Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βαϊόλα Ντέιβις: Στο ζενίθ της καριέρας της, έκλεισε τα 58, η εμβληματική ηθοποιός

Βαϊόλα Ντέιβις: Στο ζενίθ της καριέρας της, έκλεισε τα 58, η εμβληματική ηθοποιός

Από την απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση, στην κορυφή του Χόλιγουντ

Από την απόλυτη φτώχεια και ανέχεια έχει βρεθεί στα πιο λαμπερά φώτα της δημοσιότητας και του Χόλιγουντ, χωρίς να ξεχνάει την καταγωγή της.

Μόλις, προχθές, έκλεισε τα 58 της χρόνια και το «γιόρτασε» σαν μικρό παιδί και στον επίσημο προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook η εξαιρετική Βαϊόλα Ντέιβις.

Τιμά συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις iconic εμφανίσεις της και τις απολαμβάνει. Έτσι και με την ευκαιρία των γενεθλίων της δεν δίστασε να δείξει διαφορετικές δημιουργίες ως προς την κώμη της αυτή φορά, εξαίροντας την τέχνη της αγαπημένης της προσωπικής hairstylist που επιμελείται τα μαλλιά της και για τους κινηματογραφικούς της ρόλους.

«Το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος»

Μπορεί να μοιάζει απλό και ανάλαφρο για την κορυφαία ηθοποιό να ασχολείται με τα ρούχα και τα μαλλιά της, όμως η συνολική πορεία της ζωής, καθώς και το αυτοβιογραφικό της βιβλίο με τις αναμνήσεις της, με τον τίτλο «Finding me» δίνουν το επιχείρημα γιατί αυτό από μόνο του δεν ήταν ούτε εύκολο ούτε αυτονόητο να κατακτηθεί.

Μεγάλωσε απελπιστικά φτωχικά, υποσιτισμένη, ζώντας μέσα σε σπίτια με αρουραίους και υγρασία. Ένα κορίτσι, μαύρο, ζώντας στο αόρατο περιθώριο της αμερικανικής κοινωνίας, είχε μηδενική αυτοεκτίμηση και ελάχιστες «πιθανότητες» να καταφέρει κάτι στη ζωή του.

Πρότυπο όπως η Όπρα και η Maya Angelou

Κι όμως πήγε ενάντια στα προφανή όριά της, σπούδασε, έγινε ηθοποιός, διάβαζε πολύ, κάτι που τη βοήθησε στη ζωή της, είχε πρότυπά της γυναίκες όπως η Όπρα που είναι πια φίλες ή η λογοτέχνης Maya Angelou. Φοίτησε στο περίφημο Τζούλιαρντ. Και πια έχει γίνει εκείνη μια προσωπικότητα με μεγάλη επιδραστικότητα για τις μαύρες γυναίκες των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και για όλες τις γυναίκες ανά τον πλανήτη.

Η συνέντευξή της στην Όπρα για το δικό της βιβλίο που εξέδωσε με τα απομνημονεύματά της, έγινε εκπομπή στο Netflix, μια συνάντηση των δύο γυναικών που δίνει ασύλληπτα μηνύματα ενδυνάμωσης και εμψύχωσης. Και όπου βεβαίως αποκαλύπτει όλες τις δραματικές λεπτομέρειές της ως παιδί αλκοολικού πατέρα που βίωνε τον εκφοβισμό και το άγριο bullying από τα αγόρια της γειτονιάς της. Ένα πλάσμα κατατρεγμένο, πολύ μοναχικό και αβοήθητο.

Και πού έφτασε; Στην κορυφή. Στην ελίτ των καλλιτεχνών παγκοσμίως, αξέχαστη στις ερμηνείες της. Ακόμη και το δύσκολο εγχείρημα να υποδυθεί τη Μισέλ Ομπάμα, ανέλαβε. Μόλις φέτος, μάλιστα, απέσπασε και Grammy η Βαϊόλα Ντέιβις για την ηχογράφηση των Απομνημονευμάτων της. Κάτι που την κατατάσσει στην κατηγορία «ΕGOT». Στους καλλιτέχνες δηλαδή που έχουν κατορθώσει να αποκομίσουν ένα βραβείο Emmy, ένα Grammy, ένα Oscar και ένα βραβείο Tony.

Ήταν το 18ο άτομο που μπήκε σ’ αυτή την ομάδα των εκλεκτών καλλιτεχνών. Στη λίστα αυτή βρίσκονται καλλιτέχνες όπως η Ρίτα Μορένο, η Όντρεϊ Χέπμπορν και η Γούπι Γκόλντμπεργκ.

Θυμίζουμε ότι το 2017 η Βαϊόλα Nτέιβις πήρε το Όσκαρ, τη Χρυσή Σφαίρα και το BAFTA Β’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Fences».

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024