Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραβεία Emmy 2023: Η εκδήλωση μεταφέρεται το 2024, καθώς συνεχίζονται οι απεργίες στο Χόλιγουντ

Βραβεία Emmy 2023: Η εκδήλωση μεταφέρεται το 2024, καθώς συνεχίζονται οι απεργίες στο Χόλιγουντ

Οι υψηλότερες τιμητικές διακρίσεις στην τηλεόραση θα γίνουν πλέον τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, καθώς η Sag-Aftra και τα συνδικάτα των σεναριογράφων διαδηλώνουν για καλύτερες αμοιβές και προστασία από την τεχνητή νοημοσύνη.

Τα βραβεία Emmy του 2023 μετατέθηκαν τέσσερις μήνες αργότερα, στις 15 Ιανουαρίου 2024, λόγω των συνεχιζόμενων απεργιών των σεναριογράφων και των ηθοποιών στο Χόλιγουντ, ανέφεραν η Τηλεοπτική Ακαδημία και ο τηλεοπτικός φορέας της τελετής Fox σε κοινή ανακοίνωση την Πέμπτη.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που τα Emmy, τα υψηλότερα βραβεία στην τηλεόραση, αναβάλλονται από το 2001, όταν οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου μετέφεραν την τελετή, που κανονικά πραγματοποιείται τον Σεπτέμβριο, στον Νοέμβριο».

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες και η απεργία ξεκίνησε

Οι υποψηφιότητες για τα Emmy του 2023 ανακοινώθηκαν τον περασμένο μήνα, με τις ταινίες Succession, The Last of Us, The White Lotus και Ted Lasso να ηγούνται των υποψηφιοτήτων. Η ανακοίνωση έπεσε 48 ώρες πριν οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ κατέβουν σε απεργία, ενώνοντας τους σεναριογράφους κινηματογράφου και τηλεόρασης που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις από τον Μάιο, αφού οι συνομιλίες με τα μεγάλα στούντιο κατέρρευσαν.

Τα βραβεία Creative Arts Emmy, τα οποία τιμούν τα καλλιτεχνικά και τεχνικά επιτεύγματα στην τηλεόραση, μεταφέρθηκαν επίσης και θα διεξαχθούν πλέον στις 6 και 7 Ιανουαρίου.

Για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα έγινε γνωστό ότι τα βραβεία Emmy του 2023 θα μετακινούνταν από την ημερομηνία 18 Σεπτεμβρίου, όταν οι διοργανωτές της εκδήλωσης αποκάλυψαν σε κλαδικά έντυπα του Χόλιγουντ ότι είχαν ειδοποιηθεί να προετοιμαστούν για επικείμενη αλλαγή ημερομηνίας.

Δείτε το βίντεο

Δεν βλέπουν πράσινο φως

Η τετράμηνη καθυστέρηση αντικατοπτρίζει το κλίμα στο Χόλιγουντ: Οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ της συντεχνίας των συγγραφέων της Αμερικής (WGA) και της συντεχνίας των ηθοποιών Sag-Aftra με τη Συμμαχία Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (AMPTP) δεν φαίνεται να είναι επικείμενη.

Οι ηθοποιοί και οι συγγραφείς παραμένουν σταθεροί στο ότι θέλουν οι πληρωμές δικαιωμάτων να γίνονται με βάση την τηλεθέαση και να αντιμετωπιστούν οι ελάχιστες αμοιβές που έχουν λάβει ορισμένοι από τις υπηρεσίες streaming για τεράστιες επιτυχίες.

Θέλουν επίσης να δουν περισσότερο προσωπικού στις σειρές και τα στούντιο να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες τους σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη.

Εν τω μεταξύ, η AMPTP συνεχίζει να μην είναι πρόθυμη να συζητήσει την αναθεώρηση των δικαιωμάτων, ποντάροντας στο ότι οι σεναριογράφοι και οι ηθοποιοί θα ξεμείνουν από χρήματα πριν από αυτούς. Τον περασμένο μήνα, ένα ανώνυμο στέλεχος των στούντιο δήλωσε: «Το τελικό παιχνίδι είναι να αφήσουμε τα πράγματα να τραβήξουν μέχρι τα μέλη του συνδικάτου να αρχίσουν να χάνουν τα διαμερίσματά τους και τα σπίτια τους».

Η πρόταση της Fox

Ο πρώην επικεφαλής της Fox και της Paramount, Barry Diller, πρότεινε στα στελέχη των στούντιο και στους A-listers ηθοποιούς να συμφωνήσουν σε μείωση μισθών κατά 25% για να αντιμετωπιστεί η ανισότητα – μια πρόταση που απαντήθηκε με σιωπή από εκείνους που θα δεχτούν το πλήγμα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Iger, ο οποίος αμείβεται με περισσότερα από 70.000 δολάρια την ημέρα, έχει επικριθεί επειδή χαρακτήρισε τις απεργίες «πολύ ενοχλητικές», ενώ για τα συνδικάτα των ηθοποιών και των συγγραφέων είπε ότι κινούνται σε «ένα επίπεδο προσδοκιών που έχουν και το οποίο δεν είναι ρεαλιστικό».

Οι Los Angeles Times ανέφεραν προηγουμένως ότι οποιαδήποτε νέα ημερομηνία για τα Emmy θα εξαρτηθεί από την επίλυση των διαφορών μεταξύ των στούντιο και των συντεχνιών πριν από αυτό.

Περισσότεροι από δώδεκα αστέρες του κινηματογράφου, μεταξύ των οποίων ο Ντουέιν «The Rock» Τζόνσον, η Μέριλ Στριπ, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και η Νικόλ Κίντμαν, έχουν δωρίσει συνολικά 15 εκατομμύρια δολάρια στο ταμείο έκτακτης ανάγκης της Sag-Aftra για την υποστήριξη ηθοποιών που αγωνίζονται χωρίς δουλειά.

Ο πρόεδρος της Sag-Aftra, o ηθοποιός, Courtney B Vance, δήλωσε ότι αντιμετωπίζουν «μεγάλο αριθμό αιτήσεων για βοήθεια έκτακτης ανάγκης, 30% πάνω από το σύνηθες».

*Με στοιχεία από theguardian.com

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024