Δεκαπενταύγουστος: Στα πόστα τους οι εργαζόμενοι που έμειναν πίσω
Μπορεί να βρισκόμαστε στην κορύφωση του καλοκαιριού, με τα μεγάλα αστικά κέντρα να μοιάζουν άδεια, δεν είναι λίγοι αυτοί όμως που η εργασία τους, τους υποχρεώνει να παραμείνουν στις πόλεις.
Εργαζόμενοι στην εστίαση, οδηγοί ταξί και λεωφορείων, υπάλληλοι του Δήμου, διανομείς και εργαζόμενοι σε περίπτερα και μίνι μάρκετ είναι κάποιοι από αυτούς που σήμερα δεν απόλαυσαν μια δροσερή βουτιά σε κάποιο νησί.
«Σαββατοκύριακα, γιορτές, τα πάντα. Χριστούγεννα, Πάσχα εδώ είμαστε».
Μπορεί οι δρόμοι στα αστικά κέντρα να είναι άδειοι και ο περισσότερος κόσμος να απολαμβάνει τις διακοπές του μακριά από την πόλη, υπάρχουν όμως εκείνοι που η εργασία τους δεν τους επιτρέπει να απουσιάζουν.
Η Δήμητρα Ουραϊλίδη εργάζεται ως σερβιτόρα. Όπως λέει θα ήθελε να περάσει τη σημερινή ημέρα με την οικογένειά της αλλά πρέπει να είναι στο πόστο της.
«Θα ήθελα να είμαι με την οικογένειά μου αλλά το μεροκάματο να βγαίνει».
Ο Αλέξανδρος Αλεξίου είναι οδηγός ταξί. Σήμερα ξεκίνησε τη βάρδιά του στις 04.00 τα ξημερώματα και όπως λέει έκανε δρομολόγια μέχρι και τις 16.00 το απόγευμα. Έπειτα, όσο προλάβει, θα γιορτάσει με τους αγαπημένους του.
«Είναι αργία ναι αλλά οι ανάγκες είναι μεγάλες και πρέπει να δουλέψουμε. Είναι και η δουλειά μας τέτοια που δεν μπορείς να πάρεις ρεπό για μια μέρα ή να λείψεις για μια μέρα».
Αρκετά καταστήματα έχουν κατεβάσει ρολά, σε αυτά όμως που παραμένουν ανοιχτά, οι εργαζόμενοι ήταν εκεί και σήμερα για να εξυπηρετήσουν όσους απόλαυσαν τη σημερινή αργία στην πόλη.
Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι πολεμικές τέχνες δεν αποτελούν απλά μια μορφή φυσικής δραστηριότητας, αλλά μια σύνθετη πρακτική που συνδυάζει κίνηση, συγκέντρωση, αναπνοή και κοινωνική αλληλεπίδραση
Οι Πανελλαδικές συνεχίστηκαν σήμερα για τους υποψήφιους των ΓΕΛ με την εξέταση σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις απαντήσεις
Οι Πανελλαδικές συνεχίζονται με τους υποψήφιους των ΓΕΛ να εξετάζονται σε μαθήματα προσανατολισμού - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις πρώτες εκτιμήσεις για τα θέματα