Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η ιταλική κυβέρνηση καλείται να πληρώσει αποζημίωση σε ζευγάρι ομοφυλόφιλων για παράνομη χρήση φωτογραφίας τους

Η ιταλική κυβέρνηση καλείται να πληρώσει αποζημίωση σε ζευγάρι ομοφυλόφιλων για παράνομη χρήση φωτογραφίας τους

«Αυτή είναι μια μικρή νίκη για εμάς, αλλά είναι μια τεράστια νίκη για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στην Ιταλία και στο εξωτερικό»

Το ακροδεξιό κυβερνών κόμμα της Ιταλίας έχει διαταχθεί να πληρώσει αποζημίωση σε ζευγάρι ομοφυλόφιλων επειδή χρησιμοποίησε μια φωτογραφία τους με τον νεογέννητο γιο τους χωρίς τη συγκατάθεσή τους σε μια εκστρατεία κατά της παρένθετης μητρότητας.

Ο BJ Barone και ο Frankie Nelson καλωσόρισαν τον γιο τους Milo με τη βοήθεια μιας παρένθετης μητέρας το 2014.

Μία φωτογραφία που τραβήχτηκε εκείνη τη στιγμή έγινε viral, αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε από το κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι «Οι Αδερφοί της Ιταλίας» το 2016 για την εν λόγω εκστρατεία.

Το κόμμα έχει διαταχθεί να πληρώσει στο ζευγάρι 20.000 ευρώ.

Οι Αδερφοί της Ιταλίας, Fratelli d’Italia στα ιταλικά, διατάχθηκαν να πληρώσουν για την «προσβλητική χρήση της εικόνας», αφού η ιταλική νομική εταιρεία LGBT Gay Lex ανέλαβε την υπόθεση. Το κόμμα έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ηγείται της πιο δεξιάς κυβέρνησης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το κόμμα της είναι άμεσος πολιτικός απόγονος του Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος, το οποίο δημιουργήθηκε από μέλη του φασιστικού κόμματος του Μουσολίνι, μετά τον πόλεμο.

Τον Μάρτιο, έδωσε εντολή στο δημοτικό συμβούλιο του Μιλάνου να σταματήσει την καταγραφή των παιδιών ομόφυλων γονέων, γεγονός που οδήγησε σε διαμαρτυρίες.

«Αυτή είναι μια μικρή νίκη για εμάς, αλλά είναι μια τεράστια νίκη για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στην Ιταλία και στο εξωτερικό. Για εμάς, η φωτογραφία της γέννησης αντιπροσωπεύει όλα όσα πρεσβεύουμε: την οικογένεια, την αποδοχή και την άνευ όρων αγάπη» δήλωσε το ζευγάρι στο BBC.

«Αυτή η νίκη κατά των Fratelli και της πρωθυπουργού μάς επιτρέπει να ανακτήσουμε τη φωτογραφία μας και να δείξουμε στον κόσμο ότι η οικογένεια σημαίνει αγάπη».

Η φωτογραφία, που τραβήχτηκε από την Lindsay Foster, χρησιμοποιήθηκε επίσης χωρίς άδεια από την ανεξάρτητη Ιρλανδή πολιτικό Mary Fitzgibbons το 2016 για να προωθήσει την πλατφόρμα της κατά της παρένθετης μητρότητας για γονείς του ίδιου φύλου.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024