Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ενδοοικογενειακή βία: Έδειρε την κόρη του με μεταλλική ράβδο γιατί φορούσε μακιγιάζ στο σχολείο

Ενδοοικογενειακή βία: Έδειρε την κόρη του με μεταλλική ράβδο γιατί φορούσε μακιγιάζ στο σχολείο

Από τον ξυλοδαρμό η 15χρονη έχασε για λίγο τις αισθήσεις της.

Ένα περιστατικό που θυμίζει άλλες εποχές σημειώθηκε στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, όπου ένας πατέρας έδειρε την κόρη του με μεταλλική ράβδο επειδή πήγε με μακιγιάζ στο σχολείο, θεωρώντας ότι η κοπέλα θα συναντούσε κάποιο αγόρι στο σχολείο.

Ο 59χρονος πήγε την 15χρονη κόρη του στο σχολείο του Whalley Range High School, όταν ξαφνικά μπροστά σε όλους άρχισε να τη βαράει.

Ο βίαιος πατέρας κατηγόρησε την έφηβη ότι σχεδίαζε να συναντηθεί κρυφά με κάποιο αγόρι πριν το σχολείο και την «τιμώρησε» δέρνοντάς την. Τι ακόμα πιο σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι η ανήλικη φορούσε όντως μέικ απ αλλά επειδή ήθελε να καλύψει τις μελανιές στο πρόσωπό της επειδή την είχε δείρει ο πατέρας της, σύμφωνα με την Daily Mail.

Από την επίθεση η 15χρονη έχασε για λίγο τις αισθήσεις της, αλλά συνήλθε και στη συνέχεια προσπάθησε να δώσει παραστεί στο μάθημα. Ωστόσο, παραπονέθηκε ότι αισθανόταν ζαλάδα και ναυτία και απομακρύνθηκε από την αίθουσα των εξετάσεων πριν εισαχθεί στα επείγοντα περιστατικά.

Ο πατέρας επτά παιδιών γλίτωσε τη φυλακή στο Manchester Crown Court, καθώς του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή 18 μηνών, όταν η κόρη του δήλωσε ότι εξακολουθεί να τον αγαπάει.

Η κακοποίηση που δέχεται

Μετά τη βίαιη επίθεση, διαπιστώθηκε ότι η νεαρή είχε υποστεί τραυματιστεί σε 14 σημεία ενώ είχε μώλωπες στο πρόσωπο. Υποβλήθηκε επίσης σε θεραπεία για ένα σημάδι δαγκώματος στον αριστερό κρόταφο.

Αργότερα κατέθεσε αναφορά στους δασκάλους της και στη συνέχεια στην αστυνομία, λέγοντας πως ο πατέρας της την είχε κακοποιήσει και εκφοβίσει στο παρελθόν επί δύο χρόνια, εκτοξεύοντας απειλές, μεταξύ άλλων: «Θα σε σκοτώσω» και «Ελπίζω να πεθάνεις».

Είπε επίσης ότι την είχε αποτρέψει από το να πηγαίνει στο πάρκο και της επέτρεπε να έχει μόνο γυναίκες φίλες.

Αποδείχθηκε ότι φορούσε μακιγιάζ μόνο στο σχολείο μετά από συμβουλή της μητέρας της για να καλύψει τις μελανιές που της είχε προκαλέσει σε προηγούμενους ξυλοδαρμούς.

Ένιωσα ασφαλής που ήταν στη φυλακή

Η 15χρονη είπε ότι «δεν ήθελα να δώσω κατάθεση, καθώς δεν ήθελα να προκαλέσω περαιτέρω πόνο στην οικογένειά μου. Όταν συνελήφθη ο πατέρας μου, ένιωσα ασφαλής που δεν ήταν εδώ, αλλά λυπήθηκα που δεν ήταν στο σπίτι».

«Η μητέρα μου αγωνίζεται να φροντίσει τον μικρότερο αδελφό μου και ένιωθα ενοχές που έφερα ντροπή στην οικογένειά μου. Αγαπώ τον πατέρα μου και βλέπω ότι η στάση του έχει πλέον αλλάξει. Αυτό με έκανε να συνειδητοποιήσω πώς οι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να αλλάξουν.

»Από τότε που δεν ζει μαζί μας, έχω γίνει πιο ανεξάρτητη. Ο αδελφός μου πρέπει να ζει με τον μπαμπά του και τον χρειάζεται πίσω. Πραγματικά νιώθω ευτυχισμένη καθώς όλο αυτό τον έχει αλλάξει, τον έχει κάνει να συνειδητοποιήσει τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει».

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024