Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς: Η ακροδεξιά πολιτική της Μελόνι τους αφαιρεί από τα πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών τους

ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς: Η ακροδεξιά πολιτική της Μελόνι τους αφαιρεί από τα πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών τους

Η ακροδεξιά κυβέρνηση της Μελόνι και μία πολιτική που «στοχεύει» ιδιαίτερα τις ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες. 

Εισαγγελέας στην ιταλική πόλη Πάντοβα προσπαθεί να αμφισβητήσει τη νομιμότητα 33 πιστοποιητικών γέννησης παιδιών ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγαριών, που γεννήθηκαν μέσω γονιμοποίησης από δότη.

Η εισαγγελέας, Valeria Sanzani, επιδιώκει επίσης να αφαιρέσει τα ονόματα των μητέρων που θεωρούνται «μη βιολογικές» από τα πιστοποιητικά γέννησης.

Αυτή η πρόταση είναι μια από τις ευρύτερες στο πλαίσιο των πιο διαδεδομένων προσπαθειών στην Ιταλία κατά τους τελευταίους έξι μήνες, με σκοπό την ακύρωση των πιστοποιητικών γέννησης παιδιών που έχουν συλληφθεί μέσω της χρήσης αναπαραγωγικών τεχνολογιών, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που αφορούν ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς, σύμφωνα με το The Conversation.

Αυτό περιλαμβάνει μια άλλη περίπτωση στο Μιλάνο, κατά την οποία ακυρώθηκε το πιστοποιητικό γέννησης ενός παιδιού δύο αντρών, που γεννήθηκε στο εξωτερικό μέσω παρένθετης μητέρας.

Οι συγκεκριμένες ενέργειες θα πρέπει να εξεταστούν από την πολιτική της κυβέρνησης Μελόνι, μία πολιτική που «στοχεύει» ιδιαίτερα τις ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες.

Πώς ξεκίνησε το «κυνήγι μαγισσών»

Τον Ιανουάριο, η υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Μελόνι εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία διέταξε όλους τους Ιταλούς δημάρχους να σταματήσουν να καταχωρούν αυτόματα τις γεννήσεις παιδιών που γεννήθηκαν ή «συνελήφθησαν» στο εξωτερικό μέσω τεχνολογιών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Η εγκύκλιος επικαλέστηκε μια υπόθεση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Ιταλίας, το οποίο στις 30 Δεκεμβρίου 2022 αποφάσισε πως το πιστοποιητικό γέννησης ενός παιδιού ενός ομόφυλου ζευγαριού δεν πρέπει να αναγνωριστεί και να καταχωριστεί αυτόματα. Το ομόφυλο ζευγάρι είχε χρησιμοποιήσει παρένθετη μητέρα για τη «σύλληψη» του παιδιού.

Η δικαστική υπόθεση και η εγκύκλιος αφορούσαν στην παρένθετη μητρότητα. Πρόκειται για διαδικασία η οποία κρίνεται παράνομη στην Ιταλία τόσο για ετερόφυλα αλλά και για ομόφυλα ζευγάρια όσο και για άγαμους. Παρόλα αυτά όμως, η δικαστική απόφαση -κατά την ερμηνεία και τη θέσπισή της από Νομαρχίες και Δήμους- είχε «στοχεύσει» συγκεκριμένα στις οικογένειες με γονείς ίδιου φύλου, ακόμα και σε μερικές εξ αυτών που δεν επικαλέστηκαν ποτέ παρένθετη μητέρα.

Τον Απρίλιο, η νομαρχία του Μιλάνου επέκτεινε τη λογική της εγκυκλίου σε ομόφυλα ζευγάρια που συλλαμβάνονται στο εξωτερικό μέσω γονιμοποίησης από δότρια. Αυτό επικαλέστηκε τον ιταλικό νόμο, ο οποίος αναφέρει ότι η γονιμοποίηση από δότη είναι νόμιμη μόνο για ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, και συγκεκριμένα υποστήριξε ότι τα πιστοποιητικά γέννησης παιδιών που γεννήθηκαν από γονείς του ίδιου φύλου θα πρέπει να αποτελέσουν στόχο.

Εκείνη την εποχή, ο δήμαρχος του Μιλάνου συμφώνησε ότι δεν θα μεταγράψει αυτόματα τα πιστοποιητικά γέννησης, αλλά αρνήθηκε να αναθεωρήσει αναδρομικά αυτά που είχε ήδη υπογράψει. Επίσης, τον Απρίλιο, το πιστοποιητικό γέννησης ενός παιδιού που γεννήθηκε από δύο μητέρες ακυρώθηκε στην πόλη του Μπέργκαμο.

Η ακροδεξιά κυβέρνηση και η «απειλή» για τα παιδιά

Για να κινητοποιήσουν το κοινό αίσθημα κατά των μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, οι αντίπαλοι συχνά επικαλούνται την ανάγκη «προστασίας του παιδιού». Μάλιστα, πολλά στοιχεία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, όπως οι drag queen ή ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, έχουν χαρακτηριστεί ως απειλή για τα παιδιά.

Η κυβέρνηση της Μελόνι προσπάθησε να συνδέσει συντηρητικές πολιτικές για την ένταξη των ΛΟΑΤΚΙ+ και τη μετανάστευση μέσω του πλαισίου της υπεράσπισης της πατρίδας και της οικογένειας. Ένα από τα συνθήματα της εκστρατείας της ήταν «Θεός, πατρίδα, οικογένεια». Ατυχής ειρωνεία, λοιπόν, ότι αυτή η πολιτική αποδεικνύεται τόσο καταστροφική για τις οικογένειες.

Με αυτές τις κινήσεις, η κυβέρνηση Μελόνι καθιερώνεται περαιτέρω ως μια νέα δύναμη για την πολιτική κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ευρώπη, μαζί με τις κυβερνήσεις της Πολωνίας και της Ουγγαρίας.

Η ουγγρική κυβέρνηση ψήφισε μια σειρά αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοθεσίας τα τελευταία χρόνια, απαγορεύοντας σχετικό περιεχόμενο στα σχολεία, καθώς και σε βιβλία και τηλεοπτικά προγράμματα που απευθύνονται σε νέους, τερματίζοντας την αναγνώριση φύλου από το κράτος και ενσωματώνοντας την απαγόρευση των γάμων ομοφυλοφίλων και υιοθέτηση στο σύνταγμα.

Η Πολωνία ψήφισε επίσης πρόσφατα μια απαγόρευση του ΛΟΑΤΚΙ+ περιεχομένου στα σχολεία και αρνήθηκε την αναγνώριση στις οικογένειες του ουράνιου τόξου. Από το 2020, η κυβέρνηση υποστηρίζει τοπικές πρωτοβουλίες για τη δημιουργία «ζωνών χωρίς ΛΟΑΤΚΙ+» σε δήμους όλης της χώρας.

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024