Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε η Λιζέτα Νικολάου - Το μοιραίο χτύπημα μετά από πτώση

Πέθανε η Λιζέτα Νικολάου – Το μοιραίο χτύπημα μετά από πτώση

Η σπουδαία τραγουδίστρια νοσηλευόταν με αιμάτωμα στο κεφάλι, μετά από πτώση από σκάλα.

Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή η Λιζέτα Νικολάου, η οποία τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν διασωληνωμένη στην Εντατική ιδιωτικού θεραπευτηρίου του Πειραιά, μετά από ατύχημα που είχε.

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή η τραγουδίστρια και φίλη της Ελένη Δήμου με ανάρτησή της στα social media.

«Πόσο κρίμα. Πόσο κρίμα Καλό ταξίδι Λιζετάκι μου, όπως σου έλεγα πάντα», έγραψε και συνόδευσε το μήνυμά της με μία φωτογραφία της εκλιπούσας.

Η ανάρτησή της

Το χτύπημα και το αιμάτωμα στο κεφάλι

Η Λιζέτα Νικολάου είχε πέσει από σκάλα καταστήματος, χτυπώντας στο κεφάλι της πριν από λίγες ημέρες.

Συγκεκριμένα, θέλοντας να επισκεφτεί την τουαλέτα καφετέριας, όπου βρισκόταν, γλίστρησε από τις σκάλες και πέφτοντας χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι.

Τότε, ένας υπάλληλος πήρε το κινητό της και κάλεσε τον τελευταίο αριθμό που ήταν καταχωρημένος στις κλήσεις της. Αυτός ανήκει στην Χαρούλα Αλεξίου, συνεπώς ήταν και η πρώτη που ενημερώθηκε για το συμβάν. Με τη σειρά της, ενημέρωσε τον γιο της, ο οποίος βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό της.

Στην κλινική, όπου μεταφέρθηκε νοσηλεύτηκε με αιμάτωμα στον εγκέφαλο, που προκλήθηκε από το χτύπημα.

Η κατάστασή της χαρακτηρίστηκε από την πρώτη στιγμή ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη.

Ποια ήταν η Λιζέτα Νικολάου

Η Ελισάβετ Κατικαρίδου, ποντιακής καταγωγής, γεννήθηκε 2 Οκτωβρίου 1951 στην Καλαμαριά όπου πρωτοεμφανίστηκε το 1970. Μπήκε στη δισκογραφία το 1973 με δύο 45άρια, «Κι όμως χωρίσαμε / Τα στραβοπατήματα» το ένα, «Νύχτα σε νύχτα / Ταίρι μου αλαργινό» το δεύτερο. Και τα τέσσερα τραγούδια έχουν μουσική του Τάκη Σούκα και στίχους Ηρακλή Παπασιδέρη.

Από το 1973 ως το τέλος του 1976 συνεργάστηκε στο πάλκο και στην δισκογραφία με τον Βασίλη Τσιτσάνη. Αυτός όμως που την έκανε ευρέως γνωστή ήταν ο Γιάννης Μαρκόπουλος που της έδωσε να πει τραγούδια στους δίσκους του Θεσσαλικός Κύκλος / Ανεξάρτητα / Αφιέρωμα, την διετία 1974-1975.

Ο πρώτος μεγάλος δίσκος της είναι το Χαμόγελο της Λιζέτας (1977) όπου τραγούδησε Γιάννη Μαρκόπουλο, Δήμο Μούτση, Βασίλη Τσιτσάνη, Γιάννη Σπανό. Εκανε 10 προσωπικούς δίσκους με τελευταίο το 1999 και τίτλο Είμαι εδώ.

Συνολικά υπάρχουν 156 τραγούδια με την φωνή της.

Συνεργάστηκε με τους Τάκη Σούκα (18 τραγούδια), Γιάννη Μαρκόπουλο (16), Αλέκο Χρυσοβέργη (12), Χρήστο Νικολόπουλο (8 τργ), Βασίλη Τσιτσάνη (6), Θοδωρή Παπαδόπουλο, Στέλιο Φωτιάδη, Αντώνη Βαρδή, Στέλιο Ρόκκο, Δήμο Μούτση, Χρήστο Νικολόπουλο και ακόμη 25 συνθέτες.

Ηχογράφησε ντουέτα με τους Βασίλη Τσιτσάνη, Λευτέρη Πανταζή, Δημήτρη Κοντολάζο, Λάκη Χαλκιά, Παύλο Σιδηρόπουλο, Χαράλαμπο Γαργανουράκη, Γιώργο Μαργαρίτη, Τάσο Μιχελή, Κώστα Μοναχό, Θέμη Αδαμαντίδη, Δημήτρη Πουλικάκο, Βασίλη Πάτσιο, Στέλιο Τζανετή.

Στην προσωπική της ζωή, από το 1978 έως και το 1983, υπήρξε παντρεμένη με τον Γιώργο Λιάνη, με τον οποίο απέκτησε έναν γιο, τον Αλέξανδρο.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024