Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τόρι Σπέλινγκ: Η ζωή στο τροχόσπιτο με τα 5 παιδιά, το διαζύγιο, η μούχλα, η κακή σχέση με τη μητέρα της

Τόρι Σπέλινγκ: Η ζωή στο τροχόσπιτο με τα 5 παιδιά, το διαζύγιο, η μούχλα, η κακή σχέση με τη μητέρα της

Η ηθοποιός και κόρη του ισχυρού παραγωγού Άαρον Σπέλινγκ -ο οποίος της άφησε κληρονομιά μόλις 800.000 δολάρια- περνάει τις μέρες της με τα πέντε παιδιά της σε ένα όχημα παρκαρισμένο δίπλα σε έναν γκρεμό στην Καλιφόρνια, ενώ η μητέρα της απολαμβάνει περιουσία 600 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το 2023 δεν ήταν καλή χρονιά για την Τόρι Σπέλινγκ, η οποία έκλεισε φέτος τα 50 της χρόνια. Που πήγε άραγε η προηγούμενη καλοπέραση της ηθοποιού; Πιθανότατα αναρωτιέται το ίδιο κι αυτή. Από τότε που έγινε 17 ετών και, με τη χάρη του παντοδύναμου πατέρα της, παραγωγού Άαρον Σπέλινγκ, πρωταγωνίστησε ως μία από τις ηρωίδες στο σήριαλ Beverly Hills, 90210.

Αυτή ήταν η αρχή της φήμης και της ατυχίας της, που πήγαιναν χέρι-χέρι από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Σήμερα, η κόρη του παραγωγού του Χόλιγουντ, που μεγάλωσε σε ένα σπίτι 123 δωματίων και ήταν σταρ των εφήβων των 90s, ζει στο δρόμο, σε ένα τροχόσπιτο, με τα πέντε παιδιά της.

Photo: YouTube

Photo: YouTube

Εθισμένη στη φήμη και στα τραγικά γεγονότα

Η Σπέλινγκ ξέρει πολύ καλά ποια είναι τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα- ζει από αυτά. Μάλιστα, το τελευταίο στάδιο της καριέρας της (που κράτησε αρκετό καιρό) επικεντρώθηκε στο να πουλήσει τη ζωή της στα δικά της ριάλιτι, από τα οποία δεν μπορεί και δεν θέλει να φύγει. Ο αυτοαποκαλούμενος εθισμός της στη φήμη την εμποδίζει να το κάνει.

Αλλά αυτές τις μέρες, το ενδιαφέρον δεν επικεντρώνεται ακριβώς στις βόλτες της για ψώνια ή στο εκκεντρικό στυλ της. Τους τελευταίους μήνες, όλα έχουν γίνει πιο δύσκολα για τη Σπέλινγκ. Το χειρότερο είναι ότι αυτό έχει επηρεάσει την υγεία της και, κυρίως, την ευημερία των πέντε παιδιών της, τα οποία μοιράζεται με τον πρώην σύζυγό της, τον ηθοποιό Ντιν Μακντέρμοτ.

Όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο, όταν η Σπέλινγκ χρειάστηκε να καλύψει το μάτι της λόγω μιας μόλυνσης που προκλήθηκε από τους φακούς επαφής της. Τον Ιανουάριο, η κόρη της Στέλλα, η οποία ήταν 14 ετών τότε και τώρα είναι 15, εισήχθη στο νοσοκομείο για κάτι που τελικά διαγνώστηκε ως ημιπληγική ημικρανία, η οποία επηρέασε το κινητικό της σύστημα και την ομιλία της.

Photo: YouTube

Όταν όλοι αρρώστησαν από μούχλα

Τον Μάιο, τα πράγματα πήραν τροπή προς το χειρότερο. Τα παιδιά της, των οποίων οι ηλικίες κυμαίνονται μεταξύ 6 και 16 ετών, άρχισαν να αρρωσταίνουν, το ένα μετά το άλλο. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Σπέλινγκ δημοσίευσε φωτογραφίες των εξαντλημένων παιδιών της στο κέντρο επείγουσας περίθαλψης, φορώντας μάσκες, με κρύες κομπρέσες τοποθετημένες στο μέτωπό τους.

«Συνήθιζα να σκέφτομαι… καλά, αυτά συμβαίνουν όταν έχεις μικρά παιδιά στο σχολείο. Απλώς φέρνουν συνεχώς αρρώστιες στο σπίτι» έγραψε στη σελίδα της στο Instagram, η οποία έχει δύο εκατομμύρια followers. «Αλλά… όταν φτάνουμε στο σημείο να είναι στο σπίτι άρρωστα περισσότερο από ό,τι είναι στο σχολείο, πρέπει να επανεκτιμήσουμε τι συμβαίνει». Αποδείχθηκε ότι αυτό που συνέβαινε είχε όνομα: Μούχλα.

Το σπίτι στο Λος Άντζελες όπου ζούσε η οικογένεια ήταν μολυσμένο με μούχλα σε βαθμό που ήταν εντελώς ανθυγιεινό, όπως είχε γίνει αντιληπτό. «Αυτό το σπίτι μας σκοτώνει σιγά σιγά εδώ και τρία χρόνια» ανέφερε σε επιστολή της σε δικηγόρο για να τη βοηθήσει με το πρόβλημα.

Επειδή η Καλιφόρνια έχει υψηλά επίπεδα υγρασίας στην ακτή, η μούχλα είναι το πιο συνηθισμένο πρόβλημα στις κατοικίες από ό,τι φαίνεται. Στην πραγματικότητα, από την 1η Ιανουαρίου 2022, οι ιδιοκτήτες υποχρεούνται να δίνουν στους ενοικιαστές τους ένα φυλλάδιο που τους προειδοποιεί για τους κινδύνους της μούχλας (και οι ενοικιαστές πρέπει να υπογράφουν ότι το έχουν λάβει).

Εξηγεί ότι πρέπει να ελέγχουν τη μούχλα, τις οσμές, τους λεκέδες και τις διαρροές νερού, ότι δεν αρκεί ο καθαρισμός ή το βάψιμο από πάνω και ότι μπορεί να προκαλέσει άσθμα, αναπνευστικά προβλήματα ή εξανθήματα, όπως αυτό που βίωσαν τα παιδιά της Σπέλινγκ.

Η υγειονομική νομοθεσία της Καλιφόρνια ορίζει ότι μεγάλες ποσότητες μούχλας μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και την απομάκρυνση ενός σπιτιού από την αγορά ακινήτων και να το καταστήσουν ακατάλληλο για κατοικία.

Όλη η φαμίλια / Photo: Instagram

Και ένας χωρισμός για κερασάκι στην τούρτα

Όλα αυτά τα προβλήματα ανάγκασαν τη Σπέλινγκ και τα παιδιά της να εγκαταλείψουν το σπίτι τους. Στην αρχή, ο σύζυγός της πήγε μαζί τους. Αλλά μετά από 18 χρόνια γάμου, η Σπέλινγκ χώρισε από τον Μακντέρμοτ, στα μέσα Ιουλίου. Το ανακοίνωσαν με ξεχωριστές αναρτήσεις στο Instagram, τις οποίες αργότερα διέγραψαν.

«Με μεγάλη θλίψη και πολύ, πολύ βαριά καρδιά, μετά από 18 χρόνια μαζί και 5 καταπληκτικά παιδιά, η Τόρι Σπέλινγκ και εγώ αποφασίσαμε να τραβήξουμε χωριστούς δρόμους και να ξεκινήσουμε ένα νέο ταξίδι μόνοι μας», έγραψε ο ηθοποιός και παραγωγός, ο οποίος έχει επίσης έναν 24χρονο γιο από προηγούμενο γάμο. Το ζευγάρι είχε ήδη περάσει μια σοβαρή συζυγική κρίση το 2014 μετά από ένα επεισόδιο απιστίας, αλλά το ξεπέρασαν. Οι λόγοι του σημερινού χωρισμού του ζευγαριού είναι άγνωστοι, αλλά φαίνεται να είναι οριστικοί.

Έκτοτε, η Σπέλινγκ ήταν πιο ασταθής. Όπως διέρρευσαν οι φίλοι της στα ταμπλόιντ, ακύρωνε συνατήσεις, δεν ανταποκρινόταν στα καλέσματά τους και περιφερόταν χωρίς σκοπό.

Στην αρχή, αυτή και τα πέντε παιδιά της -που δεν είχαν ακόμη αναρρώσει πλήρως, όπως ισχυρίστηκε- πήγαν να μείνουν σε ένα μοτέλ για 100 δολάρια τη βραδιά (φθηνή τιμή για εκείνη την πόλη της Καλιφόρνιας).

Τώρα, λίγες εβδομάδες αργότερα, ζει σε ένα τροχόσπιτο. Όπως έδειξε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail σε αποκλειστικό φωτορεπορτάζ, οι έξι ζουν σε ένα κλασικό αυτοκινούμενο τροχόσπιτο Sunseeker E450, ενώ έξω από το όχημα υπάρχουν ξαπλώστρες θαλάσσης, πτυσσόμενα τραπέζια, πλαστικά χαλάκια, μπάρμπεκιου και ρούχα κρεμασμένα σε κρεμάστρες. Δεν έχουν σταθμεύσει σε κάμπινγκ, αλλά δίπλα σε έναν βράχο με θέα τον Ειρηνικό, στη Βεντούρα, βορειοδυτικά του Λος Άντζελες.

Η κατάσταση είναι κάτι περισσότερο από μια απλή εγκατάσταση για διακοπές ή για το καλοκαίρι.

Με τη μητέρα της / Photo: YouTube

«Μεγάλωσα πλούσια πέρα από κάθε όνειρο»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα οποία μίλησαν με πηγές από το περιβάλλον της ηθοποιού, η Σπέλινγκ αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, οι οποίες επιδεινώθηκαν μετά το διαζύγιο. Λένε ότι «η Τόρι κάνει ό,τι μπορεί για να τα καταφέρει και να φροντίσει τα παιδιά της».

Αυτό το σενάριο θα ήταν δύσκολο για οποιονδήποτε, αλλά είναι ακόμα πιο σοκαριστικό για μία από τις πλουσιότερες και διασημότερες ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Στην πραγματικότητα, τα χρήματα ανήκαν στην οικογένειά της και όχι στην ίδια προσωπικά.

Όταν ο πατέρας της, ο Άαρον Σπέλινγκ ο παραγωγός της σειράς που την εκτόξευσε στη φήμη, καθώς και των σειρών «Το πλοίο της αγάπης», «Δυναστεία», «Άγγελοι του Τσάρλι» πέθανε το 2006, άφησε στα δύο παιδιά του, την Τόρι και τον Ράντι (ο οποίος είναι πέντε χρόνια νεότερος από την Τόρι και αιώνιος, επίδοξος ηθοποιός) περίπου 800.000 δολάρια, απλά ψίχουλα από την περιουσία του, η οποία υπολογίζεται σε πάνω από 600 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τη συνέντευξη της μητέρας της στους New York Times, η μικρή Τόρι ήταν λίγο δύσκολη και ο Άαρον προτιμούσε να την κρατάει σε στενό λουρί. Στην πρόσφατη αυτοβιογραφία της, η ίδια η Τόρι εξομολογήθηκε ότι δεν υπήρχε «κανένα μυστήριο» σχετικά με το γιατί είχε οικονομικά προβλήματα: «Μεγάλωσα πλούσια πέρα από κάθε όνειρο. Ακόμα και όταν προσπαθώ να υιοθετήσω έναν πιο απλό τρόπο ζωής, δεν μπορώ να ξεφύγω από τα ακριβά μου γούστα».

Δείτε το βίντεο 

Από το Candyland στο τροχόσπιτο

Πράγματι, το 1991, ο τεράστιος πλούτος του Άαρον Σπέλινγκ του επέτρεψε να χτίσει μια έπαυλη που θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα σπίτια στην Καλιφόρνια και σε ολόκληρες τις ΗΠΑ για δεκαετίες.

Το ονόμασε Candyland προς τιμήν της αγαπημένης του συζύγου, Κάντι Σπέλινγκ, και το προσάρμοσε πλήρως στο γούστο της. Η έπαυλη ήταν 56.510,53 τετραγωνικά πόδια και χτίστηκε σε ένα οικόπεδο με έκταση πάνω από 20451 τετραγωνικά πόδια -μεγαλύτερη από τον Λευκό Οίκο.

Το Candyland διέθετε 123 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων 14 υπνοδωματίων (η κύρια κρεβατοκάμαρα ήταν 7535 τετραγωνικά πόδια) και 27 μπάνια, καθώς και μια τραπεζαρία που χωρούσε άνετα 22 άτομα και άλλες ανέσεις όπως κινηματογράφο, αίθουσα μπόουλινγκ, θέατρο, γήπεδο τένις, γυμναστήριο, σολάριουμ, γκαράζ 100 αυτοκινήτων, ένα δωμάτιο για τα ασημικά και ένα άλλο για τις 1000 κούκλες της Κάντι, ένα ψυχόμενο ανθοπωλείο και ακόμη και μια ειδική αίθουσα συσκευασίας δώρων.

Το 2011, όταν η Κάντι πούλησε τη βίλα στην κληρονόμο της Formula 1, την Petra Ecclestone -η οποία μεταπώλησε το Candyland το 2019- μετέτρεψε το δωμάτιο συσκευασίας δώρων σε κομμωτήριο και σπα με αρκετούς νιπτήρες για το πλύσιμο των μαλλιών. Βέβαια, οι κάτοικοι της έπαυλης πάντα αγκάλιαζαν τις εκκεντρικότητές τους.

Photo: YouTube

Δείτε το βίντεο

«Δεν κατάφερα ποτέ να δω όλα τα δωμάτια και έζησα εκεί για δύο χρόνια»

Σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, η Σπέλινγκ έχει διηγηθεί ότι έζησε εκεί για δύο χρόνια, από τα 17 της έως τα 19 της και ότι ήταν ζεστό, «ή όσο ζεστό μπορεί να είναι ένα αρχοντικό 5.000 τετραγωνικών μέτρων», όπως είπε στην πρώην συμπρωταγωνίστριά της Τζένι Γκαρθ (η ηθοποιός που έπαιζε την Κέλλυ στο Beverly Hills, 90210) στο podcast τους πριν από ενάμιση χρόνο.

«Δεν κατάφερα ποτέ να δω όλα τα δωμάτια και έζησα εκεί για δύο χρόνια. Υπήρχε μια πτέρυγα όπου ζούσε όλο το προσωπικό της μητέρας μου, περίπου 20 άτομα», εξήγησε. Σε μια άλλη συζήτηση σε ραδιοφωνικό σταθμό λίγους μήνες νωρίτερα, παρατήρησε ότι «ήταν όμορφα διακοσμημένο- η μητέρα μου έχει άψογο γούστο… Αλλά τα δωμάτια ήταν μεγάλα και ένιωθα κρύο όλη την ώρα. Απλά επειδή ειλικρινά, ήταν πολύ μεγάλα».

Το πρώτο από τα πάρτι της Κάντι (τα οποία ήταν λίγα, δεδομένης της μεγαλοπρέπειας ενός τόσο τεράστιου σπιτιού) τίμησε τον τότε πρίγκιπα (νυν βασιλιά) Κάρολο του Ηνωμένου Βασιλείου κατά την επίσκεψή του στην πόλη της Καλιφόρνιας το 1994- πέρασε πέντε ημέρες στην πόλη και έμεινε στο ξενοδοχείο Bel Air.

Δείτε το βίντεο 

Σπατάλες, φιέστες και γάμοι

Tο Candyland ήταν επίσης το μέρος όπου η Τόρι Σπέλινγκ παντρεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο, τον Τσάρλι Σαχναϊάν, σε μια μεγαλοπρεπή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2004 και θεωρήθηκε ένας από τους πιο ακριβούς γάμους στην ιστορία: Mόνο το φόρεμα της νύφης κόστισε 50.000 δολάρια και η δεξίωση περίπου 800.000 δολάρια.

Μερικά χρόνια μετά τον θάνατο του Άαρον Σπέλινγκ το 2006, η Κάντι αποφάσισε να πουλήσει την έπαυλη- κρατούσε πάρα πολλές ευτυχισμένες αναμνήσεις. Την πούλησε για 120 εκατομμύρια δολάρια, ρεκόρ για την έπαυλη, και μετακόμισε σε ένα μικρότερο μέρος.

Αλλά το σπίτι της δεν είναι τόσο μικρό ώστε να μην μπορεί να φιλοξενήσει την κόρη της και τα πέντε εγγόνια της, υποστηρίζουν πολλοί. Μάλιστα, την έχουν επικρίνει στο Instagram επειδή δεν το κάνει, καθώς θαυμάζει τα τριαντάφυλλα που ανθίζουν στο μπαλκόνι της.

Όταν η Τόρι κατέθεσε αίτηση διαζυγίου πριν από λιγότερο από ένα μήνα, η 77χρονη μητέρα της διαβεβαίωσε το TMZ ότι θα βοηθούσε οικονομικά την κόρη της αν το χρειαζόταν. «Αγαπώ την κόρη μου, θα τη στηρίξω σε ό,τι κάνει. Θα είμαι πάντα εδώ γι’ αυτήν» δήλωσε.

Κάποιες πηγές τόνισαν ότι η Κάντι ήθελε να τη βοηθήσει με ένα νέο σπίτι, αλλά η Τόρι αρνήθηκε, αν και ο λόγος είναι άγνωστος.

Δείτε το βίντεο 

Η διαμάχη μεταξύ της Κάντι και της Τόρι έχει μακρά ιστορία

Στην Κάντι δεν άρεσε ποτέ η σχέση της Τόρι με τον Ντιν ΜακΝτέρμοτ, η οποία ξεκίνησε όταν ήταν ακόμα παντρεμένη με τον Σαχναϊάν, και η μητέρα της χρειάστηκε πολύ καιρό για να το αποδεχτεί. Σε μια συνέντευξη του 2009, η Κάντι ήταν πολύ σκληρή με την ηθοποιό.

«Η κόρη μου αποφάσισε μια μέρα ότι δεν μιλούσε με τον σύζυγό μου, εμένα και τον γιο μου, και έτσι συνεχίστηκε τα τελευταία τέσσερα ή πέντε χρόνια» είπε στο ραδιόφωνο.

«Και ήταν λυπηρό. Αυτό ήταν που σκότωσε τον σύζυγό μου, στην πραγματικότητα. Απλά δεν ήθελε να ζήσει μετά από αυτό. Απλώς είχε κάνει ό,τι μπορούσε να κάνει για την κόρη του, και εκείνη δεν ήθελε να έχει καμία σχέση μαζί του από τη στιγμή που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα γι’ αυτήν».

Το μπρος-πίσω ήταν αμοιβαίο και έφτασε σε σημείο που η Κάντι δεν μπορούσε να δει τα εγγόνια της για χρόνια. Πρόσφατα, όμως, ένας κοινός φίλος αποφάσισε να προσπαθήσει να τους φέρει κοντά για δείπνο, επειδή είχαν να δουν ο ένας τον άλλον «πριν από την πανδημία» όπως διηγήθηκε η Τόρι.

«Περάσαμε μια υπέροχη βραδιά» είπε η ηθοποιός για το γεγονός ότι είδε τη μητέρα της. Η σχέση τους φάνηκε να έχει βελτιωθεί, παρά τα οικονομικά προβλήματα της Τόρι. Μάλιστα, κάποιες πηγές ανέφεραν στον Τύπο ότι η Κάντι προσπαθεί να τηλεφωνήσει στην Τόρι για να της μιλήσει και να της προσφέρει ένα σπίτι, αλλά η πρωταγωνίστρια του Beverly Hills, 90210 δεν το θέλει γιατί ψάχνει ένα πολύ συγκεκριμένο μέρος- επίσης, δεν σηκώνει το τηλέφωνο για κανέναν.

Η Τόρι έχει εξομολογηθεί ότι χρειάζεται τη δημόσια προσοχή, ότι δεν θα ήξερε πώς να ζήσει χωρίς αυτήν, αλλά φαίνεται ότι η προσοχή των ανθρώπων που την αγαπούν δεν είναι αρκετή. Όπως πάντα, η τύχη και η ατυχία της Τόρι πάνε χέρι-χέρι.

*Με στοιχεία από elpais.com

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024