Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η νέα πρόκληση για τον άλλοτε ερυθρόλευκο Έντσο Μαρέσκα

Η νέα πρόκληση για τον άλλοτε ερυθρόλευκο Έντσο Μαρέσκα

Ο Έντσο Μαρέσκα στοχεύει να πείσει μεγάλα κλαμπ να τον εμπιστευτούν, με την παρουσία του στη Λέστερ.

Το όνομά του ακούγεται αρκετά το τελευταίο διάστημα. Κυρίως στους κόλπους του βρετανικού πρωταθλήματος. Έντσο Μαρέσκα, 43 ετών. Προπονητής που θέλει να κάνει ένα καλό βήμα στην καριέρα του, να πείσει πως μπορούν ισχυρά κλαμπ να τον εμπιστευτούν. Τον θυμάστε αλήθεια; Πέρασε και από τα μέρη μας ως ποδοσφαιριστής ο νυν Ιταλός κόουτς. Τη σεζόν 2009-’10, φόρεσε τα ερυθρόλευκα και προτού ο Ολυμπιακός γυρίσει τη σελίδα ανοίγοντας παράθυρο στο αύριο και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο τιμόνι.

Τι έκανε έκτοτε ο Μαρέσκα; Τίποτα το αξιομνημόνευτο ως παίκτης, αλλά τώρα δοκιμάζει στα δύσκολα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Θέλει να είναι αυτός που θα δώσει ώθηση στη Λέστερ μετά τον υποβιβασμό, ο άνθρωπος που θα τη βοηθήσει να επιστρέψει στο κλαμπ των ισχυρών. Η άλλοτε πρωταθλήτρια Αγγλίας είναι σε σταυροδρόμι. Αρκετοί στην Αγγλία επιμένουν πως το «προπονητής Μαρέσκα» σε τέτοιο επίπεδο συνιστά ένα ρίσκο.

Ενδιαφέρον βιογραφικό

Μπορεί. Ο ίδιος, πάντως, έχει ένα βιογραφικό ενδιαφέρον και ετοιμάζεται τη Δευτέρα να δώσει τις πρώτες οδηγίες στους ποδοσφαιριστές και κατά την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Η μόνη προηγούμενη προπονητική εμπειρία του Ιταλού ήταν μια βραχύβια περίοδος 14 αγώνων στην Πάρμα- εκεί βρέθηκε ως πρώτος. Και επίσης στην ομάδα Κ-23 της Μάντσεστερ Σίτι. Στη σκιά του Πεπ ήταν και πέρυσι και μαζί πανηγύρισαν το τρεμπλ! Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι το τελευταίο ήταν κάτι σαν …τσίμπημα για τους ανθρώπους της Λέστερ. Κάτι που τους κίνησε το ενδιαφέρον ώστε να στραφούν στον Μαρέσκα.

Κοντά στον Γκουαρντιόλα; Γιατί όχι; Ο πρώην ποδοσφαιριστής, επιπλέον, θήτευσε μικρός στη Μίλαν, σε μια άλλη σχολή δηλαδή, ενώ θεωρείται και παιδί της Σεβίλλης, άρα έχει παραστάσεις. Ηταν και δίπλα στον συμπατριώτη του Ντε Ζέρμπι που έδειξε το ταλέντο του στη Μπράιτον ως κόουτς πρόσφατα, ενώ του άρεσε να παίζει σαν τον Γκασκόιν, παίκτη που πάντα λατρεύουν στην Αγγλία. Τώρα, αν αποδειχθεί και …Ρανιέρι στον πάγκο, τότε στη Λέστερ θα έχουν πιάσει τον πρώτο αριθμό του λαχείου. Γιατί ο τίτλος με τον Ιταλό κόουτς, τον Κλαούντιο Ρανιέρι, δεν μπορεί να ξεχαστεί…

Sports in

Το ιστορικό γαλλικό ιστιοφόρο «Belem» με την Ολυμπιακή Φλόγα διασχίζει τον Ισθμό της Κορίνθου

Είναι η πρώτη φορά που η Ολυμπιακή Φλόγα φεύγει από την Ελλάδα δια θαλάσσης - Προορισμός του είναι η Μασσαλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024