Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκουαρντιόλα-Χάαλαντ: ένα εκρηκτικό κοκτέιλ

Γκουαρντιόλα-Χάαλαντ: ένα εκρηκτικό κοκτέιλ

Καθόλου τυχαία, πέρυσι που οι δρόμοι τους ενώθηκαν, έφτασαν έως το τρεμπλ. Πεπ Γκουαρντιόλα και Ερλινγκ Χάαλαντ. Ο ένας στον πάγκο. Ο έτερος στο χορτάρι.

Είναι από τις συνεργασίες που θέλεις να δεις. Να διαπιστώσεις πού θα βγάλουν. Τα στοιχήματα για όσους κοιτούν μακριά έρχονται ένα ένα.

Καθόλου τυχαία, πέρυσι που οι δρόμοι τους ενώθηκαν, έφτασαν έως το τρεμπλ. Πεπ Γκουαρντιόλα και Ερλινγκ Χάαλαντ. Ο ένας στον πάγκο. Ο έτερος στο χορτάρι. Ετοιμοι για τη νέα πρόκληση και το Σούπερ Καπ στο Γ. Καραϊσκάκης.

Και ναι, έχουν ήδη ένα επίσημο παιχνίδι στα πόδια τους. Ηταν η πρεμιέρα του αγγλικού Μαραθωνίου και η Σίτι χωρίς καμμιά διάθεση να …παίξει και να χάσει βαθμούς, θριάμβευσε με σκορ 3-0 επί της Μπέρνλι. Τι έμεινε, όμως, παραπάνω στο κοινό; Τα δύο γκολ του Χάαλαντ, του φορ με το σπάνιο χάρισμα να σημαδεύει δίχτυα σχεδόν σε κάθε ματς. Εντυπωσιακή η αναλογία παιχνιδιών/ σκοραρίσματος. Στη Ντόρτμουντ είχε 67 ματς και 62 γκολ. Με τη Σίτυ πέρυσι, 36/38.

Και συνεχίζει… Φουριόζος μπήκε στην Πρέμιερ Λιγκ αλλά ο Πεπ , επίσης ανικανοποίητος και με τη μόνιμη διάθεση να αγγίξει την κορυφή, αυτή τη διάθεση που έχουν οι αληθινά σπουδαίοι, οι ασυμβίβαστοι με τη δεύτερη θέση.

Στο ημίχρονο, σχεδόν σπρίνταρε ο Ισπανός προπονητής, έφτασε τον Χάαλαντ και του έκανε , με απίστευτη ένταση, παρατηρήσεις! Η εικόνα , το στιγμιότυπο έγιναν viral. Μέρες μετά, το Sky Sports χρησιμοποίησε τη νέα εικονική τεχνολογία του , ώστε να εμβαθύνει σε ένα σημείο της αναμέτρησης που μύριζε …μπαρούτι! Η ανάφλεξη ήταν κοντά ανάμεσα στον Γκουαρντιόλα και τον Πεπ και η επίπληξη του προπονητή έγινε σε κοινή θέα! Τι διαπιστώθηκε;

Πως τα παράπονα είχαν να κάνουν με την τάση/ επιθυμία του Χάαλαντ να δίνει προς τα πίσω πάσες, αντί να κυνηγά και να ζητά μπαλιές προς την επίθεση. Πάντα με passing game. Προέκυψε μια συναρπαστική εικόνα που έβαλε τον τηλεθεατή στο …παιχνίδι, εκεί που ο παίκτης αμφιταλαντεύεται για τη λήψη απόφασης και τον δισταγμό ορισμένων να παίξουν με τον Χάαλαντ. «Βάλτε τη μπάλα στα πόδια του επιθετικού. Παίξτε τη μπάλα πάνω από τον επιθετικό. Βεβαιωθείτε ότι τον βλέπετε να τρέχει», έλεγαν οι σχολιαστές, ανάμεσά τους ήταν και ο Γκάρι Νέβιλ, παλιά δόξα ως δεξιός μπακ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αλλά μάλλον αυτό δεν άρεσε τόσο στον Πεπ Γκουαρντιόλα, καθώς του συγκεκριμένου προπονητή αρέσει η κατοχή και μετά να γίνεται το πέρασμα της μπάλας στον Νορβηγό στράικερ. Και μετά, έγινε ζουμ στο πού βρίσκονταν οι αμυντικοί σε σχέση με τον φορ-θωρηκτό της Μάντσεστερ Σίτι. «Δεν είναι οι μπακ στη θέση τους, τώρα θα ήθελε τη μπάλα και όχι να παίζεται προς τα πίσω το παιχνίδι, υπάρχει χώρος να εκμεταλλευτεί», ήταν το σχόλιο.

Αλλά όλες αυτές οι λεπτομέρειες με την τεχνολογία να «μιλά», είναι που εξηγούν τα «πώς και τα γιατί» στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ισως και τη στιγμιαία έκρηξη του Γκουαρντιόλα που ζητεί ακόμη περισσότερα από τον Χάαλαντ. Δεν το κάνει άσκοπα, ούτε άνευ λόγου. Γνωρίζει πως ο παίκτης μπορεί να τα δώσει. Και θέλει σε τούτη τη σεζόν και με τη Σίτι να έχει κάνει σημαντικές αλλαγές στο δυναμικό της, όπως συμβαίνει με έναν θίασο που ψάχνει την ανανέωση ενόψει μιας νέας παράστασης, να πάει το ποδόσφαιρο ακόμη πιο μπροστά. Τι θα δούμε άραγε και πόσο λεπτή θα είναι αυτή η ισορροπία ανάμεσα σε δύο βαριά χαρτιά του ποδοσφαίρου;

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024