Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπικά πολιτικά παιχνίδια και άνεμος διάσπασης

ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπικά πολιτικά παιχνίδια και άνεμος διάσπασης

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να απευθυνθεί στο κέντρο και έχασε, έχασε και εξ αριστερών του και τώρα, με μία «ρευστή» πολιτική ταυτότητα, θα κληθεί να επιλέξει αν ανήκει στην Αριστερά ή όχι.

Μια νέα «πρωτοβουλία» 20 μελών του ΣΥΡΙΖΑ Παλλήνης έρχεται απολύτως διασπαστικά να ζητήσει από το κόμμα στήριξη προς τον υποψήφιο Χρ. Αηδόνη, κόντρα στην υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Κουνενάκη με το συνδυασμό «Εμείς, η πόλη μας».

Για την ακρίβεια, τα 20 μέλη, αμφισβητώντας την απόφαση του κόμματος, επιχειρούν να στηρίξουν τον εκ ΚΙΝΑΛ -ΠΑΣΟΚ ορμώμενο και πρώην υφυπουργό της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, Χρήστο Αηδόνη, ο οποίος τυγχάνει -σύμφωνα με πληροφορίες- προσωπικός φίλος του Χρήστου Σπίρτζη. Το δε χειρότερο του πράγματος, είναι πως γύρω από το πρόσωπο του Αηδόνη συμμαχούν και πρώην πολιτικοί συνδαιτυμόνες της Ραχήλ Μακρή, αλλά και μέλη της ΝΔ. Και στις δύο περιπτώσεις, πρόκειται για πρώην δημοτικούς συμβούλους των αντίστοιχων παρατάξεων Μακρή και ΝΔ!

Κάτι τρέχει στην Παλλήνη

Μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε ανοιχτός σε όλες τις πιθανότητες: δεν υπήρχε αρχηγός, υπήρχαν τάσεις, διεκδικήσεις και, όπως φάνηκε στη συνέχεια, προσωπικές ατζέντες. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να απευθυνθεί στο κέντρο και έχασε, έχασε και εξ αριστερών του και τώρα, με μία «ρευστή» πολιτική ταυτότητα, θα κληθεί να επιλέξει αν ανήκει στην Αριστερά ή όχι.

Η πρωτοβουλία των 20 της Παλλήνης έρχεται από ένα μεγάλο δήμο της Ανατολικής Αττικής, η οποία «ελέγχεται» από τον Χρήστο Σπίρτζη μιας και εκεί εκλέγεται -αν και αυτήν την φορά δεν τα κατάφερε. Ο ίδιος ο κ. Σπίρτζης, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ και χωρίς να μάχεται για την αριστερή ταυτότητα του κόμματος, είχε σαφώς δηλώσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ενταχθεί στους ευρωπαίους σοσιαλιστές, κάτι που δείχνει την πολιτική κατεύθυνση που θα επιθυμούσε για το κόμμα.

Το ίδιο έδειξε και ο σχεδιασμός του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο οποίος είχε κυρίως συνεργασίες με το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και που, όμως, μειοψήφησε (ηχηρά) εντός του κόμματος. Ο ίδιος παραιτήθηκε και από την οργάνωση των αυτοδιοικητικών εκλογών και από την Πολιτική Γραμματεία.

Έκτοτε, εντός των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένων στελεχών, της πάλαι ποτέ… πλειοψηφίας, έχει διαμορφωθεί ένα κλίμα εχθρικό και διασπαστικό απέναντι στην πάλαι ποτέ… μειοψηφία. Η ήττα έπεσε βαριά στα όψιμα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα καλούνται, με τη σειρά τους, να διαχειριστούν το πολιτικό τους μέλλον.

Όσο για τις κινήσεις στα ανατολικά, τα γεγονότα δείχνουν ότι η τωρινή μειοψηφία μετράει τις δυνάμεις τις πριν το συνέδριο, με απολύτως άγνωστο να παραμένει αν θα προχωρήσουν σε διάσπαση.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024