Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ασφυκτική» πίεση για την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA - Μας πέρασε η Κροατία, καραδοκούν Πολωνία και Κύπρος

«Ασφυκτική» πίεση για την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA – Μας πέρασε η Κροατία, καραδοκούν Πολωνία και Κύπρος

Στα έξι πρώτα παιχνίδια στα προκριματικά συγκεντρώσαμε μόλις 0,900 βαθμούς από το μέγιστο των 1,200, λόγω των τριών ισοπαλιών που υποχρεώθηκαν ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και ο Αρης

Αυτό που όλοι φοβούνταν άρχισε να γίνεται πραγματικότητα. Πριν καλά καλά ξεκινήσουν τα Κύπελλα Ευρώπης η Ελλάδα έχασε ήδη μία θέση στο ranking της UEFA, υποχωρώντας στην 20η θέση, με το μέλλον να προβάλει δυσοίωνο.

Στα έξι πρώτα παιχνίδια στα προκριματικά συγκεντρώσαμε μόλις 0,900 βαθμούς από το μέγιστο των 1,200, λόγω των τριών ισοπαλιών που υποχρεώθηκαν ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και ο Αρης.

Την ίδια στιγμή η Κροατία συγκέντρωνε το μέγιστο των βαθμών, ήτοι 1,500 από τις τρεις ομάδες της -Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ριέκα και Οσιεκ και μας προσπερνούσε στη βαθμολογία.

Η Πολωνία που μας ακολουθεί τοποθετούσε στο σακουλάκι της δυόμιση φορές περισσότερους βαθμούς (2,250) σε σχέση με μας, με τις τέσσερις εκπροσώπους της να πετυχαίνουν οκτώ νίκες και δύο ισοπαλίες σε δέκα αναμετρήσεις. Η διαφορά που μας χωρίζει από τους Πολωνούς (21,025 έναντι 20,750) είναι απειροελάχιστη και μπορεί να καλυφθεί από τις πρώτες αναμετρήσεις των προσεχών προκριματικών, λόγω και του συντελεστή. Κάθε νίκη της ελληνικής ομάδας προσφέρει 0,2 στη βαθμολογία μας λόγω των πέντε ομάδων που μας εκπροσωπούν όταν για την Πολωνία αλλά και την Κροατία είναι 0,25 (εκπροσωπούνται με τέσσερις ομάδες).

Μεταξύ των άμεσων αντιπάλων που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα είναι επίσης η Κύπρος. Οι ομάδες από το Νησί της Αφροδίτης είναι από τις πλέον εντυπωσιακές στα μέχρι τώρα προκριματικά.

Σε οκτώ αγώνες μετρούν επτά νίκες και μία ισοπαλία με σκορ που συζητήθηκαν σε όλη την Ευρώπη.

Ο Αρης Λεμεσού πέρασε το εμπόδιο της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στον δεύτερο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ με συνολικό σκορ 11-5 (6-2, 3-5). Στο Κόνφερενς Λιγκ η Ομόνοια συνέτριψε με το συνολικό 7-3 την Καμπάλα, ενώ ο ΑΠΟΕΛ ξεπέρασε το εμπόδιο της Βοϊβοντίνα με δύο νίκες 2-1. Η μόνη που υποχρεώθηκε σε ισοπαλία είναι η ΑΕΚ Λάρνακας από τη λευκορωσική Τορπέντο Ζοντίνο (1-1).

Από τις χώρες που έχουν συμμετάσχει ήδη στα προκριματικά η Κύπρος έχει την έκτη καλύτερη επίδοση με 1,875 βαθμούς. Στην κορυφή υπάρχει μια τεράστια έκπληξη, η Ισλανδία με 2,833 βαθμούς. Ωστόσο από τις τρεις ομάδες που ξεκίνησαν η Βίκινγκουρ τέθηκε ήδη νοκάουτ. Να θυμίσουμε ωστόσο πως πέρυσι η Ελλάδα συγκέντρωσε 2,125 βαθμούς σε όλη τη σεζόν.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024