Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η μόλυνση του Σηκουάνα ακύρωσε το ολυμπιακό test event κολύμβησης

Η μόλυνση του Σηκουάνα ακύρωσε το ολυμπιακό test event κολύμβησης

Η απόφαση ελήφθη στις 4 το ξημέρωμα ύστερα από σύσκεψη των μελών της οργανωτικής επιτροπής, της πόλης του Παρισιού και της διεθνούς ομοσπονδίας.

Σε μέγα φιάσκο εξελίχθηκε η προσπάθεια των Γάλλων να φιλοξενήσουν την Κυριακή 6 Αυγούστου, ολυμπιακό test event κολύμβησης στον Σηκουάνα στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή οι διοργανωτές αποφάσισαν να μη βουτήξουν οι κολυμβητές στα νερά του ποταμού από το Pont Alexandre III λόγω της ρύπανσης του.

Η απόφαση ελήφθη στις 4 το ξημέρωμα ύστερα από σύσκεψη των μελών της οργανωτικής επιτροπής, της πόλης του Παρισιού και της διεθνούς ομοσπονδίας.

Από την Πέμπτη η γαλλική ομοσπονδία κολύμβησης (FFN) σε συνεννόηση με τη διεθνή ομοσπονδία (World Aquatics) είχε επισημάνει πως η ποιότητα του νερού «είναι κάτω από τα αποδεκτά πρότυπα».

Η World Aquatics εξέφρασε την απογοήτευσή της για την ποιότητα του νερού που οδήγησε στη ματαίωση αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, «ωστόσο η υγεία των αθλητών είναι πάντοτε πρώτης μας προτεραιότητα».

Μια από τις αιτίες που η ποιότητα των νερών του Σηκουάνα βρίσκονται κάτω από τα επιτρεπτά όρια είναι οι τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις για περισσότερο από μία εβδομάδα που είχαν ως αποτέλεσμα να ξεχειλίσουν οι υπόνομοι και να καταλήξουν τα λύματα στο ποτάμι. Ετσι, τα επίπεδα παρουσίας του βακτηρίου Escherichia Coli υπερβαίνουν τα όρια.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη προκαλεί όπως είναι επόμενο, ανησυχία στη διεθνή ομοσπονδία για το τι μπορεί να συμβεί στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού και ζητά από τις τοπικές αρχές να διασφαλιστεί ότι υπάρχουν ισχυρά σχέδια έκτακτης ανάγκης για το επόμενο έτος.

Ο αγώνας θα αποτελούσε προοίμιο για τη μελλοντική επιστροφή της κολύμβησης στον Σηκουάνα. Πρόσφατα η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό υποσχέθηκε πως από το 2025 θα επιτρέπεται η κολύμβηση σε τρεις τοποθεσίες του εμβληματικού ποταμού για πρώτη φορά μετά το 1923.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024