Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Όλος ο κόσμος είναι... Barbie: Η ταινία που βάφει ροζ ό,τι φοράμε, χρησιμοποιούμε και τρώμε

Όλος ο κόσμος είναι… Barbie: Η ταινία που βάφει ροζ ό,τι φοράμε, χρησιμοποιούμε και τρώμε

Στα ύψη οι πωλήσεις για προϊόντα που σχετίζονται με την ταινία

Η κυκλοφορία της νέας ταινίας της Barbie έχει προκαλέσει φρενίτιδα και ουδείς φαίνεται να μπορεί να γλιτώσει.

Το ροζ, σε όλες τις ροζ αποχρώσεις του, έχει εισχωρήσει σε φαινομενικά κάθε πτυχή του τρόπου ζωής μας – από παπούτσια, ρούχα, κεριά και έπιπλα μέχρι μπέργκερ , ζυμαρικά , ακόμη και σούσι Barbie. Μόλις αυτή την εβδομάδα, ένα εστιατόριο στο Λος Άντζελες έκανε το ντεμπούτο του ένα vegan «ρολό Barbie», που δημιουργήθηκε από ροζ χαρτί σόγιας.

Καταστήματα, εστιατόρια και ανεξάρτητοι επιχειρηματίες εκμεταλλεύονται στο έπακρο την επιτυχία της ταινίας «Barbie» που δημιούργησε ιστορία – η οποία συγκέντρωσε ένα εκπληκτικό 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιο box office σε μόλις τρεις εβδομάδες – για να εμπορευματοποιήσουν όλα τα είδη ροζ προϊόντων.

Σημειώνεται ότι η «Barbie» διανέμεται από την Warner Bros., η οποία ανήκει στη μητρική εταιρεία του CNN, Warner Bros. Discovery.

Το αποτέλεσμα: Η Barbiecore κυβερνά το λιανικό εμπόριο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας ερευνών αγοράς Circana, η οποία παρακολουθεί τα δεδομένα των σημείων λιανικής πώλησης.

«Η σύνδεση με τις ταινίες ήταν μια από τις μεγάλες επιρροές που λείπει από το λιανικό εμπόριο», δήλωσε στην έκθεση ο Marshal Cohen, επικεφαλής σύμβουλος στον κλάδο λιανικής στη Circana.

«Επιτέλους αρχίζουμε να βλέπουμε τις υπερπαραγωγές να επιστρέφουν από την πανδημική απουσία τους. Ο συνδυασμός δύναμης αστεριών και νέων και συναρπαστικών προϊόντων δημιουργεί πάθος για αγορά.»

Όπως υπογραμμίζει το CNN η πλέον προφανής επίδραση της Barbie στην αγορά, φαίνεται στον διάδρομο των παιχνιδιών. Σύμφωνα με το Circana, την εβδομάδα που η ταινία βγήκε στους κινηματογράφους, τα προϊόντα Barbie αντιστοιχούσαν σε έξι από τα 10 κορυφαία είδη κούκλας που πωλήθηκαν.

Στην αγορά μαγειρικών σκευών, η έκθεση ανέφερε ότι οι πωλήσεις ροζ προϊόντων σε δολάρια αυξήθηκαν κατά 27% το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο και αυξήθηκαν κατά 652% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

Στα υποδήματα, οι πωλήσεις ανά μονάδα ροζ αθλητικών παπουτσιών για ενήλικες αυξήθηκαν κατά 15% το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Κατά τα άλλα, οι πωλήσεις βιβλίων με άδεια Barbie αυξήθηκαν κατά 53% το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2023 και αυξήθηκαν κατά 44% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Η «ανάκριση» του Έσε: Τι είπε για Μέσι, Μαραντόνα και Πελέ (vid)

Ο Έσε αποκάλυψε αρκετά πράγματα για εκείνον απαντώντας στο QnA που δημοσίευσε ο Ολυμπιακός στα social media.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024