Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανατριχιαστικές οι περιγραφές από τη φωτιά στη Ρόδο - «Γύρω ήταν όλα καμένα και είχε κρανία από ζώα»

Ανατριχιαστικές οι περιγραφές από τη φωτιά στη Ρόδο – «Γύρω ήταν όλα καμένα και είχε κρανία από ζώα»

«Τα 5 ήταν μέσα σε κλουβί, ένα δεμένο με αλυσίδα έξω από το κλουβί και δυο ακόμη δεμένα με αλυσίδες λίγο πιο πέρα».

Τρομακτικές είναι οι συνέπειες από τις φωτιές στη Ρόδο, οι οποίες έσβησαν μετά από και πλέον 10 ημέρες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, που βρέθηκε στη Ρόδο, έχουν καεί από τις φωτιές 50.000 ελαιόδεντρα και 2.500 ζώα και σμήνη μελισσών.

Εφιαλτική είναι η εικόνα που συναντούν και οι εθελοντές που πήγαν να διασώσουν όσα ζώα μπορούν. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομάδα Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων «διασχίζοντας τα Λάερμα ψάχνοντας για πυρόπληκτα ζώα εντοπίσαμε 8 σκυλιά σε ένα χωράφι όπου γύρω γύρω ήταν όλα καμένα και είχε κρανία από ζώα, επίσης περιττώματα, βρωμιές, σκουπίδια».

Εξηγώντας την κατάσταση, η ομάδα επισημαίνει ότι τα εντόπισαν ζωντανά, δεμένα και κάτω από άθλιες συνθήκες, ενώ ένα από αυτά δεν άντεξε και πέθανε. Προχώρησε σε μήνυση κατά του ιδιοκτήτη σημειώνοντας πως «αναμένουμε τη δικάσιμο».

Απίστευτες περιγραφές

«Τα 5 ήταν μέσα σε κλουβί, 1 δεμένο με αλυσίδα έξω από το κλουβί και δυο ακόμη δεμένα με αλυσίδες λίγο πιο πέρα. Σε κανένα ζώο δεν υπήρχε ούτε δείγμα νερό ή φαγητό. Το ένα από τα 2 όταν φτάσαμε ήταν πεσμένο και βαριανάσαινε. Αμέσως ο κτηνίατρος της ομάδας Stefanos Ouzounoglou το ακροάστηκε και το εξέτασε. Το ζώο είχε εμφανή σημάδια θερμοπληξίας. Άμεσα το τοποθετήσαμε σε cooling mat και ο Στέφανος του χορήγησε ενδοφλέβια ενυδάτωση. Δυστυχώς ήταν πολύ αργά το ζώο κατέληξε μετά από 10 λεπτά. Αφού δώσαμε νερό σε όλα καλέσαμε το 100 και ζητήσαμε περιπολικό το οποίο δεν ήρθε λόγω της έκτακτης ανάγκης του νησιού» συνεχίζουν στην ανάρτησή τους.

«Φυσικά ξαναπήγαμε την επόμενη μέρα ( δεν υπήρχε περίπτωση να τα αφήσουμε εκεί) καλέσαμε ξανά την αστυνομία και το περιπολικό ήρθε και κατέγραψε. Εμείς πήγαμε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών και καταθέσαμε μήνυση και καταγγελία κατά του φερόμενου ως ιδιοκτήτη. Η εισαγγελέας πρωτοδικών διέταξε άμεσα προσωρινή αφαίρεση και με την πολύτιμη βοήθεια του Κυνοκομείου Ρόδου- Σύλλογος Φιλοζωικής- Rhodes Kennel House-RAWS και της ΑΝΙΜΑ Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής τα ζώα μεταφέρθηκαν στον κτηνίατρο για έλεγχο και μετά σε φιλοξενία. Αναμένουμε τη δικάσιμο. Δικαιοσύνη για όλους» καταλήγει η ανάρτησή τους.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024