Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Αθηναίων: Όλη η Αθήνα μια Σκηνή

Δήμος Αθηναίων: Όλη η Αθήνα μια Σκηνή

Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας 31 Ιουλίου – 4 Αυγούστου 2023.

Με τεράστια απήχηση και τη θερμή αγκαλιά των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, γράφεται στις γειτονιές της, την εβδομάδα 31.7 – 4.8, ο επίλογος του ψυχαγωγικού προγράμματος «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή 2023» του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), έχει μετατρέψει έως και τις 4 Αυγούστου την Αθήνα σε μία μεγάλη σκηνή.

Συναυλίες, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, χορευτικά πάρτι και μουσικά αφιερώματα σε θέατρα, πλατείες, πάρκα και προαύλιους χώρους της πόλης, δίνουν και αυτό το καλοκαίρι τον τόνο της διασκέδασης από άκρη σε άκρη της.

Το πρόγραμμα «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή 2023» με συνολικά 59 εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο, σε 30 γειτονιές της πόλης και στις επτά δημοτικές κοινότητες, επιμελείται ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ), στο πλαίσιο του Culture is Athens/Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα, φέρνοντας κοντά κοινό και καλλιτέχνες.

Τι θα δούμε τη νέα εβδομάδα

Η αυλαία του προγράμματος πέφτει την τελευταία εβδομάδα εκδηλώσεων με συναυλίες, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, καθώς και προβολή ταινίας.

Δευτέρα 31.7

Ο Δημήτρης Βερύκιος θα ενθουσιάσει το κοινό με ένα συνταρακτικό μονόλογο στη θεατρική παράσταση «Το όνειρο ενός Γελοίου» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου. Ταυτόχρονα, η πλατεία Βικτωρίας θα φιλοξενήσει τη μουσικοχορευτική παράσταση “Tango Greco” με τη Δημοτική Αθηναϊκή Χορωδία και Μαντολινάτα Εξαρχείων – Νεαπόλεως «Ο Διονύσιος Λαυράγκας» και τη Δημοτική Αθηναϊκή Εστουδιαντίνα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη.

Ερμηνεύουν οι Άννα Ματσούκα, Μπάμπης Τσέρτος, Κωνσταντίνος Τζέμος και Χρήστος Αμβράζης.

Τρίτη 1.8

Θέατρο για παιδιά και ενήλικες, αλλά και μία μοναδική συναυλία. Στο γήπεδο Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια ο Νικόλας Τζιβελέκης θα παρουσιάσει την παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης ειρηνιστής», διδάσκοντας στα παιδιά τις αξίες της φιλίας, της ειρήνης, αλλά και της αγάπης για το περιβάλλον.

Το θέατρο Κολωνού θα φιλοξενήσει την υπέροχη κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά  «Ένας βλάκας και μισός», σε σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια Γιώργου Φρατζεσκάκη, ενώ την ίδια ώρα ο Κώστας Λειβαδάς και η Ανδριάνα Μπάμπαλη συναντιούνται με το κοινό στην Κυψέλη για να τραγουδήσουν όλοι μαζί τα πιο αγαπημένα τραγούδια.

Τετάρτη 2.8

Πάμε στο θέατρο Κολωνού για να παρακολουθήσουμε τη μουσικοθεατρική παράσταση «Η Πεποικιλμένη» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, από τον ΟΜΙΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, σε σκηνοθεσία Ελένης Φωτοπούλου.

Μία αριστουργηματική περιγραφή προσκυνηματικής αυγουστιάτικης περιπέτειας του κορυφαίου μας διηγηματογράφου στη σκιαθίτικη ύπαιθρο, ανάμεσα σε ντόπιους, στοιχειά και νησιώτικες παραδόσεις.

Πέμπτη 3.8 και Παρασκευή 4.8

Αφιέρωμα μεγάλο Μιχάλη Κακογιάννη. Στην πλατεία Φιλοπάππου θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, προβολή της ταινίας  «Χαμένο Κορμί» σε σενάριο και σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη με ένα διεθνές καστ ηθοποιών.

Παράλληλα, στον χώρο θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας με σκηνές από τα γυρίσματα των ταινιών του, ενώ θα ακούγονται και τα soundtracks. Το φινάλε της μεγάλης καλοκαιρινής διοργάνωσης «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή 2023» θα γραφτεί την Παρασκευή 4.8 στο Πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης», όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και πάλι τη μουσικοχορευτική παράσταση “Tango Grego”, ένα μοναδικό αφιέρωμα στο ελληνικό tango.

Το πλήρες πρόγραμμα με επιπλέον πληροφορίες για κάθε σχήμα/καλλιτέχνη, μπορείτε να δείτε εδώ.

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 21:00
Ώρα έναρξης παιδικών παραστάσεων: 20:30

Πληροφορίες: www.opanda.grhttps://cultureisathens.gr/

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024