Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τα εμβληματικά μοντέλα των 90s αναβιώνουν το θρυλικό εξώφυλλο της Vogue 33 χρόνια μετά

Τα εμβληματικά μοντέλα των 90s αναβιώνουν το θρυλικό εξώφυλλο της Vogue 33 χρόνια μετά

Christy, Naomi, Cindy, Linda... welcome back!

Ήταν Ιανουάριος του έτους 1990 όταν ο Peter Lindberg απαθανάτισε με τον φακό του την αρχή μιας μεγάλης εποχής στον χώρο του μόντελινγκ.

Μούσες του οι Naomi Campbell, Christy Turlington, Linda Evangelista, Tatjana Patitz και Cindy Crawford σε μια θρυλική φωτογραφία που εγκαινίασε την εποχή των supermodel στη δεκαετία του ’90 και έγινε εξώφυλλο της Vogue.

Σήμερα, 33 χρόνια μετά, η εικόνα αναβιώνει για το τεύχος Σεπτεμβρίου 2023 του περιοδικού με τον τίτλο: «The Greatest of All Time».

Απούσα μονάχα η Tatjana Patitz, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 11 Ιανουαρίου 2023.

Τώρα στα πενήντα τους, οι τέσσερις «κολοσσοί» θα εμφανιστούν επίσης στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Super Models», που θα προβληθεί τον Σεπτέμβριο, επαναξιολογώντας τα τέλη της δεκαετίας του ’80 και τις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν έκαναν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο και φυσικά κατείχαν το μονοπώλιο στα εξώφυλλα και στις πασαρέλες.

Το σχετικό άρθρο στο επερχόμενο τεύχος της Vogue δίνει μια γεύση για το πώς ήταν η τότε εποχή για εκείνες, ειδικά μετά το βίντεο του George Michael για το θρυλικό κομμάτι «Freedom».

«Ήταν τρελό. Δεν είμαστε οι Beatles», λέει η Evangelista, σχετικά με την αντίδραση στο βίντεο και στο φινάλε της επίδειξης μόδας του οίκου Versace που ακολούθησε.

Η Campbell μιλά επίσης για την ημέρα που οι φωτογράφοι την απαθανάτισαν σε μια συνάντηση των Narcotics Anonymous το 2001. «Με έκαναν να ντρέπομαι για την ανάρρωσή μου» λέει. «Δεν ήταν ότι κρυβόμουν, αλλά αυτό είναι κάτι για το οποίο μιλάς όταν είσαι έτοιμος» προσθέτει.

Πέρυσι, η Evangelista μίλησε για το πώς μια θεραπεία κρυολιπόλυσης, το CoolSculpting, την άφησε «μόνιμα παραμορφωμένη» και για τον ψυχολογικό αντίκτυπο της κακής επέμβασης.

Η Campbell ανακοίνωσε επίσης τον ερχομό των δύο παιδιών της το 2021 και το 2023 ενώ συνεχίζει το μόντελινγκ και η Cindy Crawford, πέρασε τη σκυτάλη στη νεότερη γενικά καθώς η κόρης της είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της σημερινής εποχής, της Κάια Γκέρμπερ.

«Δεν ξυπνάμε για λιγότερα από 10.000 $ την ημέρα»

Όλες τους έζησαν τη δεκαετία του ’90 στο έπακρο. Η ζήτησή τους ήταν τεράστια. Η φράση εξάλλου της Linda Evangelista έχει μείνει θρυλική: «δεν ξυπνάμε για λιγότερα από 10.000 $ την ημέρα».

Τα μοντέλα γνώρισαν τη μόδα πριν από το #MeToo και συνεργάστηκαν με φωτογράφους – όπως οι Bruce Weber, Patrick Demarchelier και Terry Richardson – που έκτοτε έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά με μοντέλα.

Μιλώντας στη Vogue, και οι τέσσερις είπαν ότι δεν είχαν τέτοιες εμπειρίες σε μεγάλο βαθμό. Επειδή δεν πήγαινε σε πάρτι, αυτό τη βοηθούσε, είπε η Crawford. «Πιθανότατα έχασα κάποιες φανταστικές ευκαιρίες, αλλά πιθανώς απέφυγα και κάποιες λιγότερο φανταστικές».

«Εάν ένιωθα κάτι λάθος, το έλεγα»

Η Cambell μίλησε επίσης για τον ρατσισμό που βίωσε στη βιομηχανία της μόδας. «Γιατί έκανα την ίδια δουλειά με τους συναδέλφους μου και έπρεπε να παίρνω λιγότερα χρήματα;» διερωτήθηκε ενώ σημείωσε πως «προέρχομαι από μια ισχυρή οικογένεια μαύρων γυναικών, γυναικών της Τζαμάικας. Αν κάτι ένιωθα λάθος, το έλεγα».

Ενώ από τότε υπήρξαν κι άλλα διάσημα μοντέλα, βλέπε Kate Moss και Gisele Bundchen τα supermodels των 90s παραμένουν αξεπέραστα.

Το 2017, ο οίκος Versace προκάλεσε διαδικτυακή φρενίτιδα όταν οι Campbell, Crawford, Schiffer και Carla Bruni εμφανίστηκαν στο catwalk.

Τα εξώφυλλα της Vogue τα επιμελήθηκε ο Edward Enninful.

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024