Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Λία Ρεμίνι μηνύει τη Σαηεντολογία για παρενόχληση και «μαφιόζικη συμπεριφορά»

Η Λία Ρεμίνι μηνύει τη Σαηεντολογία για παρενόχληση και «μαφιόζικη συμπεριφορά»

Η ηθοποιός του «Ο βασιλιάς του Κουίνς» (King of Queens) ισχυρίζεται ότι η Εκκλησία της Σαηεντολογίας, από την οποία αποχώρησε το 2013, την υπέβαλε σε «ψυχολογικά βασανιστήρια».

Η Λία Ρεμίνι κατέθεσε αγωγή κατά της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας και του ηγέτη της, Ντέιβιντ Μισκάβιτς, για παρενόχληση, δυσφήμιση, παρακολούθηση και ανάρμοστη συμπεριφορά που οδήγησε σε «ψυχολογικά βασανιστήρια».

Η 53χρονη ηθοποιός, η οποία εντάχθηκε στη Σαηεντολογία ως παιδί το 1979 και αποχώρησε το 2013, ισχυρίζεται ότι οι «επιχειρήσεις και επιθέσεις τύπου μαφίας» της οργάνωσης επηρέασαν σημαντικά τη ζωή και την καριέρα της.

Εκφοβισμός και άλλοι μέθοδοι

«Επί 17 χρόνια, η Σαηεντολογία και ο Ντέιβιντ Μισκάβιτς με υπέβαλαν σε αυτό που πιστεύω ότι είναι ψυχολογικά βασανιστήρια, δυσφήμιση, παρακολούθηση, παρενόχληση και εκφοβισμό, επηρεάζοντας σημαντικά τη ζωή και την καριέρα μου. Πιστεύω ότι δεν είμαι ο πρώτος άνθρωπος που στοχοποιείται από τη Σαηεντολογία και τις επιχειρήσεις της, αλλά σκοπεύω να είμαι ο τελευταίος» δήλωσε η Ρεμίνι σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε πρόσφατα.

Η Ρεμίνι κατέθεσε την αγωγή-βόμβα των 60 σελίδων στο ανώτερο δικαστήριο της Καλιφόρνιας σε μια προσπάθεια να «απαιτήσει από τη Σαηεντολογία και από κάθε οντότητα που ελέγχει και χρηματοδοτεί, να σταματήσει και να αποσύρει την υποτιθέμενη πρακτική της παρενόχλησης, της δυσφήμισης και άλλων παράνομων συμπεριφορών εναντίον οποιουδήποτε έχει χαρακτηρίσει η Σαηεντολογία ως ‘εχθρό’», όπως δήλωσε.

Ρατσιστικές δηλώσεις

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι η οργάνωση ενορχήστρωσε ένα μοτίβο «συντονισμένων και κακόβουλων επιθέσεων» μετά την αποχώρηση της Ρεμίνι, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων ισχυρισμών ότι ήταν βίαιη προς τη μητέρα και την κόρη της και ότι είχε κάνει ρατσιστικές δηλώσεις.

Η πρωταγωνίστρια του King of Queens ζητά αποζημίωση για την υποτιθέμενη ζημιά που προκλήθηκε στη «ζωή και τον βιοπορισμό» της από την Εκκλησία της Σαηεντολογίας και την ηγεσία της.

«Με αυτή τη μήνυση, ελπίζω να προστατεύσω τα δικαιώματά μου, όπως μου παρέχει το σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, να λέω την αλήθεια και να αναφέρω τα γεγονότα για τη Σαηεντολογία», πρόσθεσε η Ρεμίνι στη δήλωσή της. «Αισθάνομαι έντονα ότι το λάβαρο της θρησκευτικής ελευθερίας δεν δίνει σε κανέναν την άδεια να εκφοβίζει, να παρενοχλεί και να κακοποιεί όσους ασκούν τα δικαιώματα της πρώτης τροπολογίας».

Δείτε το βίντεο

Η «σατανική» Σαηεντολογία

Η Ρεμίνι υπήρξε δημόσια επικριτής της Σαηεντολογίας για αρκετά χρόνια μετά τη ρήξη της με την οργάνωση που εδρεύει στο Λος Άντζελες. Το 2016, ήταν συνδημιουργός και παραγωγός μιας σειράς ντοκιμαντέρ με τίτλο «Leah Remini: Scientology and the Aftermath», η οποία κέρδισε δύο βραβεία Emmy και έτρεξε για τρεις σεζόν.

Τον περασμένο Νοέμβριο, κατέθεσε υπέρ του βραβευμένου με Όσκαρ συγγραφέα και σκηνοθέτη Πολ Χάγκις στη δίκη του για βιασμό. Υποστήριξε ότι η εκκλησία βρισκόταν πίσω από τους ισχυρισμούς εναντίον του σκηνοθέτη της ταινίας Crash, ο οποίος εγκατέλειψε τη Σαηεντολογία το 2009. Αφού η δίκη έληξε χωρίς ενόρκους, η Ρεμίνι δημοσίευσε μια μακροσκελή δήλωση στο Twitter κατηγορώντας τον Μισκάβιτς ότι συγκάλυψε τη σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση εντός της εκκλησίας.

«Η Σαηεντολογία ήταν υπεύθυνη για την αναφορά αυτών των εγκλημάτων στις πολιτικές αρχές, αλλά δεν έκανε τίποτα τέτοιο. Αντιθέτως, τα κάλυψε» έγραψε. «Η Σαηεντολογία και ο σατανικός ηγέτης της Ντέιβιντ Μισκάβιτς παρεμπόδισαν τη δικαιοσύνη και συμμετείχαν σε μια συνωμοσία για τη συγκάλυψη αυτών των εγκλημάτων. Το έχουν κάνει αυτό πολλές άλλες φορές σε περιπτώσεις βιασμών και άλλων σεξουαλικών παραπτωμάτων».

*Με στοιχεία από theguardian.com

Sports in

LIVE: Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης για τα ημιτελικά του Champions League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024