Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ για την ομοφοβική επίθεση στον Άγιο Παντελεήμονα - Να παρέμβει η Πολιτεία

ΠΑΣΟΚ για την ομοφοβική επίθεση στον Άγιο Παντελεήμονα – Να παρέμβει η Πολιτεία

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει την επίθεση και τονίζει την άμεση ανάγκη να παρέμβει η Πολιτεία με πρωτοβουλίες που προωθούν τη συμπεριληπτικότητα και την αντιμετώπιση των διακρίσεων.

Με αφορμή την ομοφοβική επίθεση εναντίον 26χρονου στο κέντρο της Αθήνας, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει το περιστατικό.

Η επίθεση έλαβε χώρα σε κεντρική περιοχή της Αθήνας με τους τρεις δράστες να είναι ανήλικοι (15 και 17 χρονών) και ο ένας ενήλικος (18 χρονών).

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει την επίθεση και τονίζει την άμεση ανάγκη να παρέμβει η Πολιτεία με πρωτοβουλίες που προωθούν τη συμπεριληπτικότητα και την αντιμετώπιση των διακρίσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει απερίφραστα την ομοφοβική επίθεση εις βάρος 26χρονου στο κέντρο της Αθήνας από ομάδα ανηλίκων.

Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι βίαιες επιθέσεις με ομοφοβικά κίνητρα εκδηλώνονται ακόμα κι από άτομα νεαρής ηλικίας, γεγονός που επιβάλλει τις άμεσες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες της Πολιτείας σε θεσμικό και εκπαιδευτικό επίπεδο για την έγκαιρη αντιμετώπιση των διακρίσεων και την προώθηση της συμπεριληπτικότητας.

Η άμεση αντίδραση της ΕΛ. ΑΣ. και η άσκηση ποινικής δίωξης από τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παραβίαση, μεταξύ άλλων, του αντιρατσιστικού νόμου, συμβάλλουν οπωσδήποτε στην καταγραφή των περιστατικών ρατσιστικής βίας και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους.

Ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεσμευόμαστε να εργαζόμαστε για μια πιο προοδευτική κοινωνία, με στόχο την εξάλειψη παρόμοιων περιστατικών, τον σεβασμό στη συμπερίληψη και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024