Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έλενα Ξυδιά: Μαγευτικό ταξίδι στη μουσική με την «ιπτάμενη πιανίστρια»

Έλενα Ξυδιά: Μαγευτικό ταξίδι στη μουσική με την «ιπτάμενη πιανίστρια»

Η ταλαντούχα πιανίστρια μιλάει για την καινοτόμα παράσταση, που ετοιμάζει στην Αθήνα, και αποκαλύπτει τον επόμενο στόχο της.

Μαγευτικές μελωδίες στην λίμνη της Καστοριάς, την Κοιλάδα των Τεμπών, τα Μετέωρα και στη θάλασσα της Σκιάθου. Αυτές είναι λίγες από τις προκλήσεις που έχει φέρει εις πέρας η ταλαντούχα πιανίστα Έλενα Ξυδιά.

Η ίδια σε κάθε της εμφάνιση εντυπωσιάζει και προσφέρει ένα υπέροχο θέαμα, που θέλεις να βλέπεις ξανά και ξανά.

Η «ιπτάμενη» πιανίστρια μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις εμφανίσεις της σε τοπία μοναδικής ομορφιάς που γίνονται viral.

«Eίναι σαν να υλοποιούνται τα όνειρά μας»

«Είναι μία ιδέα, η οποία υλοποιείται από δύο ανθρώπους μόνο, από εμένα και τον καλό μου φίλο και σκηνοθέτη, Πασχάλη Μάντη. Έχουμε ξεκινήσει να μεταφέρουμε το πιάνο μας σε όλα τα μέρη της Ελλάδας που θέλουμε να προωθήσουμε. Στόχος μας είναι να προωθήσουμε την θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας σε όλη τον κόσμο», είπε αρχικά.

«Στην λίμνη της Καστοριάς είχαμε πάει μέσα στον Φεβρουάριο. Είχε πάρα πολύ κρύο εκείνη την ημέρα. Η «τρέλα» είναι η λέξη που μας χαρακτηρίζει, και τελικά είναι σαν να υλοποιούνται τα όνειρά μας, σαν να πραγματοποιείται η φαντασία μας», συμπλήρωσε.

Και τόνισε ότι θέλει να περάσει ένα ηχηρό μήνυμα. «Βλέπουμε ότι με την κλιματική αλλαγή και όλες αυτές τις φυσικές καταστροφές που έρχονται μέσα σε λίγες ώρες καταστρέφεται ο όμορφος πλούτος που έχουμε στη χώρα μας. Είμαστε εδώ για να θυμίσουμε ότι είμαστε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση και να ενεργοποιήσουμε όλους τους δυνατούς τρόπους ώστε να αποφεύγονται αυτές οι καταστάσεις», σημείωσε η ταλαντούχα πιανίστα.

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος της;

«Έχω φτιάξει έναν χάρτη όπου σημειώνω όλα τα σημεία που έχω μεταφέρει το πιάνο, και γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον. Οι ιδέες είναι απεριόριστες, οπότε χαρακτηριστικά λέω πως δεν φτάνει μία ολόκληρη ζωή για να επισκεφθείς όλα τα όμορφα σημεία της χώρας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η Έλενα Ξυδιά.

Και πρόσθεσε: «Όλα τα μέρη είχαν τις δυσκολίες τους. Το πιάνο στον αέρα ήταν κάτι δύσκολο γιατί ήμουν 50 μέτρα ψηλά και παρόλα αυτά έπρεπε να ερμηνεύσω και να έχω την αντίστοιχη χαλαρότητα και έκφραση. Θα είμαστε εδώ και θα συνεχίζουμε να το κάνουμε. Δραστηριοποιούμαστε και σε περισσότερα πράγματα».

Όσο για την καινοτόμα παράσταση που ετοιμάζει: «Θα κάνουμε στην Αθήνα μία μάχη «πιάνο» (piano battle). Το ένα πιάνο θα είναι πραγματικό και το άλλο ολογραμματικό. Έχει ανέβει ήδη στο κάστρο της Μυτιλήνης, και ελπίζουμε να πάει σε όλα τα μέρη της Ελλάδας», αποκάλυψε κλείνοντας.

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024