Μεντβέντεφ

Τον Μάιο, το NATO προειδοποίησε για ενδεχόμενες ρωσικές επιθέσεις σε καλώδια οπτικών ινών ως αντίποινα για τη στήριξη που παρέχουν στην Ουκρανία οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους.

Δεδομένου ότι η Δύση είχε εμπλοκή στην ανατίναξη των ρωσικών αγωγών Nord Stream στη Βαλτική, η Ρωσία δεν έχει πλέον λόγο να μην επιτεθεί στα υποθαλάσσια καλώδια επικοινωνιών των αντιπάλων της, διαμηνύει το Κρεμλίνο.

«Δεν έχουν απομείνει περιορισμοί –ακόμα και ηθικοί- που μας εμποδίζουν να καταστρέψουμε τα καλώδια των εχθρών μας στον βυθό των ωκεανών» δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας και νυν αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Τα υποβρύχια καλώδια οπτικών ινών είναι σήμερα οι κεντρικές αρτηρίες των παγκόσμιων επικοινωνιών και, λόγω της σημασίας τους, έχουν γίνει αντικείμενο αυξανόμενου γεωπολιτικού ανταγωνισμού ανάμεσα στη Ρωσία και την Κίνα στη μία πλευρά και την Δύση στην άλλη.

Τον Μάιο, το NATO προειδοποίησε για ενδεχόμενες ρωσικές επιθέσεις σε καλώδια οπτικών ινών ως αντίποινα για τη στήριξη που παρέχουν στην Ουκρανία οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους.

Πέρυσι τον Σεπτέμβριο, τρεις αγωγοί του δικτύου Nord Stream που μετέφερε ρωσικό αέριο στην Ευρώπη καταστράφηκαν από βομβιστική επίθεση που συνεχίζει να καλύπτεται από μυστήριο.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της ΕΕ είχαν αρχικά υπονοήσει ότι οι αγωγοί ανατινάχθηκαν από τη Ρωσία, θεωρία την οποία απέρριψε ως «βλακώδη» ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τους τελευταίους μήνες, μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες όπως η Washington Post, οι New York Times και η Wall Street Journal ανέφεραν πως η CIA είχε ενημερωθεί για ουκρανικό σχέδιο σαμποτάζ στους αγωγούς, ένα σενάριο που το Κίεβο διαψεύδει.

Την Τετάρτη, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι εξετάζει όλες τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί για την επίθεση.

«Έχουμε επανειλημμένα δηλώσει ότι αυτό που έγινε στο Nord Stream δεν μπορεί παρά να ήταν έργων κρατικής ομάδας ειδικών αποστολών» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Μόνο ένα κράτος ή μια ομάδα κρατών μπορεί να βρίσκεται πίσω από αυτή την τρομοκρατική επίθεση» είπε.

Sports in

«Ο αθλητισμός καλλιεργεί την κοινωνική συμπεριφορά»

Έντονα και ανησυχητικά φαινόμενα εντός και εκτός των σχολικών μονάδων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν προβληματίσει την κοινωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024