Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύο συλλήψεις για την καταδρομική επίθεση σε καφετέρια στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Δύο συλλήψεις για την καταδρομική επίθεση σε καφετέρια στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε καφετέρια στους Αμπελόκηπους

Δύο Έλληνες συνελήφθησαν για την καταδρομική επίθεση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε καφετέρια που βρίσκεται κοντά στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, στους Αμπελόκηπους.

Ειδικότερα, στις 12:00 το μεσημέρι ομάδα ατόμων χωρίς διακριτικά επιτέθηκε εναντίον καταστήματος που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τσόχα και Κυριακού, πίσω από το γήπεδο των «πρασίνων» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και κοντά στη ΓΑΔΑ.

Η αστυνομία προχώρησε σε 13 προσαγωγές για το συγκεκριμένο επεισόδιο.

Οι δύο συλληφθέντες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, εντοπίστηκαν στα Εξάρχεια και στην κατοχή τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, σουγιάς, full face Κουκούλα, σφυρί και πένσα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου πρωινές ώρες σήμερα (10-8-2023), από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 2 ημεδαποί ηλικίας 20 και 21 ετών, για –κατά περίπτωση- παράβαση της αθλητικής νομοθεσίας, της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες σήμερα ομάδα ατόμων, επιβαίνοντες σε δίκυκλα μετέβησαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή των Αμπελοκήπων και αφού προκάλεσαν φθορές στη γυάλινη πρόσοψη αυτού, αποχώρησαν.

Κατόπιν αναζητήσεων, ανωτέρω αστυνομικοί εντόπισαν λίγο αργότερα στην περιοχή των Εξαρχείων δίκυκλη μοτοσυκλέτα με δύο επιβαίνοντες και τους οδήγησαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανωτέρω αξιόποινης πράξης.

Στην κατοχή τους και στο εσωτερικό της μοτοσυκλέτας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • νάιλον συσκευασία περιέχουσα 3 γραμμ. κάνναβης,
  • αναδιπλούμενος σουγιάς,
  • γάντια, κουκούλα τύπου «full face»,
  • σφυρί και πένσα
  • 6 σπρέι και
  • διάφορα αξεσουάρ, αντικείμενα και ρούχα (αυτοκόλλητα, μπρελόκ, μπλούζα κ.α.) με το σήμα ομάδας.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα δικογραφία από το Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των λοιπών εμπλεκομένων συνεχίζεται.

Εμπλεκόμενος στην υπόθεση της Νέας Φιλαδέλφειας ο ιδιοκτήτης της καφετέριας

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που έγινε στόχος της καταδρομικής επίθεσης έχει συλληφθεί στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση της επίθεσης των χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, από την οποία έπεσε νεκρός ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής.

Την υπεράσπιση του συγκεκριμένου ατόμου έχει αναλάβει ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος βρέθηκε την Τετάρτη έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, τονίζοντας ότι ο πελάτης του είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης στην περιοχή των Αμπελοκήπων και συνελήφθη αρκετές ώρες μετά το περιστατικό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Παράλληλα, όπως υπογράμμισε ο κ. Κούγιας ο πελάτης του αρνείται τις κατηγορίες και επισημαίνει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024