Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαβάη: Συγκλονισμένος ο Ντουέιν Τζόνσον από τη φονική πυρκαγιά - Στηρίζει τους πυρόπληκτους

Χαβάη: Συγκλονισμένος ο Ντουέιν Τζόνσον από τη φονική πυρκαγιά – Στηρίζει τους πυρόπληκτους

Σε βίντεό του, ο «The Rock» μίλησε για τη φονική πυρκαγιά και ευχαρίστησε τον κόσμο για την αγάπη και την υποστήριξή του.

Στους 96 ανέρχονται οι νεκροί που άφησε πίσω της η καταστροφιή πυρκαγιά στο Μάουι της Χαβάης. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες σε ό,τι έχει απομείνει από την ιστορική πόλη Λαχάινα.

Οι συγγενείς των αγνοουμένων ψάχνουν εναγωνίως για ένα σημάδι ότι οι αγαπημένοι τους μπορεί να είναι ακόμα ζωντανοί και οι επιζώντες προσπαθούν να διαχειριστούν το μέγεθος της καταστροφής.

Χιλιάδες σπίτια και περιουσίες έχουν γίνει στάχτη, η γη είναι μαύρη και οι εικόνες αποκαρδιωτικές.

Ο Ντουέιν Τζόνσον, που κάποτε διέμενε στη Χαβάη, δηλώνει «συντετριμμένος» και προσπαθεί να στηρίξει με όποιον τρόπο μπορεί τους πληγέντες.

Σε βίντεο που κοινοποίησε στον λογαριασμό του στο Instagram, ο ηθοποιός μίλησε για τη φονική πυρκαγιά και ευχαρίστησε τον κόσμο για την αγάπη και την υποστήριξή του.

«Είμαι εντελώς συντετριμμένος γι αυτό, και ξέρω ότι όλοι εσείς είστε επίσης. Όλα όσα έχω δει να αποκαλύπτονται τις τελευταίες μέρες, όλα όσα συνεχίζουν να συμβαίνουν, ώρα με την ώρα, λεπτό προς λεπτό, είναι όλα αποκαρδιωτικά», ανέφερε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Ευχαριστώ παιδιά σε όλο τον κόσμο για την αγάπη και την υποστήριξή σας και το φως σας, τις προσευχές σας. Σας ευχαριστώ που τα στείλατε στα νησιά της Χαβάης, τον λαό της Χαβάης».

Στη λεζάντα της ανάρτησής του, έγραψε μεταξύ άλλων: «Είμαστε συντετριμμένοι αλλά η πίστη μας είναι ισχυρή. Ιατρικές ομάδες, τοπικές επιχειρήσεις και οργανώσςεις βρίσκονται επί τόπου, όπως και όλοι οι τοπικοί μας ήρωες. Παραμείνετε δυνατοί, σας αγαπάμε και σας εκτιμούμε».

Επίσης, ο Ντουέιν Τζόνσον πρόσθεσε μία ετικέτα στο βιογραφικό του, όπου κάνοντας κανείς κλικ μεταφέρεται στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Hawaii Community Foundation, που έχει δημιουργηθεί με στόχο να παρέχει πόρους για την αντιμετώπιση καταστροφών και την ανάκαμψη της Χαβάης.

Η ανάρτηση του ηθοποιού

Περί τα 2.207 κτίρια έχουν υποστεί ζημιές

Εν τω μεταξύ, με βάση τα όσα ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή υπηρεσία φυσικών καταστροφών (Fema), περίπου 2.207 κτίρια, ως επι το πλείστον κατοικίες, έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί ζημιές.

Μόνο στην πόλη της Λαχάινα, η οποία υπέστη το μεγαλύτερο κομμάτι των ζημιών, το κόστος ανοικοδόμησης που έχει υπολογιστεί ανέρχεται στα  5,52 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές συνοδεύουν ένα καλοκαίρι που σημαδεύτηκε από σειρά ακραίων μετεωρολογικών φαινομένων παντού στον πλανήτη, όπως είναι τα κύματα καύσωνα που έπληξαν τις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες και συνδέονται με την Κλιματική Αλλαγή.

Sports in

Δεν είναι η πρώτη φορά με τον Αλμέιδα… (vids, pic)

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν κλήθηκε σε απολογία για την επίθεση που έκανε στον άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ στην Τούμπα, όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δεν καλείται ο Αργεντινός από τον αθλητικό δικαστή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024