Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Ρωσία κατηγορούμενη για ψεύτικα αντίγραφα της Le Monde και της Figaro

Η Ρωσία κατηγορούμενη για ψεύτικα αντίγραφα της Le Monde και της Figaro

«Κρατικές οντότητες της Ρωσίας» δημιούργησαν πλαστά αντίγραφα ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης.

Από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, η Ρωσία υλοποιεί καμπάνια παραπληροφόρησης μέσω πλαστών ιστοσελίδων που μιμούνται γνωστές εφημερίδες και κυβερνητικές υπηρεσίες, καταγγέλλει η Γαλλία.

Σύμφωνα με την Viginiumn, γαλλική υπηρεσία που συστήθηκε για την αντιμετώπιση ψηφιακών παρεμβάσεων από το εξωτερικό, η ρωσική καμπάνια έβαλε στο στόχαστρο όχι μόνο τη Γαλλία αλλά και αρκετές ακόμα ευρωπαϊκές χώρες.

«Κρατικές οντότητες και οργανισμοί που συνδέονται με το ρωσικό κράτος» δημιούργησαν μεταξύ άλλων πλαστά αντίγραφα των ιστοσελίδων του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών και ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης όπως οι γαλλικές εφημερίδες Le Monde και Le Figaro.

Η Viginiumn ανέφερε ότι εντόπισε 355 πλαστές ιστοσελίδες που προωθούσαν τα ρωσικά συμφέροντα επικρίνοντας τις Δυτικές κυρώσεις, προειδοποιώντας για επιπτώσεις από την εισροή ουκρανών προσφύγων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και απαξιώνοντας τον ουκρανικό στρατό.

«Η Γαλλία καταδικάζει αυτές τις ενέργειες, οι οποίες δεν αρμόζουν σε ένα μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Καμία απόπειρα χειραγώγησης δεν θα αποσπάσει την προσοχή της Γαλλίας από την παροχή στήριξης στην Ουκρανία έναντι τις πολεμικής επιθετικότητας της Ρωσίας» ανακοίνωσε σε ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την Viginiumn, η καμπάνια συνδέεται με δίκτυο πλαστών λογαριασμών παραπληροφόρησης που αποκάλυψε πέρυσι το Facebook.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024