Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Kai Cenat: Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει μετά τα βίαια επεισόδια στη Νέα Υόρκη

Kai Cenat: Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει μετά τα βίαια επεισόδια στη Νέα Υόρκη

Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, όταν ξέσπασαν επεισόδια σε εκδήλωση του διάσημου influencer.

Για υποκίνηση ταραχών κατηγορείται ο Αμερικανός influencer Kai Cenat, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι θα μοιράσει δωρεάν κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών, υπολογιστές, μικρόφωνα και άλλα αξεσουάρ gaming, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να συρρεύσουν το βράδυ της Παρασκευής (4/8) σε πάρκο της Νέας Υόρκης και να ακολουθήσουν βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία.

Οι αρχές συνέλαβαν 65 άτομα, εκ των οποίων οι 30 είναι ανήλικοι. Πολλοί αστυνομικοί και πολίτες τραυματίστηκαν στις ταραχές που σημειώθηκαν στο Union Square Park, ανέφερε ένας αξιωματικός της αστυνομίας, ο Τζέφρι Μάντρεϊ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Έχουμε συναντήσει τέτοια πράγματα στο παρελθόν, αλλά ποτέ σε τέτοιο επίπεδο επικινδυνότητας, όπου οι νέοι δεν υπακούνε στις εντολές μας», ανέφερε ο ίδιος.

Και πρόσθεσε: «Υπήρχαν άνθρωποι που περπατούσαν με φτυάρια, τσεκούρια και άλλα εργαλεία. Επιπλέον, άναβαν πυροτεχνήματα. Τα πετούσαν προς την αστυνομία και τα πετούσαν ο ένας στον άλλο».

«Γίνεται πόλεμος εκεί έξω»

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους εκτόξευαν πυροτεχνήματα στους αστυνομικούς, σκαρφάλωσαν στη στέγη της εισόδου του μετρό και πήδηξαν πάνω σε αυτοκίνητα.

Ο Cenat, που είναι περισσότερο γνωστός για τα βίντεο που ανεβάζει στο YouTube και τις εμφανίσεις του στο Twitch, κατηγορείται επίσης για παράνομη συγκέντρωση, διευκρίνισε ο Μάντρεϊ.

Το πλήθος άρχισε να ηρεμεί μόνο όταν αστυνομικοί τον απομάκρυναν από το σημείο.

Κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης μέσα από ένα όχημα κοντά στο πάρκο, όπου εκτυλίσσονταν τα επεισόδια, ο Cenat είπε: «Ρίχνουν δακρυγόνα εκεί έξω. Δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα μέχρι να υπάρξει ασφάλεια. Ο καθένας για τον εαυτό του, γιατί γίνεται πόλεμος εκεί έξω φίλε».

Μία ημέρα νωρίτερα, σε βίντεο που είχε ανεβάσει ο 21χρονος υποσχόταν στους θαυμαστές του να τους χαρίσει, μεταξύ άλλων, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κονσόλες Playstation 5.

Ο Cenat μετρά 6,5 εκατομμύρια «ακόλουθους» στο Twitch και 4 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube. Στα βραβεία Streamy Awards του 2022 αναδείχτηκε “«Streamer of the Year».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024